Is moordenaar Sharif nu ober op Egyptisch terras?

Onverteerbaar is het voor de nabestaanden: de voortvluchtige moordenaar van John Meijers schijnt doodleuk koffie te serveren in een Egyptische badplaats.

Een recente foto van Sharif Korz in Egypte.

De gefortuneerde zakenman John Meijers (42) heeft de twijfelachtige eer het eerste moordslachtoffer van dit millennium te zijn: op 1 januari 2000 wordt hij dood aangetroffen in zijn Mercedes achter het appartement van zijn moeder in Weert. De directeur van een softwarebedrijf is doodgeschoten. De politie komt al snel uit bij zijn 22-jarige vriendin Halima, tevens een van zijn werknemers. John was zo verliefd op de Marokkaanse dat hij zich had bekeerd tot de islam. Halima zou de moord samen met Sharif Korz (dan 21 jaar) hebben gepleegd. Zij wordt in eerste instantie vrijgesproken, Korz krijgt in hoger beroep twaalf jaar cel aan zijn broek. Maar dan neemt Korz de benen, waardoor hij nog steeds ruim 11,5 jaar van zijn celstraf moet uitzitten.

Sharif Korz is nu 44 jaar en zou – na een verblijf in Zwolle – nu koffie serveren op een terras in een Egyptische badplaats. De politie heeft deze recentere foto van van hem vrijgegeven. Zijn tronie hangt sinds kort ook op alle Europese luchthavens. Het heeft er alle schijn van dat het net zich sluit rond Korz, maar de politie benadrukt dat alle tips welkom zijn.

John Meijers

Weet u waar Sharif Korz zich ophoudt? Bel dan met de Opsporingslijn (0800-6070) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Bevindt u zich in Egypte? Bel dan met +3179-3459800.

WINNAAR VAN DE WEEK DRUGSBARON ‘HET SPOOK’

In juni 2021 werd ie dan eindelijk opgepakt na een zoektocht van dertig (!) jaar: de Colombiaan Guillermo Acevedo (51), ook wel bekend als ‘Het Spook’ en ‘De Onzichtbare Drugsbaron’. Hij wordt door de Colombiaanse justitie gezien als een van de mannen die na de dood van Pablo Escobar in 1993 de boel overnam. Moorden, drugstransporten, investeren in de bovenwereld; hij zou er zijn hand niet voor omgedraaid hebben. De in Medellín geboren crimebaas werd aangeklaagd voor criminele samenzwering en witwassen en was hard op weg naar veertig jaar celstraf, zo dachten we. Niet dus: vorige week liep Acevedo doodleuk naar buiten, zijn vrijheid tegemoet. Hij beweert slachtoffer te zijn van een persoonsverwisseling en mag zijn proces nu in vrijheid afwachten.

VERLIEZER VAN DE WEEK LEIDSE MASSEUR

Geheimtip: de site van het Openbaar Ministerie. Waar de artikelen daar voorheen veelal gortdroog waren, begon een bericht vorige week zo: “In shock kwam een vrouw op 30 januari de massageruimte in Voorburg uit rennen, met alleen haar handdoek om. De masseur had vooraf gezegd dat het een ‘experimentele’ massage zou worden, maar niet dat hij met zijn vingers in haar vagina zou gaan. De 43-jarige Leidenaar stond vorige week terecht voor verkrachting en daarnaast ook het heimelijk filmen van meerdere vrouwen tijdens massages.” Hulde voor de auteur, niet voor masseur Bob B. uiteraard. Die misdroeg zich namelijk verschrikkelijk: op zijn telefoon werden heimelijk opgenomen filmpjes aangetroffen van zijn massages bij meerdere vrouwen. Drie vrouwen deden aangifte. Het OM eist twintig maanden cel waarvan zes voorwaardelijk en een beroepsverbod van vijf jaar.

‘Ik kom ook uit een buurt waar mensen misschien niet de juiste kant op zijn gegaan’
Theo Janssen analyseert de situatie van Mohamed Ihattaren bij VTBL en heeft begrip voor de Utrechtse spelmaker die om zou blijven gaan met jeugdvrienden die criminelen zijn geworden.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

GRIJZE DUIF KLEURT ROZE

Een onverlaat heeft in Amsterdam een onbekend aantal duiven voorzien van een roze hoedje. Een onschuldige grap hoop je dan, maar nee: de hoedjes en vooral de lijm kunnen levensgevaarlijk zijn voor de dieren. Een vrijwilliger van Stadsduiven Hulp Nederland sprak zijn weerzin over de actie uit tegen een verslaggever van Nu.nl. “Duiven kijken 360 graden rond en kunnen door het hoedje niet meer goed om zich heen kijken. Dat is in het drukke Amsterdam met al het verkeer al bijna dodelijk. Daarnaast is de lijm ook heel schadelijk. Duiven hebben hele gevoelige ademhalingssystemen. Als ze de lijm inhaleren, gaan ze dood.” Het is voor de autoriteiten gissen wie achter de lijmactie zit, al zien velen een verband met de recente Pride in Amsterdam. Meer duivennieuws? Blader door naar pagina 24 .

8 In de eerste zes maanden van dit jaar hebben politieagenten acht keer gebruikgemaakt van hun vuurwapen en daarbij iemand geraakt. Dat is minder dan normaal. Gemiddeld zijn elk halfjaar elf agenten betrokken bij een schiet-incident (gemeten sinds 2017). Eén persoon vond in het eerste halfjaar van 2022 de dood door politiegeweld: Tim van der Boor (27) in Waalwijk.

Dit artikel komt uit:
Panorama - Editie 33 - 2022

Panorama - Editie 33 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Wie denkt Roxeanne Hazes wel dat zij is?
Nieuwe Revu

Wie denkt Roxeanne Hazes wel dat zij is?

PROFIEL — Het helaas al jaren voortslepende Hazes-familieconflict krijgt een nieuw hoofdstuk door de afzegging van Roxeanne Hazes (29) voor het meezingfeest Holland Zingt Hazes in 2023. Een gemis?

Lees meer
Vrouw die de Meilandjes miljonair maakte maar afgedankt werd, slaat keihard terug!
Story

Vrouw die de Meilandjes miljonair maakte maar afgedankt werd, slaat keihard terug!

Toen de Meilandjes ruzie kregen met hun manager Valérie Lempereur, de vrouw die de markante familie nota bene definitief op de kaart zette, typeerden ze haar ineens als onbetrouwbaar. Valérie, die deze week met een autobiografie komt, kondigt in Story haar zoete wraak aan...

Lees meer
De Engelse Escobar gaat cashen
Panorama

De Engelse Escobar gaat cashen

In november wordt de grote Britse crimineel Curtis ‘Cocky’ Warren (59) vrijgelaten. ‘De Engelse Escobar’ zat dertien jaar vast. In die tijd is er een hoop veranderd. Zo is hij ineens een celebrity geworden.

Lees meer
Geldvragen
MAX Magazine

Geldvragen

FINANCIEEL JOURNALIST JAAP ROELANTS BEHANDELT IEDERE WEEK VRAGEN VAN MAX-LEZERS. Deze week: de gewone consument wordt de dupe van de strijd van de banken tegen crimineel geld. En wanneer stort de bank mijn te veel berekende rente terug?

Lees meer
Zelfs de desserts hebben schitterende herfstkleuren
Libelle Special

Zelfs de desserts hebben schitterende herfstkleuren

Met kastanjeroom en gehakte chocolade KASTANJEROOMTAART Voor 8 personen: boter om in te vetten • 6 eieren • 150 g fijne kristalsuiker • 1 blik (500 g) kastanjepuree (crème de marron) • 2 tl vanillepasta • 1 tl bakpoeder • 250 g amandelmeel • 200 ml slagroom • 100 g pure chocolade (70% cacao), grof gehakt. Extra: springvorm Ø 18 cm, bakpapier, elektrische mixer Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de springvorm in, bekleed bodem en zijkanten met bakpapier en vet dit ook in. Mix eieren en suiker minimaal 2 min. tot het mengsel lichtgeel en luchtig is. Voeg 400 g van de kastanjepuree toe en mix op lage stand tot het mengsel glad is. Voeg vanillepasta, amandelmeel en bakpoeder toe en spatel dit er zo luchtig mogelijk door. Giet het…

Lees meer