Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Moeder Yvonne: ‘Het gaat goed met hem’ Rick Brandsteders nieuwe leven na verslaving

DOOR NICK DIJKMAN
FOTO EDWIN SMULDERS

Rick komt uit de sportschool met een gezond drankje.

Na een verblijf van 28 dagen in een Zuid-Afrikaanse afkickkliniek is Rick Brandsteder (38) terug in Amsterdam. Door de verleidingen in onze hoofdstad die op de loer liggen, moet Rick met een sterke ruggengraat zijn levensstijl rigoureus omgooien. De eerste meters daartoe lijken nu gemaakt! Story-fotograaf Edwin Smulders trof de afgekickte Rick in het stadscentrum, waar de RTL-presentator net een intensieve sportles achter de rug had en met een gezond hersteldrankje in zijn hand terugliep naar zijn auto. Zelf was Rick niet bereikbaar voor een reactie op zijn verblijf in de afkickkliniek. Eerder liet zijn moeder Yvonne aan Story weten dat haar zoon zich daar had laten opnemen ‘omdat hij af en toe wat te veel drinkt. Dat gaat soms heel lang goed, dan drinkt hij niets, maar dan gaat hij weer tot het gaatje. Daar had hij genoeg van. Hij heeft zelf contact met die kliniek gezocht.’ Ricks overmatige drankgebruik bracht hem vaak in de problemen. Hij raakte eerder met zijn jongere broer Bob betrokken bij een vechtpartij in een snackbar. Een jaar later werden de broers de Amsterdam ArenA uitgezet nadat Rick tijdens een Toppers-concert de billen van miljonairsvrouw Yvonne Dubbelboer betastte. Op oudejaarsavond 2011 raakten Rick en Bob slaags in een café in Amsterdam; Rick liep daarbij een paar gekneusde ribben op en Bob verloor een tand. In 2016 werd Rick veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een week plus een boete van 750 euro en 250 euro schadevergoeding, nadat hij wéér had gevochten in het uitgaansleven in Amsterdam. ‘Het gaat goed met Rick,’ laat zijn betrokken moeder Yvonne kort maar duidelijk aan Story weten.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Lees meer

Alle artikelen
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer
Do it yourself in één middag klaar
Flow

Do it yourself in één middag klaar

VAN TRASH TOT TREASURE Illustrator Silvia Zacchello laat zien hoe je van simpele plastic flacons beschilderde vazen maakt.

Lees meer
ZoMeRTopje Ida
Handwerken zonder grenzen

ZoMeRTopje Ida

Ida is echt een topje voor warme dagen. Zo gebreid in heerlijk katoen, luchtig in het dragen en makkelijk in het onderhoud! Een vakantietoppertje. Gauw beginnen dus.

Lees meer
Diy - do-it-yourself -
vtwonen

Diy - do-it-yourself -

Met kwast, hamer en boormachine gingen vtwonen-klussers aan de slag. Het resultaat? Drie zelfgemaakte sfeermakers in de categorie zo gedaan tot een weekend werk.

Lees meer