Lil’ Kleine: veel foute vrienden

Van rapper Lil’ Kleine was al langer bekend dat zijn entourage niet alleen bestaat uit ideale schoonzonen. In de rechtbank bleek dat hij twee personen aan zijn lijst met foute vrienden heeft toegevoegd.

Jorik Scholten – de echte naam van de 26-jarige artiest – wordt ervan verdacht op 6 december 2019 samen met twee mannen uit Boxtel een man op het Rembrandtplein in Amsterdam te hebben mishandeld. Zelf ontkent hij alle betrokkenheid. Afgelopen week vond een zogenoemde regiezitting plaats, de inhoudelijke behandeling is pas op 28 januari. Dan de andere twee verdachten. Een van hen – Arnold H. – gaf in 2018 een interview aan het Brabants Dagblad waarin hij zei een strafblad te hebben van ‘hier tot Tokio’. De ander – Peter S. – was in 2012 de huurder van de skybox in de Amsterdam Arena waarin kickbokser Badr Hari ondernemer Koen Everink zwaar toetakelde. Volgens Crimesite meldde een bron datzelfde jaar aan Quote dat S. wordt gefinancierd door ‘de grootste xtc-baronnen van Brabant’. Deze twee heren zijn lang niet de enige ongure types door wie de Drank&Drugs-rapper zich laat omringen. Lil’ Kleine ontbrak eens op zijn eigen feest om te vieren dat zijn vriend Yobel D. eindelijk weer op vrije voeten was. D. had net een celstraf van dertig maanden uitgezeten, vanwege een plofkraak in Twello. Daarnaast is Lil’ Kleine een bekende van Terence de V., die in Amsterdam werd gearresteerd met 142 kilo cocaïne, een ton cash en drie vuurwapens in zijn bezit. Ook sprak hij op social media zijn steun uit aan Reda N., die een gevangenisstraf van twaalf jaar uitzit voor een zeer gewelddadige woningoverval. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Van zijn vrienden moet Lil’ Kleine het duidelijk niet hebben.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

FOTO’S ANP, BRUNO PRESS E.A.

Dit artikel komt uit:
Panorama - Editie 37 - 2021

Panorama - Editie 37 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Wat drinken we deze herfst?
Glossy

Wat drinken we deze herfst?

In de winter drinken we graag glühwein, berenburg of zware rode wijnen. In de lente komen de eerste lentebockbiert jes op de markt en in de zomer wordt volop genoten van exotische cocktails, rosébiert jes, koele witte wijn en radlers. Maar wat drinken we in de herfst? Wie valt er voor het groeiende aanbod aan alcoholvrije drankjes? Twee experts van stëlz en fiorito praten ons bij over de drankjes van monica geuze en lil’ kleine. En glossy benaderde vier hippe bekende vrouwen met de vraag wat zíj deze herfst graag drinken.

Lees meer
Gordon begint nieuw leven in Dubai met zijn Jeffrey
Story

Gordon begint nieuw leven in Dubai met zijn Jeffrey

Gordon (53) is klaar met Nederland. Alle kritiek en haatberichten zijn hem te veel geworden. De kogel is door de kerk: met zijn geliefde Jeffrey de Visser (25) begint hij aan een nieuw hoofdstuk van zijn leven – in Dubai.

Lees meer
‘André gesloopt door meedogenloze HAZES-HAAT’
Story

‘André gesloopt door meedogenloze HAZES-HAAT’

De meedogenloze en haatlustige hetze die, geregisseerd door jaloerse outsiders, zich de laatste weken jegens André Hazes en zijn nieuwe liefde Sarah van Soelen manifesteert, is ongekend intens! Zódanig dat beiden hun heil in de luwte moesten zoeken. In kringen rondom de nog altijd populaire zanger weet men waar de laffe aanvallen vandaan komen...

Lees meer
Wie denkt Martien Meiland wel dat hij is?
Nieuwe Revu

Wie denkt Martien Meiland wel dat hij is?

PROFIEL — Martien Meiland (60): omhooggevallen door de gewenste hysterie van een tv-programma en nu van hot naar her verhuizen op zoek naar privacy en rust. Dít is wat tijdelijke reality-rijkdom met mensen doet...

Lees meer
Ellemieke Vermolen wil geen co-ouderschap
Story

Ellemieke Vermolen wil geen co-ouderschap

Ellemieke Vermolen heeft een loodzware tijd achter de rug. De scheiding van Sergio Herman, de vader van haar kinderen, hakte er diep in. Zeker toen bleek dat hij al snel een nieuwe liefde had. Maar nu, tien maanden na de breuk, is Ellemieke er zelf ook klaar voor om weer een man in haar leven toe te laten.

Lees meer