Tijdschrift.nl logo
mensen

Kgahard

Als je doorbreekt, is beroemd zijn best een beetje wennen. “Er wordt nu met me geflirt.”

TEKST NICOLE GABRIËLS
FOTOGRAFIE LISA DE WOLF STYLING SUZE KUIT VISAGIE BJÖRN MOHAMADMOESMAN

T-SHIRT SUMIBU PAK RECONSTRUCT PARELKETTING, ZILVEREN KETTING, BEDEL, ALLES FELT

‘SHIT MAN, ZO’N PODIUM IS GRÓÓT’

CLAUDE KIAMBE (20) is zanger. Studeerde hotelmanagement. Vluchtte op negenjarige leeftijd vanuit Congo naar Nederland. Deed mee aan diverse talentenjachten, waaronder The Voice Kids. Bekend van hits Ladada (Mon dernier mot) en Layla. Won een 3FM Award voor Beste Nieuwkomer.

“Een jaar terug werkte ik in de bediening van een restaurant toen ik het nummer Ladada uitbracht. Tweetalig, dan is het voor meer mensen toegankelijk, dacht ik. De track stond 29 weken in de Top 40, waarvan zes weken op nummer 1. Ik werk nog steeds in het restaurant en ik treed op. In Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland. Ik móét deze mensen entertainen, schiet door mijn hoofd voordat ik opga, so it’s good, it must be good. Elk podium is nieuw en shit man, elk podium is gróót. Ik voel de druk om mensen te vermaken en ben nog lerende. Daarom bezoek ik concerten van Coldplay en Harry Styles om te zien hoe die mannen dat doen. Presteren, een artiest zijn. Ik ben me ervan bewust dat mensen weten wie ik ben, daardoor gedraag ik me nog fatsoenlijker dan vroeger. Nieuw is dat er met me wordt geflirt omdat ik bekend ben. ‘Heb je nog ruimte voor mijn telefoonnummer in jouw iClaude’, dm’de een meisje. Ik kan het allemaal maar net bijbenen in mijn hoofd.”

TOP DAILY PAPER SHORTS SUMIBU

‘IN HET BEGIN VOELDE IK BEWIJSDRANG’

SHAHINE EL-HAMUS (22) studeert aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Is acteur en speelde in o.a. Bestseller Boy, Vals, Lieve Mama en Met Mes. Dit najaar te zien in Netflixfilm Crypto Boy. Won een Gouden Kalf voor zijn rol in de film De Belofte van Pisa.

“Het winnen van dat Gouden Kalf vierde ik op Amsterdam Centraal met een patatje van de snackbar, het gouden beeld onder mijn arm geklemd. Inmiddels heeft het een plekje in het raamkozijn. De award staat symbool voor hoe hard het sindsdien gaat. Ik mag auditeren voor geweldige rollen en ben binnenkort te zien in een familieproject voor Netflix. Heel waardevol om samen te mogen maken. Als acteur heb je de taak om het sprookje van een regisseur tot leven te brengen en mag je elke draaidag iemand anders zijn. De eerste paar keer op een filmset voelde ik bewijsdrang, was ik zenuwachtig. Nu weet ik de stress te handelen door tussen de scènes rust te nemen en vanuit die ontspanning de volgende scène in te gaan. Ik ben een sneakerfreak, successen vier ik graag met nieuwe schoenen. Maar vooral de dankbaarheid die ik voel, is mijn beloning. Mijn dromen: werken met regisseurs Jim Taihuttu en Alex van Warmerdam, een acteerstap maken naar België en the ultimate: een karakter spelen waarvoor ik écht diep moet. Zoals Joaquin Phoenix in The Joker .”

SHIRT LEVI’S

‘IK WIL DOOR, VERDER, SNELLER, BETER’

THIJS BOERMANS (26) is acteur. Studeerde business administration aan Nyenrode plus een master aan de VU. Speelde in o.a. de films De Held, Kleine IJstijd, Vals en All Inclusive en series SpangaS, Oogappels, Keizersvrouwen en Follow de SOA. Maakt met Niels Oosthoek de podcast Borrelpraat. Speelt Jonathan in GTST.

“Mijn eerste GTST -scène voelde als een mijlpaal, Borrelpraat als hoogste binnenkomer in de podcastentertainmentlijst ook. Op straat word ik steeds vaker herkend en aangesproken. Ook over Borrelpraat en vooral dat vind ik te gek, want het maakt het succes en het aantal luisteraars – gemiddeld vijftigduizend, een Arena vol joh – tastbaarder. De keerzijde van dat succes is dat media soms onwaarheden over me plaatsen. Zo verdraaide RTL Boulevard een interviewquote van mij tot clickbait. ‘Thijs zat drie dagen vast’ luidde de kop, vollédig uit de context gehaald. Zoiets maakt dat ik minder goedgelovig word en geneigd ben me te beperken in mijn eerlijkheid. Zonde. Ik focus me liever op het pitchen van content- en documentaireideeën. Ik ben een extreme denker. Als ik een nieuwe serie lanceer op Tiktok kan ik nog weleens piekeren: wie zit hierop te wachten? Dat overanalyseren, daar probeer ik aan te werken. Want ik zit in een positieve flow en het voelt alsof er nog meer in de pijplijn zit. Daarom wil ik door, verder, sneller, beter. Maar ik vind het ook mooi om stil te blijven staan bij wat ik al bereikt heb.”

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

BLOUSE AMSTERDAM VINTAGE CLOTHING BROEK SCHEPERS BOSMAN SNEAKERS VANS

‘EEN DIKKE AUTO? IK RED LIEVER EEN DIER’

FLORIS GÖBEL (26) volgde de opleiding Animal Behaviour aan Wageningen University & Research, studeerde economie aan de UvA, en deed de TV Academy. Maakt video’s over dieren voor Instagram en TikTok, DierenpraatTV op YouTube, hij schrijft columns, en is dierenhulpverlener bij Dierenambulance Amsterdam. Nu te zien in Expeditie Robinson. Heeft een relatie.

“Ik voel geen druk om tijdens opnames te moeten pieken, want van huis uit leerde ik: je kan niet beter dan je best doen. Na een drukke dag chill ik met mijn koningspython meneer Tortellini. Hij zit bij me op schoot als ik een film kijk. Als koudbloedig dier vindt hij die warmte heerlijk. Succes zit ’m voor mij niet in het kunnen kopen van een dikke auto of duur horloge. Materiaal boeit me niet. Ik beschouw mezelf als geslaagd als ik een dier kan redden tijdens een dienst bij de Dierenambulance, of als ik al één iemand kan inspireren om de natuur in te gaan en naar de lucht te kijken, in plaats van op het scherm van een smartphone. Ik word gelukkig als ik hoor dat mensen dankzij mijn filmpjes naar buiten zijn gegaan – bijvoorbeeld op zoek naar de snelste vogel ter wereld, de slechtvalk, die je gewoon kan spotten in Amsterdam. In mijn DM sliden geen spannende berichten, maar foto’s van dierendrollen. Of ik weet door wie deze verse nou weer gedraaid zijn.”

BLOUSE ELLASTIEK T-SHIRT ARKET JEANS G-STAR SNEAKERS NIKE AIR JORDAN

‘TOEN WIST IK: VANAF NU WORDT ALLES ANDERS’

FLEMMING FREDDIE VIGUURS (27) is zanger. Studeert aan de Rockacademie en volgde een theateropleiding. Deed mee aan een online talentenjacht van Giel Beelen. Schreef in coronatijd zestig liedjes waarmee hij langsging bij platenmaatschappijen. Werd bekend met het nummer Amsterdam, waarna hits volgden als Paracetamollen en Verleden Tijd.

“Mijn droom komt uit. Ik leef het leven waar ik als vierjarige over fantaseerde. Het jochie van toen zou nooit geloven dat-ie elk weekend op drie festivals zingt, concerten mag geven in AFAS Live. Ed Sheeran inspireerde me om singer-songwriter te worden. On stage voelt het als magie: een nummer dat ik thuis in mijn up schreef, wordt door het publiek woord voor woord meegezongen. Uit niets iets creëren en dat die muziek nog aanslaat ook, bezorgt me continu kippenvel. Toen ik na mijn optreden bij The Streamers herkend werd in de supermarkt wist ik: vanaf nu wordt alles anders. In anderhalf jaar tijd ging ik knetterhard. Met andere artiesten praat ik over onder een vergrootglas leven. Ik ben mijn weg aan het zoeken. Voor mijn jonge fans wil ik een voorbeeld zijn. Maar ik wil ook gewoon naar mijn stamkroeg kunnen en te veel champagne drinken zonder te vrezen voor foto’s door een fotograaf of ‘spion’. Ik ben tenslotte ook gewoon een gast van 27.”

Lees meer

Alle artikelen
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer
Op de fiets door het vechtdal
Libelle

Op de fiets door het vechtdal

Van een koe-safari tot culinair genieten: het Vechtdal biedt genoeg ontspanning en vertier. En de natuur is er op z’n zachtst gezegd adembenemend.

Lees meer
Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen
Party

Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen

Het zit Herman den Blijker op dit moment niet mee. Hij probeert al een tijdje zijn prachtige twee-onder-een-kapwoning in Rotterdam te verkopen, maar nog altijd zonder succes. En dat terwijl de topkok al tonnen heeft moeten toegeven. Heeft hij het geld nodig omdat zijn restaurants slecht lopen of is er wat anders aan de hand?

Lees meer