Linda pakt de draad weer op!

Linda de Mol is voorzichtig bezig aan een comeback. Ze speelt namelijk een hoofdrol in een nieuwe dramaserie, die na de zomer bij SBS6 op tv zal komen en deze gaat over intriges en bedrog in het tv-wereldje. Iets wat Linda helaas pijnlijk bekend voor zal komen. Haar geliefde speelt immers een hoofdrol in een groot seksschandaal bij ’The Voice’. Dat Linda weer aan het werk is, lijkt erop te wijzen dat ze het bedrog van Jeroen inmiddels heeft verwerkt. Maar is dat ook zo?

Het bedrog van Jeroen heeft het hart van Linda gebroken. Toch heeft ze zichzelf bij elkaar geraapt. Linda is weer aan het werk…

Kapot van verdriet was tv-koningin Linda de Mol nadat het nieuws naar buiten was gekomen over het seksueel grensoverschrijdende gedrag van haar vriend Jeroen Rietbergen bij ’The Voice of Holland’. ”Het gaat niet goed met haar”, verwoordde haar rechterhand Jildou van der Bijl het bij de talkshow ’Op1’. ”Dat snap je misschien als je tweeënhalve week geleden nog extreem gelukkig was met iemand, niets doorhad en dan eigenlijk dag na dag erachter komt dat hij iets verschrikkelijks heeft gedaan, met leugens heeft geleefd en een heleboel kapot heeft gemaakt en misschien zelfs wel ziek is. Jildou kondigde aan dat Linda voorlopig zou onderduiken, om alle ellende en het bedrog te verwerken. ”Wij hebben afgesproken dat zij zich een tijd terugtrekt en even rust neemt.”

Linda heeft haar werk weer opgepakt

Aan die periode van rust lijkt nu een einde te zijn gekomen, want na een maandenlange radiostilte verschijnt Linda weer steeds nadrukkelijker op de radar. Zo blijkt de 57-jarige showbizzkoningin haar tv-werk weer deels te hebben opgepakt. Ze is namelijk onlangs begonnen met de opnames van een nieuwe serie over sappige intriges, ruzies en bedrog in de tv-wereld. De serie moet al over vijf maanden kant en klaar op de buis draaien bij SBS6. Er werken meer klinkende namen aan mee, zoals actrice Lies Visschedijk, maar ook acteurs Waldemar Torenstra en Daan Schuurmans. Aan Lex Gaarthuis in de podcast van het radioprogramma ’De 10’ verklapte Linda vorig jaar al dat de serie over intriges voor- en achter de schermen van een groot televisieprogramma zal gaan. Linda vertelde dat de serie een ’enorm vette knipoog’ naar het tv-wereldje zou worden. ”Het zou best kunnen dat bepaalde mensen zich daarin gaan herkennen, maar dat ga ik natuurlijk nooit toegeven. We gaan wel merken of iedereen daar sportief mee omgaat”, zo klonk het enigszins dreigend.

’Linda is sterk en komt sterk terug’

Linda wist toen nog niet dat ze amper een jaar later één van de hoofdrollen zou spelen in een levensechte film nota bene over haar eigen leven. Waarin ze als tv-koningin door het slijk wordt gehaald en waarin ze lange tijd blijkt te zijn bedrogen door de man die ze haar grote liefde noemde en met wie ze niet alleen oud wilde worden, maar ook wilde trouwen! Want dat laatste mag dan nu klinken als een slechte grap, maar nog maar een paar maanden geleden, nadat ze in Parijs de bruiloft van haar broer John had meegemaakt, sprak ze nog de woorden: ”Ik heb altijd geroepen: trouwen, ik? Nooit meer! Maar ik betrapte me er daar in Parijs op dat ik dacht, nou, heel misschien, ooit, wie weet…” Linda was ervan onder de indruk geraakt hoeveel extra gevoelswaarde een bruiloft heeft als je niet op jonge leeftijd met elkaar trouwt, maar pas als je tientallen jaren met elkaar samen bent geweest.

”Dan kies je pas echt bewust. Ik zou het bijna iedereen aanraden om minstens dertig jaar te wachten”, zei Linda in haar eigen magazine. Ze refereerde met deze woorden aan het feit dat haar broer John de Mol ook na een relatie van 32 jaar in het huwelijksbootje stapte met zijn grote liefde Els Verberk. ”Dat was zo bijzonder”, vond Linda. Maar aan dat sprookje van een mogelijk eigen huwelijk is dus vrij abrupt en wreed een einde gekomen. Want, zoals inmiddels bekend is, bleek haar grote liefde Jeroen Rietbergen, met wie ze veertien jaar samen was, een seksverslaving te hebben en heeft haar naar het schijnt jarenlang voorgelogen en bedrogen. Het leek er even op dat Linda de klap niet te boven zou komen en misschien wel definitief zou stoppen met haar tv-werk. Maar haar neef Johnny de Mol voorspelde al bij Ruud de Wilds podcast ’30 Minuten Rauw’ op NPO Radio 2, nadat hij zijn tante had gesproken: ”Ze komt terug. Linda is sterk, ze komt sterk terug!” Dat klopt, want nu heeft ze dus sneller dan gedacht haar tv-werk weer opgepakt.

Oekraïense vluchtelingen in huis

En dat is nog niet alles, want ze blijkt ook nog eens vijf Oekraïense vluchtelingen in huis te hebben genomen, zo ontdekte ’Weekend’ onlangs. Dat werd daarna inderdaad bevestigd door haar manager. Linda heeft vijf mensen in huis genomen. Een moeder die gevlucht is met haar drie jonge kinderen. Een zoon van vijftien, een dochter van acht en nog een baby. Ook de moeder van de vrouw is meegekomen naar Nederland. Zij wonen echt bij Linda in huis, dus niet in een tuinhuis of iets dergelijks”, aldus haar manager Xenia Kasper in ’De Telegraaf’. Voor de vijf Oekraïense vluchtelingen zal het verblijf in het luxe Gooise landhuis Oud Crailoo, met een oppervlak van bijna 1000 vierkante meter, inclusief een inpandig zwembad en een privégym, maar ook een eigen park rondom het huis, een ware cultuurshock zijn. Van de bommen in de Oekraïne naar het luxe leven in een riante villa. En dan ook nog eens verwend worden door de vrouw des huizes. Zo blijkt powervrouw Linda de Mol zoetjesaan weer de draad van haar leven op te pakken. Het huis waar ze met Jeroen graag ’samen oud’ had willen worden, dient nu als opvang voor mensen die nog veel meer ellende in hun leven mee hebben moeten maken. Misschien dat dat Linda helpt te relativeren, nu ze mensen helpt die het nog veel zwaarder hebben. Al is er van diverse kanten ook kritiek op Linda en wordt het in huis nemen van de Oekraïense vluchtelingen hier en daar weggezet als een ’charmeoffensief’, toch zijn veel mensen het er juist over eens dat het hoe dan ook vooral een mooi gebaar is van Linda de Mol om in een tijd waarin ze het zelf ook niet makkelijk heeft, toch haar medemens op zo’n directe manier te helpen. René van der Gijp zei bijvoorbeeld: ”Dit heeft niets met een charmeoffensief te maken. Dit doe je gewoon omdat je gevoel je dat ingeeft en dat je dat moet doen. Ik vind het ongelooflijk lief als iemand dat doet, vijf mensen in huis.” Het feit dat Linda hier de energie voor heeft, bewijst wel dat ze niet langer als een zielig vogeltje in een hoekje ligt weg te kwijnen, maar het bedrog van Jeroen al voor een deel heeft verwerkt en haar eigen leven weer met zinvolle dingen invult. En dat valt alleen maar te prijzen!

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis
Linda’s ex-partner Jeroen vertrok naar een peperdure afkickkliniek in Nashville, naar verluidt om daar van zijn seksverslaving af te komen.
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen