‘Mijn grootste musical bleek goedkoper dan zijn kleinste producties’

leeuwenpak klopt, maar kan de werkwijze van Van den Ende bevestigen. “Ik snap wel dat je als multimiljardair niet in de zaal wilt zitten van je eigen musical om je vervolgens aan details te ergeren. Tegelijkertijd snapt Van den Ende dat het ook anders kan. Toen hij mijn bedrijf overnam, kwam hij erachter dat mijn grootste musical destijds goedkoper was dan zijn kleine producties. Die twee dingen hebben we daarna weten te combineren: mijn kostenbewustheid en zijn allure. Daar ben ik trots op.” Waar het rustiger aandoen na de verkoop van Endemol niet echt lukte, lijkt Van den Ende zijn werkweek na de verkoop van Stage Entertainment daadwerkelijk te hebben teruggeschroefd. Zo nam hij in april 2021 afscheid bij zijn investeringsvehikel Endeit, waarmee hij onder meer sociaal netwerk Hyves kocht en verkocht. Voor publieke optredens is hij vrijwel alleen nog maar te porren als het gaat over een van de goede doelen die hij steunt met de VanDenEnde Foundation.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

VINGER IN DE PAP?

Zijn ondernemersgeest leeft echter voort in Medialane, het bedrijf van zijn dochter Iris dat o.a. NPO 1-hit Even tot Hier en theaterkraker Hij Gelooft in Mij produceert. In de televisiewereld denken veel mensen dat Joop daar meer bij betrokken is dan hij laat blijken. Zo zag Albert Verlinde veel mensen van Stage Entertainment naar de theatertak van Medialane vertrekken. Henny Huisman lijkt het logisch als Van den Ende zich hiermee bezighoudt, want: “Welke vader helpt zijn dochter niet?”

Zou Van den Ende iets achterhouden? Van der Veer: “In de tijd van Eyeworks gingen er al geruchten dat Reinout Oerlemans vanaf het begin werd geholpen door Joop, ook al is dat nooit bewezen. Medialane is ook weer echt een Van den Ende-bedrijf: tv- en theaterproducties, en exclusieve contracten met grote sterren als Matthijs van Nieuwkerk. Maar of hij ook aandeelhouder is? Geen flauw idee.”

TV Volle Zalen: Joop van den Ende 80 jaar, NPO 2, dinsdag 22 februari

Dit artikel komt uit:
Veronica Superguide - Editie 8 - 2022

Veronica Superguide - Editie 8 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer