Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Laat nu ook prinses Beatrice haar loyaliteit varen? Harry en Meghan veroorzaken wéér gedoe in Britse koninklijke familie

DOOR SUUS RUIS
FOTO’S BRUNOPRESS

Meghan en Harry maakten Beatrice, haar zus Eugenie en hun moeder Sarah Ferguson woedend.

Hoewel Sarah Ferguson altijd heeft benadrukt hoe blij ze is dat prins Harry het grote geluk heeft gevonden bij Meghan Markle, lijkt ze steeds vaker steken onder water te geven richting de hertogin van Sussex. Toen een journalist van The Telegraph Sarah eerder deze maand vroeg naar haar band met Meghan, antwoordde ze: ‘Ik ken haar niet echt. Ik heb haar eigenlijk nooit echt ontmoet.’ Een pijnlijke opmerking, ook omdat Meghan in aflevering 2 van de Netflix-docuserie Harry & Meghan een heel ander beeld van hun relatie schetste. Ze vertelde daarin uitgebreid over hoe Sarah haar vlak voor de eerste ontmoeting met koningin Elizabeth leerde om een koninklijke buiging te maken. Het is het zoveelste incident dat de Britse koninklijke familie in kampen verdeelt en het lijkt erop dat het de oudste dochter van Sarah, prinses Beatrice, in een lastige positie brengt. Beatrice zou altijd een warme vriendschap hebben gehad met haar neef en diens vrouw en ze hebben meerdere gemeenschappelijke vrienden. Tot op heden heeft ze zich ook nooit uitgelaten over Harry en Meghan. Toch zijn er volgens insiders langzaamaan wel kleine barstjes ontstaan in het contact met hen. En dat begon in oktober 2018, toen Meghan de bruiloft van Beatrice’s zus Eugenie – met wie de hertogin een nog veel hechtere band heeft – uitkoos om haar eerste zwangerschap bij de familie bekend te maken. Eugenie en haar moeder Sarah waren naar verluidt woest. En hoewel Beatrice zich ook toen niet uitliet over de situatie, valt te raden hoe ze het vond dat Meghan op deze manier de spotlights stal van de bruid. Eugenie vergaf Meghan, maar opvallend genoeg maakte Beatrice háár zwangerschap bekend op de huwelijksverjaardag van Harry en Meghan. Was hier misschien toch sprake van een statement?

Beatrice zit tussen twee vuren.

Nu Sarah afstand lijkt te nemen van Harry en Meghan zou Beatrice tussen twee vuren zitten. Ook Beatrice’s vader Andrew is onderdeel geworden van haar verscheurdheid. In zijn boek Reserve spreekt Harry zich namelijk in niet mis te verstane bewoordingen uit over de beschuldigingen aan het adres van zijn oom. Hij uit onder andere zijn afschuw over het feit dat Andrew, ondanks het misbruikschandaal waar hij het middelpunt van is, nog altijd beveiliging krijgt.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Voor hemzelf en Meghan geldt het tegenovergestelde. Beatrice adoreert haar vader en het kan haast niet anders dan dat de woorden van Harry haar recht in het hart raken. Nu er zo’n grote wig is gedreven tussen haar dierbare neef en goede vriendin enerzijds en de rest van haar familie anderzijds, bevindt ze zich in een onmogelijke spagaat.

Lees meer

Alle artikelen
De zomer OP ZAK
Libelle

De zomer OP ZAK

Niet alleen cargopants zijn hot deze zomer, ook in een jasje, bloes of rok met opgenaaide zakken maak je dit seizoen stoere sier.

Lees meer
Around the world in a day
Flair

Around the world in a day

Op je fashionwereldreis doe je deze zomer Indonesië, India en Marokko aan. Lekker avontuurlijk, met laagjes en prints in mooie diepe kleuren.

Lees meer
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer