Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

‘Ik hoop dat een tweede kans mij is gegund’

Net nu Glennis Grace haar taakstraf van 200 uur heeft volbracht en een beetje overeind krabbelt na haar veroordeling, krijgt ze te maken met hevige concurrentie. En wel van een nieuwe Whitney Houston-initator, die in Nederland en België geniet van een volgeboekte agenda. Hoe moet het nu verder met Glennis die zo graag een frisse start zou maken?

TEKST: ONNO LAKEMAN
FOTO’S: RENI VAN MAREN, NL BEELD - PATRICK VAN EMST, SHUTTERSTOCK, LADIES OF SOUL
Glennis werd veroordeeld tot een taakstraf, die ze inmiddels heeft volbracht op een begraafplaats.

Glennis Grace heeft enorme spijt van haar gewelddadige gedrag vorig jaar in een Jumbo supermarkt. “Ik heb spijt dat ik mijn emoties de overhand liet nemen. Ik ben moeder en ik kan je één ding vertellen over het moederschap: dat is een heel gevaarlijke liefde. Die emoties die daarbij vrijkomen zijn gewoon superheftig. Op het moment dat het gebeurde, dacht ik niet aan mijn naam. Het was echt een blinde vlek”, zegt Glennis met betraande ogen in een nieuw YouTube-programma van Robbert Rodenburg. Bij het gevecht dat toen ontstond zijn verschillende supermarktmedewerkers gewond geraakt. Mede daarom is de Amsterdamse veroordeeld tot 200 uur taakstraf, die ze inmiddels heeft volbracht op een begraafplaats. Maar dat was niet de enige straf die de zangeres heeft gekregen, want ze is veel kwijtgeraakt. Zo werd haar medegedeeld dat ze niet meer welkom was bij ’Beste Zangers Live’ in Rotterdam Ahoy. En meer events werden afgezegd. Glennis: “Het was zo veel”, treurt ze over de afgezegde optredens. “Het begon bij een optreden in de Harbour Club, daarna was het ’Beste Zangers’, daarna was het Ladies of Soul…”

Vrienden kwijtgeraakt

En nog was de gifbeker niet leeg, want ook goede vrienden lieten de zangeres vervolgens keihard vallen, zoals haar voormalige maatje, stylist Fred van Leer. Glennis weer: “Zakelijk snap ik dat. Maar waarom in het persoonlijke leven? Het waren mensen met wie ik zo lang, jarenlang, zo goed bevriend was. Ik had liever dat je naar mijn huis was gekomen en me de huid vol had gescholden van: ’Waar ben je nou mee bezig, Glen?’ Maar had me daarna ook weer in de armen genomen en gezegd van: ’Oké, je hebt een fout gemaakt. We gaan het fixen.’ Dat had ik denk ik fijner gevonden. Ik ben mensen kwijtgeraakt die echt heel dicht bij me stonden. Zelfs mensen uit mijn directe omgeving gingen mij heel anders behandelen. Dat vind ik denk ik het allerergste van alles, dat je mensen om je heen verliest, of dat mensen nu een beeld van je hebben dat niet zozeer klopt.” Want hoewel ze spijt heeft van haar daden, is Glennis aan de andere kant van mening dat hoe ze in het nieuws is gekomen ’zwaar overtrokken’ is geweest. “En dat weet men niet. Ik heb iets gedaan uit emotie, vanuit een moederhart.” Ze benadrukt nogmaals haar ’eigen fout’ te bekennen. “Maar ik moet ook door, snap je? En dit mag niet mijn verhaal blijven. Dat wil ik niet. Dus ik hoop dat een tweede kans mij is gegund. Ik wil gewoon weer doen wat ik het allerbest kan, dat is mensen vermaken met mijn stem en met mijn optredens.”

Spijt

Dat ze niet meer welkom was om te komen zingen, deed Glennis ook heel erg pijn. Weer met tranen in haar ogen klinkt het: “Dat ik gewoon niet meer mijn werk kon doen. Dat werd gewoon van me afgepakt. Dat was heel zwaar. Sowieso ben ik bepaalde mensen kwijtgeraakt hierdoor, die echt heel dicht bij me stonden.” In de auto bij Andy van der Meijde vertelt ze vervolgens hoe ze haar taakstraf van 200 uur had beleefd. “Ik heb het drie keer in de week, zes uurtjes per dag gedaan. Op een begraafplaats ergens. Wel een soort bezinning daar. Heel rustig. Niemand praat tegen je.” En weer beschrijft ze de pijn dat ze door het supermarkt geweldsincident zoveel vrienden is verloren. Mensen die niks meer met haar te maken wilden hebben. “Ik heb nog wel vrienden, laat ik het zo zeggen: de juiste zijn overgebleven. Die hou ik altijd heel dicht bij me. De rest kan lekker de pleuris krijgen!” Toch benadrukt Glennis ook bij Andy weer dat ze absoluut spijt heeft van haar agressieve optreden in de supermarkt. “Maar what can I say? Het is gewoon uit de hand gelopen en dat had natuurlijk nooit mogen gebeuren.”

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Hevige concurrentie

Trots meldt Glennis dat het inmiddels langzaam weer beter gaat met haar, na een ‘heftige tijd’.

“Maar”, zo benadrukt de zangeres, “dat heb ik wel aan mezelf te danken.” Zelfs wat betreft de liefde begint de zon weer voorzichtig in haar leven te schijnen. Op het moment van het incident had Glennis nog een relatie met Dion, die ook betrokken is geweest bij de knokpartij in de supermarkt, maar na een tijdje vrijgezel te zijn geweest, kwam Glennis muziekproducer Boyd tegen. Ze ontmoetten elkaar toen Glennis met haar zoon Anthony (16) op vakantie was op Curaçao. Glennis omschrijft haar nieuwe vriend als een man met een heel rustig karakter en ze vindt dat hij daarom heel goed past bij haar en haar temperament. Want het maakt haar ook een stuk rustiger. Glennis hoopt dat de nieuwe liefde ook zorgt voor meer balans in haar leven en haar muziekcarrière. Want ook daar is nog werk aan de winkel, aangezien Glennis niet echt eigen hits heeft waar ze op terug kan vallen en het vooral moet hebben van haar Whitney Houston-covers. Maar op dat gebied heeft ze nu hevige concurrentie van de Zuid-Afrikaanse Belinda Davids, die met succes meedeed aan ’Britain’s Got Talent’. Deze Belinda wordt nu door Nederlandse en Belgische theaters geboekt als ’de nieuwe geweldige Whitney Houston-imitator’. En dat staat een comeback van Glennis Grace voorlopig in de weg. Maar Glennis heeft toch de hoop dat het steeds beter zal gaan. “We krabbelen langzaam weer op. Ik weet dat er wel weer wat goeds gaat gebeuren. Dat vertrouwen heb ik wel.”

‘Dit mag niet mijn verhaal blijven. Dat wil ik niet’
Na het incident in de Jumbo supermarkt raakte Glennis vrijwel al haar werk als zangeres kwijt. Onder meer concerten met de Ladies Of Soul werden gecanceld.

Lees meer

Alle artikelen
Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’
Story

Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’

Politieke partijen weten steeds vaker de weg naar Bekende Nederlanders te vinden. Ook Catherine Keyl kreeg de vraag om zich te verbinden aan een politieke partij. Als lijstduwer, maar ook om straks echt in de Tweede Kamer plaats te nemen. Catherine had echter een goede reden om dit niet te doen...

Lees meer
Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’
Margriet

Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’

Het is de Week tegen Eenzaamheid, waarin door heel Nederland activiteiten worden georganiseerd om elkaar te ontmoeten. Hennie, Irna en Renée – en hun maatjes – vertellen hoe het hen hielp om letterlijk en figuurlijk de deur te openen. Om weer in contact te zijn en fijne gesprekken hebben.

Lees meer
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer