Monique: ’IK BEN HEEL GELUKKIG’

Jan bemoeide zich graag met het uiterlijk van Monique. ”Hij hield van classy, vrouwelijk en sportief.”

Op 4 oktober 2020 overleed Jan des Bouvrie tot verdriet van velen in de armen van zijn vrouw Monique. Ook al heeft Monique de draad inmiddels weer opgepakt, het gemis is nog altijd voelbaar in huize Des Bouvrie. Hoe kan het ook anders, de ontwerper was een markante en onvergetelijke man. Jan drukte niet alleen zijn stempel op hun interieur, maar ook op het uiterlijk van zijn vrouw. Monique: ”Hij zag me het liefst in een little black dress. Maar ook een mooie spijkerbroek met een wit overhemd kon hij enorm waarderen. Classy, tijdloos, vrouwelijk en sportief, dat vond Jan altijd erg mooi. Hij hield ook van kort haar. Toen ik hem leerde kennen, had ik nog lang haar, en ik moest in het begin wel even wennen aan mijn korte coupe. Inmiddels weet ik niet beter… Ik heb nog weleens geprobeerd om mijn haar weer te laten groeien, maar kort haar staat echt veel beter bij mij.” Jan was veel bezig met Moniques look. ”Ik vond het helemaal prima dat hij zich bemoeide met mijn uiterlijk. Maar tegen vriendinnen en kennissen kon Jan ook zeggen: ’Wat jij nu aan hebt, staat je niet zo mooi’. Soms vond ik dat heel gênant, dat doe je toch niet, haha. Maar Jan kon andere dames gelukkig ook complimenteren. Dan zei hij bijvoorbeeld: ’Wat ziet u er prachtig uit’.” Zelf werd Monique overladen met complimentjes van haar echtgenoot. ”Hij was heel complimenteus. Jan zag het altijd als ik van de kapper kwam. Heel veel mannen valt het niet eens op als hun vrouw een nieuwe jurk of coupe heeft, maar Jan zag echt alles. Hij kon dan vervolgens zelfs de kapper bellen om te zeggen dat die mijn haar zo goed had gedaan.” Jan waardeerde het enorm als zijn vrouw er goed verzorgd bijliep. Op zijn beurt liet hij haar bijzonder goed verzorgd achter. De weduwe leeft ook na zijn dood nog altijd in weelde. Maar hoe rijk is Monique des Bouvrie precies? Wij doken voor u in de boeken.

On(t)roerend goed!

Eerder dit jaar zette Monique de super-deluxe villa, waar ze lief en leed met Jan heeft gedeeld, te koop voor een duizelingwekkende vraagprijs van 10 miljoen euro. Zelf betaalde Jan in 1995 slechts 136.000 euro voor het Gooise woonpaleis. De villa is een aantal weken geleden uit de verkoop gehaald. Dit zou erop kunnen wijzen dat het droomhuis verkocht is. Indien de koper de vraagprijs van tien miljoen op tafel legt, is de winst ruim 9,8 miljoen euro. Maar dat is nog niet alles… Jan bezat ook appartementen in Amsterdam, waarvan er al een is verkocht. Het appartement bracht circa 500.000 euro op. Een van de andere appartementen is nog niet verkocht, maar levert bij verkoop naar schatting zo’n acht ton op. Dan staat er nog een appartement in Naarden op Jans naam, dit optrekje kocht hij in 1994 voor iets minder dan 110.000 euro. Ook hier rust een flinke overwaarde op. Kortom, met al die huizen heeft Jan des Bouvrie zijn echtgenote goed achtergelaten. Ontroerend goed zelfs…

Miljoenenklapper

Naast huizenbezitter was Jan des Bouvrie ook eigenaar van vier bedrijven. De eerste is Des Bouvrie Designs B.V, die Jan oprichtte in 1974. Het eigen vermogen van dit bedrijf bedroeg eind 2020 443.405 euro. Het tweede bedrijf Jan des Bouvrie Pensioen B.V, die hij heeft opgericht in september 1993 als beleggingsinstelling, vertoonde volgens de laatste cijfers een negatief eigen vermogen van 149.000 euro. Gelukkig voor Monique staat het derde bedrijf Jan des Bouvrie Monumenten B.V., opgericht in 1979 voor handel in onroerend goed en in het bijzonder pandjes die vallen onder de Monumentenwet, er zeer goed voor. Eind 2020 beschikte dit bedrijf over een positief eigen vermogen van 2,8 miljoen euro. De grote klapper zit echter bij Jan des Bouvrie Holding B.V, waar Monique bestuurder van is. Het eigen vermogen bedroeg eind 2020 maar liefst 7,8 miljoen euro. In totaal komen we dan uit op een slordige 12 miljoen! Armlastig heeft Jan zijn vrouw dus zeker niet achtergelaten.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

Nieuw liefdesgeluk

Het leven lacht Monique niet alleen financieel toe, ook privé gaat het bijzonder goed met haar. Ze heeft bij modegoeroe Otto Klein nieuw liefdesgeluk gevonden. Een goede vangst, want Otto wordt door veel vrouwen in het Gooi bewonderd. Ze noemen hem daar niet voor niets ’De George Clooney van het Gooi’. Ook Otto is niet onbemiddeld. Zijn bedrijf Otto Klein Beheer B.V. liet eind 2020 een eigen vermogen van 1,5 miljoen euro zien. Samen kunnen Monique en Otto dan ook in weelde leven. De weduwe is smoorverliefd om haar modeman. ”We zijn echt maatjes, dat is heel fijn. We vinden het leuk om samen te reizen en houden erg van dezelfde dingen. Het gaat heel goed.” Ze is ervan overtuigd dat Jan de Bouvrie haar dit geluk had gegund. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Monique. Ze zwemt in het geld en viert het leven met haar nieuwe liefde. ”Ik ben heel gelukkig.” Dat sommige mensen vinden dat ze na het overlijden van Jan wel erg snel weer door is gegaan en verliefd is geworden, snapt Monique niet. ”Mensen roepen: ’Je bent heel snel weer gaan leven’. Nee, het is je bewust zijn van het leven”, legt ze uit. ”Het gaat allemaal om het hier en nu. Niet alles maar uitstellen tot morgen of overmorgen.” Een wijze levensles die ze heeft meegenomen na het ziekbed van Jan.

De interieurontwerper liet zijn vrouw goed achter. Monique kan het luxeleven blijven leiden waar ze samen ook altijd zo van genoten.

Monique heeft nieuw geluk gevonden bij zakenman Otto Klein. ”We houden erg van dezelfde dingen. Het gaat heel goed.”

Over haar nieuwe liefde: ’We zijn echt maatjes, dat is heel fijn’

Dit artikel komt uit:
Party - Editie 33 - 2022

Party - Editie 33 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Wie denkt Roxeanne Hazes wel dat zij is?
Nieuwe Revu

Wie denkt Roxeanne Hazes wel dat zij is?

PROFIEL — Het helaas al jaren voortslepende Hazes-familieconflict krijgt een nieuw hoofdstuk door de afzegging van Roxeanne Hazes (29) voor het meezingfeest Holland Zingt Hazes in 2023. Een gemis?

Lees meer
Vrouw die de Meilandjes miljonair maakte maar afgedankt werd, slaat keihard terug!
Story

Vrouw die de Meilandjes miljonair maakte maar afgedankt werd, slaat keihard terug!

Toen de Meilandjes ruzie kregen met hun manager Valérie Lempereur, de vrouw die de markante familie nota bene definitief op de kaart zette, typeerden ze haar ineens als onbetrouwbaar. Valérie, die deze week met een autobiografie komt, kondigt in Story haar zoete wraak aan...

Lees meer
De Engelse Escobar gaat cashen
Panorama

De Engelse Escobar gaat cashen

In november wordt de grote Britse crimineel Curtis ‘Cocky’ Warren (59) vrijgelaten. ‘De Engelse Escobar’ zat dertien jaar vast. In die tijd is er een hoop veranderd. Zo is hij ineens een celebrity geworden.

Lees meer
Geldvragen
MAX Magazine

Geldvragen

FINANCIEEL JOURNALIST JAAP ROELANTS BEHANDELT IEDERE WEEK VRAGEN VAN MAX-LEZERS. Deze week: de gewone consument wordt de dupe van de strijd van de banken tegen crimineel geld. En wanneer stort de bank mijn te veel berekende rente terug?

Lees meer
Zelfs de desserts hebben schitterende herfstkleuren
Libelle Special

Zelfs de desserts hebben schitterende herfstkleuren

Met kastanjeroom en gehakte chocolade KASTANJEROOMTAART Voor 8 personen: boter om in te vetten • 6 eieren • 150 g fijne kristalsuiker • 1 blik (500 g) kastanjepuree (crème de marron) • 2 tl vanillepasta • 1 tl bakpoeder • 250 g amandelmeel • 200 ml slagroom • 100 g pure chocolade (70% cacao), grof gehakt. Extra: springvorm Ø 18 cm, bakpapier, elektrische mixer Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de springvorm in, bekleed bodem en zijkanten met bakpapier en vet dit ook in. Mix eieren en suiker minimaal 2 min. tot het mengsel lichtgeel en luchtig is. Voeg 400 g van de kastanjepuree toe en mix op lage stand tot het mengsel glad is. Voeg vanillepasta, amandelmeel en bakpoeder toe en spatel dit er zo luchtig mogelijk door. Giet het…

Lees meer