Martien meiland verliest zijn geloofwaardigheid

Steeds vaker doen verhalen de ronde dat Martien Meiland een hysterische act opvoert op televisie. De flamboyante SBS6-ster houdt vol dat hij geen typetje speelt, maar echt helemaal zichzelf is voor de camera. Echter de recente keiharde beschuldigingen beginnen zijn geloofwaardigheid nu toch wel aan te tasten…

Nog altijd is de familie Meiland een regelrechte kijkcijferhit op SBS6. Vooral van Martien zijn de kijkers gecharmeerd, zonder hem zou ‘Chateau Meiland’ toch een stuk saaier zijn en wellicht ook minder succesvol. Martiens gefladder met handen en de hoge kreetjes gaan er bij de kijkers in als koek. Lange tijd ging men ervan uit dat Martien in het echte leven ook ietwat hysterisch kan zijn, maar die mening wordt de laatste tijd bijgeschaafd. Van meerdere kanten klinken geluiden dat Martien niets meer of minder is dan een acteur. René van der Gijp is een van die criticasters die ervan overtuigd is dat Martien ons allemaal bij de neus neemt met zijn gefladder en gegil. René zegt er geen snars van te geloven dat Martien Meiland ook zo hysterisch is als de camera’s niet draaien. Van der Gijp in ‘VI Vandaag’: ”Ik lees heel vaak dat die man totaal anders in het echt is. Maar dat is natuurlijk ook niet zo raar. Zo hysterisch als dat hij op tv doet: als hij dat zestien, zeventien uur per dag zou kunnen, dan zat hij in een inrichting!” Zijn collega Johan Derksen is het roerend met hem eens. Maar er zijn meer mensen die sterk twijfelen aan de authenticiteit van Martien.

Groot toneelspel

De afgelopen weken woonde de familie Meiland in het Noord-Hollandse plaatsje Uithoorn, waar ze ‘Chateau Bijstand’ opnamen. Een buurtbewoner meldde dat Martien in het echt heel anders is dan op televisie. ”Het is één groot toneelspel! Martien liep langs mijn winkel zoals jij en ik hier ook lopen. Vervolgens wachtte hij buiten de winkel van Brownies & Downies tot de cameraploeg gereed was en zij hun voorinspectie hadden gedaan. Toen Martien een seintje kreeg dat ze zover waren, ging dat handje van hem omhoog en liep hij als Martien Meiland de tv-ster de lunchroom in. Na tien minuten stond hij weer buiten. Het is poppenkast, die act van hem. Martien is nep!”

‘Wat een gezeik’

Ook onze zuiderburen twijfelen aan de echtheid van de realityster. Vorig jaar oktober had de Belgische website privénieuws.com Martien Meiland betrapt tijdens een bezoek aan Antwerpen. De Belgen betitelen hem als een ‘goed acteur’, die in het gewone leven een stuk rustiger is. Dat werd nog eens bevestigd toen Martien een bezoek bracht aan Antwerpen. Het gegil en gefladder met de handen en de armen was nergens te bespeuren volgens de Belgische website. Al met al beginnen steeds meer mensen te twijfelen aan Martien, hij verliest zo langzamerhand zijn geloofwaardigheid. Of hij zich de kritiek aantrekt? Vast niet, de kassa rinkelt immers gestaag door voor de Meilandjes. Hoe zijn reactie binnen vier muren zal klinken? In gedachten horen we Martien gillen: ‘Wat een gezeik!’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

’In het echt is hij totaal anders’
Voor ’Chateau Bijstand’ leven de Meilandjes een maand lang van een bijstandsuitkering. Hun tijdelijke buren geloven er niet in.

Dit artikel komt uit:
Party - Editie 11 - 2022

Party - Editie 11 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer