Tijdschrift.nl logo
In deze uitgave

Martien meiland verliest zijn geloofwaardigheid

Steeds vaker doen verhalen de ronde dat Martien Meiland een hysterische act opvoert op televisie. De flamboyante SBS6-ster houdt vol dat hij geen typetje speelt, maar echt helemaal zichzelf is voor de camera. Echter de recente keiharde beschuldigingen beginnen zijn geloofwaardigheid nu toch wel aan te tasten…

TEKST: ROB VUURENS
FOTO’S: RENI VAN MAREN, BRUNOPRESS

Nog altijd is de familie Meiland een regelrechte kijkcijferhit op SBS6. Vooral van Martien zijn de kijkers gecharmeerd, zonder hem zou ‘Chateau Meiland’ toch een stuk saaier zijn en wellicht ook minder succesvol. Martiens gefladder met handen en de hoge kreetjes gaan er bij de kijkers in als koek. Lange tijd ging men ervan uit dat Martien in het echte leven ook ietwat hysterisch kan zijn, maar die mening wordt de laatste tijd bijgeschaafd. Van meerdere kanten klinken geluiden dat Martien niets meer of minder is dan een acteur. René van der Gijp is een van die criticasters die ervan overtuigd is dat Martien ons allemaal bij de neus neemt met zijn gefladder en gegil. René zegt er geen snars van te geloven dat Martien Meiland ook zo hysterisch is als de camera’s niet draaien. Van der Gijp in ‘VI Vandaag’: ”Ik lees heel vaak dat die man totaal anders in het echt is. Maar dat is natuurlijk ook niet zo raar. Zo hysterisch als dat hij op tv doet: als hij dat zestien, zeventien uur per dag zou kunnen, dan zat hij in een inrichting!” Zijn collega Johan Derksen is het roerend met hem eens. Maar er zijn meer mensen die sterk twijfelen aan de authenticiteit van Martien.

Groot toneelspel

De afgelopen weken woonde de familie Meiland in het Noord-Hollandse plaatsje Uithoorn, waar ze ‘Chateau Bijstand’ opnamen. Een buurtbewoner meldde dat Martien in het echt heel anders is dan op televisie. ”Het is één groot toneelspel! Martien liep langs mijn winkel zoals jij en ik hier ook lopen. Vervolgens wachtte hij buiten de winkel van Brownies & Downies tot de cameraploeg gereed was en zij hun voorinspectie hadden gedaan. Toen Martien een seintje kreeg dat ze zover waren, ging dat handje van hem omhoog en liep hij als Martien Meiland de tv-ster de lunchroom in. Na tien minuten stond hij weer buiten. Het is poppenkast, die act van hem. Martien is nep!”

‘Wat een gezeik’

Ook onze zuiderburen twijfelen aan de echtheid van de realityster. Vorig jaar oktober had de Belgische website privénieuws.com Martien Meiland betrapt tijdens een bezoek aan Antwerpen. De Belgen betitelen hem als een ‘goed acteur’, die in het gewone leven een stuk rustiger is. Dat werd nog eens bevestigd toen Martien een bezoek bracht aan Antwerpen. Het gegil en gefladder met de handen en de armen was nergens te bespeuren volgens de Belgische website. Al met al beginnen steeds meer mensen te twijfelen aan Martien, hij verliest zo langzamerhand zijn geloofwaardigheid. Of hij zich de kritiek aantrekt? Vast niet, de kassa rinkelt immers gestaag door voor de Meilandjes. Hoe zijn reactie binnen vier muren zal klinken? In gedachten horen we Martien gillen: ‘Wat een gezeik!’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu
’In het echt is hij totaal anders’
Voor ’Chateau Bijstand’ leven de Meilandjes een maand lang van een bijstandsuitkering. Hun tijdelijke buren geloven er niet in.

Lees meer

Alle artikelen
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer
Op de fiets door het vechtdal
Libelle

Op de fiets door het vechtdal

Van een koe-safari tot culinair genieten: het Vechtdal biedt genoeg ontspanning en vertier. En de natuur is er op z’n zachtst gezegd adembenemend.

Lees meer
Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen
Party

Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen

Het zit Herman den Blijker op dit moment niet mee. Hij probeert al een tijdje zijn prachtige twee-onder-een-kapwoning in Rotterdam te verkopen, maar nog altijd zonder succes. En dat terwijl de topkok al tonnen heeft moeten toegeven. Heeft hij het geld nodig omdat zijn restaurants slecht lopen of is er wat anders aan de hand?

Lees meer