Insider voorspelt: Miljoenensalaris Eva Jinek in gevaar!

Het lucratieve RTL-contract van Eva Jinek (43) zal volgens insiders flink worden afgeschaald. Lees in Story wat Eva staat te wachten...

Eva kocht een tweekapper in Abcoude, vlak bij RTL-baas Peter van der Vorst.

De overstap van Eva Jinek naar RTL4, ruim twee jaar terug, leverde haar een jaarsalaris van naar verluidt 1,4 miljoen euro op. Destijds werd gecommuniceerd dat Eva daarvan elke cent waard zou zijn, maar die geluiden zijn aardig verstomd. Niet alleen wordt Eva bekritiseerd omdat ze hooguit zes maanden per jaar op tv te zien is, ook haar kijkcijfers zijn in een vrije val terechtgekomen. Waar de beoogde talkshow-koningin in haar begintijd op RTL4 bijna een miljoen mensen aan de buis deed kluisteren, komt ze daar vandaag de dag niet meer in de buurt; haar show haalt soms amper de helft. Omdat Eva’s 4-jarige RTL-contract in januari 2024 afloopt, zal ze volgend jaar met RTL-baas Peter van der Vorst om de tafel moeten – saillant genoeg haar buurman in het pittoreske dorp Abcoude, waar Eva een tweekapper kocht. ‘Peter zal Eva’s contract niet onder dezelfde voorwaarden verlengen,’ vertelt een directe insider aan Story. ‘Eva zal fors terug moeten gaan in salaris om haar talkshow te behouden.’ Ook volgens tv-criticus Bert van der Veer is het een logische beslissing Eva’s salaris bij te stellen. ‘Eva maakt minder shows dan bij het ondertekenen van haar contract de bedoeling was,’ vertelt Bert aan Story. ‘Humberto viel recent voor Eva in tijdens haar ziekte en lijkt steeds meer kansen te krijgen, Renze Klamer is aangetrokken en Beau doet het uitstekend. Misschien wil Eva tijd vrij maken om een mooie documentaireserie op locatie te maken, zoals ze dat eerder deed tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Daarin kwam ze goed voor de dag. In dat geval zou RTL het contract niet bij hoeven stellen, wat mij betreft. Maar doet ze dat niet, dan kan ik me voorstellen dat RTL met Eva in gesprek gaat over haar contract en salaris.’ De prioriteiten van Eva lijken volgens anderen elders te liggen. Het is geen geheim dat Eva graag nog een tweede kind wil en haar zoontje Pax (3) een broertje of zusje gunt. In november 2020 werd al eens gesuggereerd dat Eva in verwachting zou zijn toen bekend werd dat Humberto Tan aan het talkshowteam toegevoegd zou worden. Of Eva, die de afgelopen week tot veler verrassing niet op tv verscheen omdat ze ziek was, concrete wensen heeft voor een snelle tweede zwangerschap is onbekend. Mocht Eva dat gegeven zijn, dan heeft RTL4 in elk geval genoeg vervangers klaarstaan.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

FOTO’S EDWIN SMULDERS, ANP

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 14 - 2022

Story - Editie 14 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer