In het zonnetje wil Glennis Grace wél graag zitten

(FOTO’S EDWIN SMULDERS)

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Ver weg van de Jordaan – in de deftigste buurt van Amsterdam

Nadat Glennis Grace in februari samen met haar 15-jarige zoon en een derde persoon werd aangehouden na vermeende betrokkenheid bij een gevecht in een Amsterdams Jumbo-filiaal, bracht het gezelschap drie nachten door in een politiecel. Daarna kwamen ze op vrije voeten; ze blijven volgens justitie verdachten maar voor het onderzoek was het niet nodig ze langer vast te houden. De officier van justitie heeft bovendien een gedragsaanwijzing opgelegd aan Glennis, haar zoon en nog een medeverdachte. Deze gedragsaanwijzing houdt in dat ze niet in de Jumbo in de Westerstraat of in de omgeving van de Jumbo mogen komen. Ook mogen zij geen contact hebben met de Jumbo-medewerkers van dat betreffende filiaal. Er is vastgesteld dat er in totaal zeven personen de supermarkt binnenkwamen en dat er daarna ‘fors openlijk geweld’ is gepleegd, aldus de politie. ‘Van de zeven verdachten zijn er dus drie aangehouden. Van de overige vier verdachten is de politie de identiteit aan het vaststellen. Deze personen moeten nog worden aangehouden.’ Op haar beurt deelde de temperamentvolle zangeres na haar vrijlating een statement op Instagram waarin zij stelt het onderzoek met vertrouwen tegemoet te zien. ‘Omdat ik weet dat ik geen strafbare feiten heb gepleegd’, schreef ze.

Story kon haar afgelopen week fotograferen in de deftige Cornelis Schuytstraat in Amsterdam-Zuid, ver weg van het voormalige strijdtoneel in hartje Jordaan. In deze buurt op stand geen Jumbo-filiaal maar exclusieve boetiekjes. Daarin had Glennis echter weinig interesse. Na drie dagen zitten in een cel en in afwachting van de strafzaak die nog volgt, koestert ze liever de vrijheid van een bankje in de zon.

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 10 - 2022

Story - Editie 10 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer