Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Liefdesvakantie met vriendin Martha naar New York Matthijs van Nieuwkerk gaat vol voor zijn relatie

De ontmaskering van Matthijs van Nieuwkerk (62) na zijn tirannieke gedrag bij DWDD, legt veel druk op zijn relatie met Martha Riemsma (46), voor wie hij scheidde van zijn vrouw. De NPO-ster kiest klip en klaar voor zijn grote liefde, nu hij samen met haar naar New York afreist...

DOOR NICK DIJKMAN
FOTO’S EDWIN SMULDERS, BRUNOPRESS
PIKANT: met haar eigen bedrijfje adviseert ze over...
communiceren!

Het nieuws over de verziekte werksfeer achter de schermen bij De Wereld Draait Door is ingeslagen als de spreekwoordelijke bom! Vooral voormalig boegbeeld Matthijs van Nieuwkerk is na maandenlang grondig journalistiek onderzoek door de Volkskrant ontmaskerd als een narcistische tiran, die tientallen medewerkers binnen zijn team ronduit schofterig behandelde. De presentator werd daarin ondersteund door zijn al even explosieve rechterhand, de duivelse Dieuwke Wynia die er ook een gewoonte van maakte redacteuren te vernederen. In Matthijs’ directe omgeving was er duidelijk niemand die hem op zijn kwaadaardige gedrag aansprak. Insiders stellen nu dat de gang van zaken vermoedelijk bepaald anders verlopen was als zijn nieuwe liefde Martha Riemsma eerder in zijn leven was gekomen! Deze voormalige De Twentsche Courant Tubantia-hoofdredacteur stond er binnen de uitgeverij die de regiokrant uitgeeft juist om bekend dat ze fel streed voor gelijkheid onder collega’s, en een hekel heeft aan sterallures en hautain gedrag. Kortgezegd: als Matthijs voor of met háár had gewerkt, had hij meteen zijn spullen kunnen pakken op haar redactie! Wellicht dat ze in de pijnlijke nasleep van het DWDD-schandaal alsnog een helpende hand kan bieden om haar driftige partner wat mores bij te brengen: na een paar maanden rust sinds haar vertrek bij de krant, is Martha haar eigen bedrijfje begonnen, pikant genoeg onder de naam The Art of Conversation, ofwel de kunst van het communiceren. Vanuit haar eenmanszaak houdt Martha zich bezig met advisering op het gebied van management en bedrijfsvoering, mediaproducties, presentaties en dagvoorzitterschappen, interimmanagement, strategisch advies, schrijven en overige scheppende kunst, wat dat laatste ook moge zijn. Gezien de kennelijke expertise van Martha zou het voor Matthijs bijster leerzaam kunnen zijn om gebruik te maken van de communicatieadviezen van zijn vriendin – vermoedelijk kan dat zelfs met gesloten beurzen aan de boerenkeukentafel in Eefde.

In New York zullen Matthijs en Martha er even helemaal uit zijn.

Onrustig vaarwater

Het gedrag van Matthijs is hoe dan ook uitgebreid besproken thuis. ‘Martha en Matthijs hebben de afgelopen week indringende gesprekken gevoerd,’ vertelt een nabije bron aan Story. ‘Martha steunt hem enorm, ook al is ook zij erg geschrokken van de berichtgeving. De door de Volkskrant beschreven kant van Matthijs kent zij niet. Martha en Matthijs zullen binnenkort op vakantie naar New York gaan. Die vakantie had voor Matthijs op geen beter moment kunnen komen. Hij komt zijn woonboerderij in de Achterhoek nauwelijks uit, omdat hij bang is voor negatieve reacties.’ In New York zullen Matthijs en Martha er even helemaal uit zijn, en in alle rust en redelijke anonimiteit kunnen werken aan hun relatie, die onvoorzien nu al in onrustig vaarwater terechtkwam...

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Lees meer

Alle artikelen
De zomer OP ZAK
Libelle

De zomer OP ZAK

Niet alleen cargopants zijn hot deze zomer, ook in een jasje, bloes of rok met opgenaaide zakken maak je dit seizoen stoere sier.

Lees meer
Around the world in a day
Flair

Around the world in a day

Op je fashionwereldreis doe je deze zomer Indonesië, India en Marokko aan. Lekker avontuurlijk, met laagjes en prints in mooie diepe kleuren.

Lees meer
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer