Tijdschrift.nl logo

Moeder Yvonne: ‘Het gaat goed met hem’ Rick Brandsteders nieuwe leven na verslaving

Rick komt uit de sportschool met een gezond drankje.

Na een verblijf van 28 dagen in een Zuid-Afrikaanse afkickkliniek is Rick Brandsteder (38) terug in Amsterdam. Door de verleidingen in onze hoofdstad die op de loer liggen, moet Rick met een sterke ruggengraat zijn levensstijl rigoureus omgooien. De eerste meters daartoe lijken nu gemaakt! Story-fotograaf Edwin Smulders trof de afgekickte Rick in het stadscentrum, waar de RTL-presentator net een intensieve sportles achter de rug had en met een gezond hersteldrankje in zijn hand terugliep naar zijn auto. Zelf was Rick niet bereikbaar voor een reactie op zijn verblijf in de afkickkliniek. Eerder liet zijn moeder Yvonne aan Story weten dat haar zoon zich daar had laten opnemen ‘omdat hij af en toe wat te veel drinkt. Dat gaat soms heel lang goed, dan drinkt hij niets, maar dan gaat hij weer tot het gaatje. Daar had hij genoeg van. Hij heeft zelf contact met die kliniek gezocht.’ Ricks overmatige drankgebruik bracht hem vaak in de problemen. Hij raakte eerder met zijn jongere broer Bob betrokken bij een vechtpartij in een snackbar. Een jaar later werden de broers de Amsterdam ArenA uitgezet nadat Rick tijdens een Toppers-concert de billen van miljonairsvrouw Yvonne Dubbelboer betastte. Op oudejaarsavond 2011 raakten Rick en Bob slaags in een café in Amsterdam; Rick liep daarbij een paar gekneusde ribben op en Bob verloor een tand. In 2016 werd Rick veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een week plus een boete van 750 euro en 250 euro schadevergoeding, nadat hij wéér had gevochten in het uitgaansleven in Amsterdam. ‘Het gaat goed met Rick,’ laat zijn betrokken moeder Yvonne kort maar duidelijk aan Story weten.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Royaltywatchers ontrafelen leugens uit zijn biografie Blijkt Harry prins Pinokkio?
Story

Royaltywatchers ontrafelen leugens uit zijn biografie Blijkt Harry prins Pinokkio?

Nu prins Harry’s biografie Reserve bestudeerd wordt, staat de geloofwaardigheid ter discussie. Diverse gebeurtenissen uit het boek blijken volgens royaltykenners onmogelijk gebeurd te kunnen zijn zoals Harry ze beschrijft.

Lees meer
Triest jubileum
Panorama

Triest jubileum

Nog iets meer dan een maandje en dan kunnen de Oekraïeners stilstaan bij een triest jubileum: op 24 februari is het een jaar geleden dat de Russische president zijn troepen het bevel gaf hun land binnen te vallen. En hoewel het Rusland vooralsnog niet lijkt te lukken de oorlog naar zijn hand te zetten, lijkt Poetin allesbehalve bereid om eieren voor zijn geld te kiezen. Met Valeri Gerasimov heeft de president alweer de zoveelste nieuwe opperbevelhebber van de strijdkrachten in Oekraïne aangesteld. Diens voorganger, generaal Sergej Soerovikin, bekleedde die post slechts drie maanden. Al dat geschuif met hoge militairen geeft eens te meer aan dat de oorlog totaal niet verloopt zoals Poetin had verwacht. Maar daar kopen de Oekraïeners zelf helemaal niks voor. Die blijven bestookt worden met raketten, zoals…

Lees meer
Gecremeerde kroket
Nieuwe Revu

Gecremeerde kroket

Ben ik in beeld? Ja, Yvonne, dat ben je. Je hebt de schijnwerpers weer te pakken, toevallig ook de specialiteit van Rachel Hazes, de vrouw die haar daagde in een kort geding. Op haar juicekanaal becommentarieert Yvonne Coldeweijer iedere scheet van de familie Hazes, ze noemt zichzelf niet voor niets doctorandus in de Hazologie. Maar Rachel vindt dat de ‘stortvloed aan onwaarheden en grove beledigingen’ die Yvonne over haar uitstort moet stoppen. Ze is door de juicekoningin uitgemaakt voor een ‘narcistisch mens’, ‘knettergek’, ‘bloedzuiger’ en een ‘overgevoelige heks’. Haar nieuwste bijnaam voor mevrouw Hazes: ‘gecremeerde kroket’. ‘Ik schaam me oprecht dat we het in de rechtbank over de betekenis van gecremeerde kroket moeten gaan hebben,’ zei Coldeweijer. Directe aanleiding voor het kort geding is de brief van André Hazes, gericht…

Lees meer
Wat doet er pijn bij spierpijn?
Quest

Wat doet er pijn bij spierpijn?

Iedereen stapt weleens uit bed met flinke spierpijn. Vervelend, maar het is ook nuttig. Wat is spierpijn precies? En hoe kom je er zo snel mogelijk weer vanaf?

Lees meer
‘Ik heb genoeg en kan wat missen’
Flair

‘Ik heb genoeg en kan wat missen’

Linda (38) wilde iets doen voor mensen die het financieel – om welke reden dan ook – niet meer redden. Zij kunnen elke week bij haar langskomen om gratis boodschappen af te halen.

Lees meer