Mabel miljardair af

Mabel van Oranje bereikte afgelopen najaar de ongelooflijke status van miljardair. Sindsdien pakten donkere wolken zich samen boven haar fortuin en verloor ze honderden miljoenen. Er is echter ook goed nieuws, wat veel te maken heeft met de bouw van haar nieuwe villa...

Mabel van Oranje is dankzij haar overleden man prins Friso de rijkste prinses van Europa. Schoonmoeder Beatrix is geen partij, die moet het doen met slechts 170 tot 250 miljoen euro, terwijl koning Willem-Alexander persoonlijk goed zou zijn voor een magere 50 miljoen euro. Ook passeerde Mabel de Britse koningin Elizabeth, die 400 tot 500 miljoen waard is, en overtrof ze de 850 miljoen van prins Albert van Monaco. In oktober werd Mabel namelijk miljardair. Ze dankte dat aan het aandelenpakket dat Friso haar had nagelaten, die voor zijn dood investeerde in het betaalbedrijf Adyen. Mabel bezit maar liefst 365.000 van deze aandelen en doordat de koers in de coronacrisis naar het hoogste punt ooit steeg, bereikte haar vermogen de magische grens van 1 miljard. Sindsdien ontwikkelde de aandelenmarkt zich voor haar echter negatief. De koers van haar goudgerande aandeel raakte in een glijvlucht en zo verloor ze maar liefst 300 miljoen, wat ertoe leidde dat Mabel’s fortuin nu nog ’slechts’ 700 miljoen waard is en prins Albert weer rijker is dan zij.

Toch is er ook goed nieuws, want in Breukeleveen is na vele maanden eindelijk gestart met de bouw van haar miljoenenvilla. Deze komt op een schitterende plek aan de Loosdrechtse Plassen, waar eerst een oude villa stond, die ze met de grond gelijk maakte. Daarna resteerde maandenlang alleen nog een berg puin op de kavel aan ’t miljonairslaantje, maar inmiddels is het tij gekeerd. Er is begonnen met de bouw. De aannemer heeft rond de plek waar het huis moet komen een damwand in de grond gedrukt om de aanleg van de lek kagevrije kelder onder Mabel’s huis mogelijk te maken.

Dit is de plek waar Mabel’s nieuwe villa moet verrijzen.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Ondergronds

Dat wordt nogal een kelder, sterker nog, een complete verdieping, geheel onder de waterspiegel. Daardoor telt het huis straks drie verdiepingen van elk 230 m2. De enorme kelder zou plaats kunnen bieden aan een bioscoopkamer, fitnessruimte en natuurlijk de wijnkelder. Het huis krijgt een totaal woonoppervlak van 690 m2, vergelijkbaar met zes rijtjeshuizen. Het wordt bijzonder om te zien, want de gevels worden niet afgemetseld met baksteen, maar volledig bekleed met red cedar hout. Op de begane grond en eerste verdieping komen Franse balkons.

Riant in de zon zitten kan de prinses straks op haar fraaie veranda met zicht over het water. De aanlegsteiger met zwemtrapje is er nog, dat is het enige wat na de sloop over is en dat blijft zo. Naast de villa verrijst nog een riant bijgebouw, mogelijk voor haar zus Nicoline Wisse Smit, met wie ze een hechte band heeft, en die als twee druppels water op haar lijkt. De totale kosten bedragen volgens insiders zo’n zes miljoen euro. Een bedrag dat Mabel, met haar 700 miljoen, geen centje pijn doet.

Dit artikel komt uit:
Weekend - Editie 8 - 2022

Weekend - Editie 8 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer