Klap na klap voor wendy van dijk

In het verleden reeg ze het ene succes aan het andere… Maar de kijkers lopen al enige jaren niet meer zo warm voor Wendy van Dijk. De blondine moet na een serie flops met pijn in haar hart toezien hoe nu ook de kijkcijfers van haar enige successhow ‘Wie Van De Drie’ instorten. Opgeven, zit echter niet in haar bloed. ”Ik ga overal vol voor, ook op privégebied.”

Alles wat Wendy van Dijk aanraakte, veranderde een paar jaar terug nog in goud. ‘Hart In Aktie’ was een kijk-cijferhit, bij ‘Ushi’ kwamen de mensen niet meer bij van het lachen en daarnaast speelde ze ook nog eens de hoofdrol in haar eigen razend populaire dramaserie ‘Moordvrouw’. Dan had Wendy ook nog eens een sprookjeshuwelijk met tv-baas Erland Galjaard en vertrok ze met haar gezin wanneer het maar kon naar hun droomvilla op het zonovergoten Ibiza. Wendy straalde van geluk en genoot van haar enorme successen, waar maar geen einde aan leek te komen. Maar nu, een paar jaar later, is het tij volledig gekeerd en verkeert Wendy al enige tijd in de zwaarste storm uit haar leven. Niet alleen kwam haar huwelijk met Erland in zwaar weer, ook deden vorig jaar geruchten de ronde dat ze tijdens hun huwelijk een liefdesaffaire met haar voormalig Disq-zakenpartner Robbert Boekema zou hebben gehad. Iets wat overigens altijd is ontkend door Wendy. Naast de liefdesproblemen ging het ook zakelijk niet zo goed. Wendy moddert al lange tijd aan bij SBS6 en schreef tot haar spijt, een enkele uitschieter daargelaten, een paar enorme kijkcijferflops op haar naam.

’Op het moment dat ik heel diep zit, ga ik altijd weer de strijd aan’

’Vernederend klusje’

Youp van ‘t Hek zei in de ‘VARAgids’ dat hij ‘diep medelijden’ had met Wendy. ”Ze straalde openlijk uit: ik heb betere tijden in mijn carrière gekend.” Youp vervolgde: ”Je mag voor haar hopen dat ze door John (De Mol, red.) goed betaald is voor dit ronduit meest vernederende klusje uit haar leven. Die arme Wendy.” Youp doelde op de dansmarathon die Wendy nog niet zo lang geleden op SBS6 presenteerde. Tv-criticus Angela de Jong maakte daarnaast Wendy’s dating show ‘Cupido Ofzo’ met de grond gelijk. Helemaal omdat Wendy alle kans had gehad van de tv-bazen, want die hadden haar een heel goed plekje gegeven op de zender, namelijk direct na kijkcijferhit ‘Chateau Meiland’. Maar het drama werd compleet toen van de 1,1 miljoen kijkers voor ‘Chateau Meiland’ maar liefst 64 procent van de kijkers afhaakten toen Wendy met haar datingshow in beeld kwam. Een nachtmerrie moet het zijn geweest voor de voormalige kijkcijferko-ningin dat haar datingshow bleef steken op een schamele 387.000 kijkers. Volgens Angela de Jong is het logisch dat de mensen massaal wegzappen bij Wendy, omdat ze ‘tegen de kijker en de deelnemers op een gemaakt kleuter-toontje begint te kirren.’ Volgens de tv-criticus moet Wendy haar kandidaten en kijkers niet toespreken ‘alsof het peuters zijn!’. Wendy lijkt tegenwoordig haar aanpak van wat ze in beeld nou wel of niet kan maken volledig kwijt te zijn, volgens Angela. ”Want dan ging ze ook nog eens twee keer zingen.”

Youp: ‘Ik heb diep medelijden met Wendy’

Nog meer ellende voor Wendy...

En er is meer ellende voor Wendy, want ook haar andere show ‘Wie Kent Nederland?’, een volgens critici mindere versie van ‘Ik Hou Van Holland’, trok slechts 543.000 kijkers. En dan is er ook nog eens een serie flops te noemen als ‘Flirty Dancing’, maar ook ‘Dance, Dance, Dance’. Daarnaast moest ze wegens tegenvallende verkoop en verliezen ook nog haar paradepaardje, haar eigen magazine ‘Wendy’, stopzetten. Ze brengt nog wel vier specials per jaar uit. Haar grappige candid camerashow ‘Wie Het Laatst Lacht’ kan misschien redding brengen, want daar komen nu de coronamaatregelen worden versoepeld weer nieuwe mogelijkheden voor. Daarnaast houdt Wendy zich waarschijnlijk krampachtig vast aan haar enige grote succes op televisie momenteel, namelijk ‘Wie Van De Drie’. Maar dan moet ze nog wel even een grote truc bedenken om de kijkers te blijven boeien, want nadat ze de eerste twee seizoenen met ‘Wie Van De Drie’ steeds dik boven de miljoen kijkers scoorde en het derde seizoen vorig jaar nog rond de 900.000 kijkers haalde, is deze voormalige kijkcijferhit van Wendy bezig aan een dramatische terugval. Met als dieptepunt: 629.000 kijkers. Waardoor de hitshow van vroeger zomaar uit de ‘Kijkcijfer Top 15’ is gekukeld. En dat is niet omdat de gemiddelde Nederlander geen tv meer wenst te kijken, maar simpelweg omdat de kijker liever naar andere programma’s tuurt, zoals ‘Project Rembrandt’, dat op NPO1 zomaar 1,5 miljoen kijkers trekt en Chantal Janzens show ‘Beat The Champions’ 1,1 miljoen kijkers weet te boeien.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

’Ik loopt niet weg voor mijn emoties’

Privé heeft Wendy zoals gezegd een roerige tijd achter de rug. Inmiddels lijkt de liefdesrust tussen haar en Erland Galjaard teruggekeerd. Zo nu en dan overlaadt ze haar echtgenoot op Instagram met complimenten als ‘ik ben supertrots op hem’ en ‘mijn gevouwen hartje is voor mijn lieve man’. Hartstikke fijn natuurlijk dat Erland en Wendy elkaar weer helemaal hebben gevonden. Maar dat haar ster bij tv dalende lijkt, moet toch een hard gelag zijn. Het zal ongetwijfeld voor stress en spanning zorgen. Dat de SBS6-presentatrice in haar leven tijdelijk in slecht weer verkeert, ontkent ze ook niet. Eerder was ze er eerlijk over op televisie tegen Matthijs van Nieuwkerk. Toen hij haar confronteerde met: ”Ineens ben je minder populair, minder geliefd”, antwoordde Wendy: ”Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook niet zo goed begrijp waar het door komt, of waar het aan ligt.” Op haar eigen site ‘Wendy-online.nl’ klonk ze heel kwetsbaar toen ze zei: ”Ik ga overal vol in, ook op privégebied. Ik ben niet iemand die wegloopt voor emoties. Ik had liever gehad dat sommige dingen me bespaard waren gebleven, maar dit soort ervaringen maken je ook sterker.” Ze voegde eraan toe: ”Op het moment dat ik heel diep zit, ga ik altijd weer het gevecht aan.” In de liefde zit het weer helemaal snor, maar Wendy hoopt uiteraard ook in haar tv-carrière het tij alsnog te kunnen keren. Duimen maar dat dit haar lukt...

Wendy met haar zoon Sem en zijn vriendin Mirelle Aarsen, echtgenoot Erland, dochter Lizzy en moeder Tiny.

Dit artikel komt uit:
Party - Editie 7 - 2022

Party - Editie 7 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer