Nazomeren in de stad

De herfst hoeft niet het einde te betekenen van buitenpret in eigen tuin. Met wat sfeervolle extra’s maak je je tuin ook in de herfstmaanden een place to be. Zelfs wanneer het een compacte stadstuin is.

BLAUWE PLANTJES

Ook in het najaar kun je hier genieten van heel wat kleur. Behalve de typische herfstkleuren zijn er ook blauw bloeiende plantjes, zoals hier in de oude bloempotten bij de fontein.

DECORATIEF

Natuurlijke elementen kunnen hand in hand gaan met decoraties die je zelf toevoegt. Hier is de wilde wingerd bijvoorbeeld de ideale schuilplek voor de oude potten op de console.

OUT OF THE BOX

De vintage fruitpiramide tussen de planten in potten is misschien niet zo vanzelfsprekend, maar een beetje out of the box denken mag wel.

GEZELLIGE VUURSCHAAL

Altijd gezellig: een vuurschaal. Verbrand er takjes van tuinkruiden als lavendel, salie, tijm en rozemarijn in voor extra sfeer. Als de ramen openstaan, ruik je dit tot in de slaapkamers. Heerlijk!

NATUURLIJKE ELEMENTEN

Natuurlijke elementen zijn altijd een meerwaarde. Denk maar aan vintage keramiek, keien of een gevonden tak.

“Ik heb een zwak voor stoelen met verschillende vormen en kleuren, kriskras door elkaar”
MAGDA DE SMET, STYLISTE

SFEERVOL OVERWINTEREN

Een serre, veranda of ander bijgebouw is de ideale plek om in de koude wintermaanden planten die niet winterhard zijn een onderkomen te geven. Maar het is ook een aangename plek om zelf te vertoeven, bijvoorbeeld om muziek te luisteren, te lezen en zaailingen te verplanten of voor (klein)kinderen om samen te komen met vrienden.

OUD SERVIES

Ben jij ook zo dol op oud servies? Gebruik het niet alleen als decoratie, maar gebruik het ook echt waarvoor het bedoeld is. En probeer het ook telkens in een andere combinatie te gebruiken, bijvoorbeeld een kopje met een schoteltje in een ander motief of kleur met een schoteltje van keramiek.

BLAUWE HERFST

Bij herfst denken veel mensen steevast aan bruin, oranje en dor. Dat hoeft echter niet het geval te zijn. In dit geval is bijvoorbeeld gekozen om te werken met de kleur blauw. Zelfs de planten zijn blauw, passend bij de decoratie in het bijgebouw.

“De passie om een ruimte te vullen en te stylen is bij mij altijd aanwezig, ik wil altijd alles mooi maken”
MAGDA DE SMET, STYLISTE

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

MOOI OPGEHANGEN

Het paneel op de werktafel is gemaakt van hergebruikt hout. Heel handig en mooi om verzamelingen, foto’s en gedroogde bloemen aan op te hangen.

STUKJE NATUUR

Als er soms eens wat bladeren binnenwaaien in het bijgebouw, kun je die gewoon laten liggen. Dit versterkt het natuurlijke gevoel.

BIJ ELKAAR

Verzamelingen komen het best tot hun recht als je ze bij elkaar zet, zoals de keramieken cache-pots. De kerkkandelaar tegen de wand zorgt in donkere dagen voor een warme gloed.

GEVLEUGELD

De vogeltjes worden gevoederd en ze komen dankbaar de tuin bezoeken. En wanneer ze er eventjes niet zijn, zijn er ook nog altijd deze decoratieve exemplaren.

Dit artikel komt uit:
WONEN Landelijke Stijl - Editie 6 - 2021

WONEN Landelijke Stijl - Editie 6 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen