Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Ineke grijpt naast Humberto’s fortuin

De liefdesbreuk tussen Humberto Tan en Ineke is om meerdere redenen een pijnlijke. Niet alleen slikte ze jarenlang zijn vreemdgaan, nu hij de bloemetjes buitenzet met een ander, wordt ze ook financieel niet gecompenseerd. Ze grijpt niet alleen naast de miljoenen van Humberto, ook krijgt ze geen partneralimentatie. Moet Ineke nu helemaal opnieuw beginnen?

DOOR BORIS VAN ZONNEVELD
FOTO ANP, RENI VAN MAREN, S.P., FUNDA, INSTAGRAM

Het is bepaald geen vrolijke tijd voor Ineke Geenen, die uiteindelijk toch in de steek gelaten werd door Humberto Tan. Waarschijnlijk moest zij uit de media vernemen dat de RTL-presentator alweer een nieuwe verovering heeft. Afgelopen november werd hij, zo blijkt nu, al innig gespot met ene Elise in Suriname, met wie hij een documentaire maakt, en waar zij volgens bronnen overduidelijk een verliefde indruk maakten. Dat moet sowieso al een klap in het gezicht zijn van Ineke, die jarenlang worstelde met zijn vreemdgaan.

Eerst was er de affaire met Dionne Stax en daarna was er nog zijn vermeende romance met de 25jarige fotografe Fleur Louwe, waarop hij met Ineke in relatietherapie ging. Dat bekende hij zelf, net als dat het uiteindelijk goed kwam met zijn vrouw vanwege ‘eenzaamheid, gemis en hartenpijn’. Hij zei: ‘Die drie dingen hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat het weer goed werd.’ Maar nu komt het niet meer goed en daar wordt Ineke niet financieel voor gecompenseerd, zo lijkt het. Waar Humberto’s steenrijke tvcollega’s Guus Meeuwis en Marco Borsato bij hun scheidingen een kapitaal verloren aan hun exen, waardoor Guus’ ex Valerie en Leontine Ruiters nog jarenlang een comfortabel leven kunnen leiden, heeft Ineke minder geluk. Dat heeft alles te maken met het feit dat Humberto en Ineke niet getrouwd waren. Dat betekent dat zij helemaal nergens aanspraak op kan maken. Niet op de helft van zijn vermogen en ook niet op partneralimentatie, wat bij de exen van andere grootverdieners in de vele duizenden euro’s per maand loopt. Ooit vertelde Ineke waarom zij niet getrouwd waren. ‘Dat was geen bewuste keuze, maar het is nu eenmaal zo gelopen. Bovendien bindt het samen drie kinderen hebben meer dan zo'n briefje’, veronderstelde ze toen. Het is de vraag of ze daar nu nog zo over denkt, want Humberto bracht het gezinsinkomen binnen en ze zal nu waarschijnlijk met een lagere levensstandaard rekening moeten houden.

Babywinkel

Waar Humberto miljoenen verdiende met zijn tv-carrière, zijn boekingen en zijn kledinglijn probeerde Ineke ook zakelijk succesvol te worden, maar dat lukte niet echt. Ze richtte een bedrijf op met de naam Geenius Babywaren, een samenvoeging van haar achternaam Geenen en het Engelse genius, dat geniaal betekent. Onder deze naam verkocht zij babykleding en speelgoed. Haar eerste collectie bestond uit babyspullen met typisch Hollandse kleuren en afbeeldingen, zoals een wikkelvestje met een molen erop. Daarop voortbordurend kwam ze met Belle en Beer, eigentijdse aankleedpoppen voor kinderen vanaf drie jaar. Ook te koop had ze een 55 cm groot zwart pluche konijn waarmee ze ‘het kleurtaboe’ wilde doorbreken. Ze zei verkooppunten te hebben in Nederland, België, Duitsland en Scandinavië, maar desondanks is haar zaak alweer ter ziele. De jaarcijfers die zij voor die tijd deponeerde bij de Kamer van Koophandel laten zien hoe belabberd de zaken gingen. Het eigen vermogen van haar winkel stond maar liefst 14.000 euro in het rood en ook stonden er schulden uit van 26.000 euro. Daarna begon zij een eenmanszaak in communicatie en richtte ze een eigen holding op, maar het eigen vermogen daarin is slechts 1.200 euro. Waarschijnlijk heeft Ineke haar hoop gevestigd op de huizen die ze samen hebben. De echtelijke woning staat in Amstelveen, een riante twee-ondereen-kap op een unieke locatie aan de Amstel. Het huis staat op eigen grond en heeft aan de voorkant uitzicht over het water en de daarachter gelegen weilanden. Aan de achterzijde is er de royale tuin. Ze streken hier neer in 2006 voor een bedrag van 1.260.000 euro. Ze namen een hypotheek van 1,5 miljoen. Ze besloten later tot een verbouwing, waarvoor ze de hypotheek ophoogden tot 1,75 miljoen euro.

Uitkopen

Het is de vraag wat ze met dit huis gaan doen, want Ineke lijkt zelf niet financieel draagkrachtig genoeg om er te blijven. De verwachting is daarom dat Humberto hier uiteindelijk alleen zal gaan wonen. Dan moet hij Ineke uitkopen, want waarschijnlijk is er wel wat overwaarde ontstaan. Ook zijn er nog twee appartementen. In 2017 kochten zij samen een appartement op de Zuidas in Amsterdam voor 387.010 euro, waar Humberto zich terugtrok tijdens hun relatiecrisis en waar hij Dionne Stax ontving. Er rust een hypotheek op van 340.000 euro, waardoor er voor Ineke nog wat overwaarde te verdelen zal zijn. Het tweede appartement staat in De Pijp, waarvoor zij in 2018 nog 515.000 euro op tafel legden met een hypotheek van 296.000 euro. Daar zit dus een flinke overwaarde op. Daardoor lijkt het erop dat Ineke niet helemaal met lege handen achterblijft. Met de paar ton die zij mogelijk overhoudt aan hun huizen kan zij een nieuw leven beginnen. Zo is hun vastgoed nu een geluk bij een ongeluk, maar dat had ook heel anders kunnen uitpakken. Ten tijde van hun eerdere relatiecrises ging het helemaal niet zo goed met de huizenmarkt en als Humberto toen was vertrokken, was zij achtergebleven met een restschuld. De komende tijd zal waarschijnlijk worden gebruikt om de waarde van de huizen te bepalen en wie erin gaat wonen. Ineke zou in het appartement op de Zuidas kunnen trekken, maar omdat Humberto daar Dionne Stax ontving, zal ze dat wellicht niet willen. Het andere appartement wordt verhuurd voor 1.950 euro per maand, dat is niet beschikbaar. Waarschijnlijk zal ze daarom op zoek gaan naar een eigen woning. Bij het verdelingsproces zal het misschien lastig zijn om de emoties erbuiten te laten, want Ineke zal de beelden van Humberto en Elise hebben gezien en dit moet pijn doen. In ieder geval is het positieve aan deze heftige liefdesbreuk dat zij ondanks alles toch niet helemaal met lege handen lijkt achter te blijven.

Humberto en Ineke hebben drie kinderen: Julia, Isa en Benjamin.

Lees meer

Alle artikelen
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer
Do it yourself in één middag klaar
Flow

Do it yourself in één middag klaar

VAN TRASH TOT TREASURE Illustrator Silvia Zacchello laat zien hoe je van simpele plastic flacons beschilderde vazen maakt.

Lees meer
ZoMeRTopje Ida
Handwerken zonder grenzen

ZoMeRTopje Ida

Ida is echt een topje voor warme dagen. Zo gebreid in heerlijk katoen, luchtig in het dragen en makkelijk in het onderhoud! Een vakantietoppertje. Gauw beginnen dus.

Lees meer
Diy - do-it-yourself -
vtwonen

Diy - do-it-yourself -

Met kwast, hamer en boormachine gingen vtwonen-klussers aan de slag. Het resultaat? Drie zelfgemaakte sfeermakers in de categorie zo gedaan tot een weekend werk.

Lees meer