Tijdschrift.nl logo
IN DIT NUMMER

Love Story

Hilmar Mulder is hoofdredacteur van Libelle. Ze is getrouwd en heeft twee zonen.

Het overkomt iedereen weleens. Dat het gesprek in een gezelschap met nét iets te veel onbekenden stokt en de stiltes gênant dreigen te worden. Wat te doen? Mijn advies: vraag je gesprekspartners hoe ze elkaar hebben ontmoet. Als iets het ijs breekt, dan is het die vraag wel. Onthoud die tip! Sowieso fascinerend om te zien hoe de plekken waar de romantiek opbloeit per generatie verschillen. Zo liepen mijn grootouders Harry en Hilly (ja, ik ben inderdaad vernoemd) elkaar tegen het lijf in de gereformeerde kerk in Groningen, net als hun broers en zussen. Mijn ouders, Date en Elly, hebben elkaar op het werk ontmoet. Mijn vader was arts in opleiding en werkte in het ziekenhuis waar mijn moeder verpleegkundige was. Op een avond bleek dat zij en haar collega allebei een oogje hadden op ene dokter Mulder. Ze maakten er een wedstrijdje van: wie het eerst een afspraakje met hem zou hebben. De collega meldde de volgende dag dat ze later die week met hem zou uitgaan. “Dat kan niet”, zei mijn moeder. “Dan heb ík al een afspraak met hem.” Gelukkig bleek al snel dat het om twee verschillende Mulders ging, dus deze doktersroman avant la lettre liep goed af. Zoals veel generatiegenoten ben ik mijn man tegengekomen in de kroeg. Ik werkte achter de bar en hij liep daar op een avond naar binnen en bestelde een biertje. Waar de liefde ook begon, kerk, werk, kroeg of online, vraag ernaar en je hoort de mooiste verhalen. Ook in dit Valentijn-nummer, met onder anderen Roy Donders over zijn verrassende liefdesleven en drie ontroerende liefdesbrieven van mensen aan die ene grote liefde.

Lees Libelle óók digitaal.

Scan de QR-code, volg de stappen en je hebt altijd en overal toegang tot de digitale Libelle, extra columns en exclusieve verhalen op je telefoon of tablet. Veel leesplezier!

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

COVERFOTO: ELMAR KROP. STYLING: SIMONE DERNEE. HAAR EN MAKE-UP: BIANCA FABRIE. FOTOGRAFIE RECHTS: GETTY IMAGES. FOTOGRAFIE HILMAR: BRENDA VAN LEEUWEN. STYLING: SIMONE DERNEE. HAAR EN MAKE-UP: NICOLETTE BRØNDSTED

Lees meer

Alle artikelen
Tropisch ten top
&C Magazine

Tropisch ten top

Wat is er beter dan een tropisch eiland met hagelwitte zandstranden en wuivende palmbomen, op nog geen tien uur vliegen? Juist: twéé van die eilanden. Ontdek Zanzibar en Lamu.

Lees meer
Kalm aan in de ALGARVE
Libelle

Kalm aan in de ALGARVE

Hoewel de Algarve een populaire vakantiebestemming is, ontdekte chef toerisme Françoise dat je ook prima kunt onthaasten in dit zuidelijke deel van Portugal. “Alles is hier zo lekker ‘calma’.”

Lees meer
‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel
Panorama

‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel

Jean-Paul van Gastel (50) is terug in het land na drie jaar China. Al die tijd ontving de trainer daar geen bezoek en kon hij zijn kinderen niet zien. Dat was het grote minpunt aan zijn avontuur, waarvan hij tegelijkertijd volop heeft genoten. In China had hij ook de tijd om zijn ontslag bij Feyenoord te verwerken. Is die wond inmiddels geheeld? Over rondhuppelende olifanten, een luxegevangenis en de titelrace van Feyenoord. “Het is een emotionele rollercoaster geweest.”

Lees meer
Zinderend mooi Zweden
Margriet

Zinderend mooi Zweden

Een prachtige kust, vriendelijke mensen en overal waar je komt heerlijk en puur eten. Het is absoluut de moeite waard om West-Zweden te verkennen.

Lees meer
Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt
Flair

Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt

Op 31 maart gaat de zomertijd weer in: een uur langer licht. Maar Europa wil af van dat gerommel met de wijzers. De vraag is alleen: gaan we dan voor winter- of zomertijd? Wetenschappers kiezen voor de eerste optie. En daar heeft onze biologische klok alles mee te maken.

Lees meer