Nazomeren in de stad

De herfst hoeft niet het einde te betekenen van buitenpret in eigen tuin. Met wat sfeervolle extra’s maak je je tuin ook in de herfstmaanden een place to be. Zelfs wanneer het een compacte stadstuin is.

BLAUWE PLANTJES

Ook in het najaar kun je hier genieten van heel wat kleur. Behalve de typische herfstkleuren zijn er ook blauw bloeiende plantjes, zoals hier in de oude bloempotten bij de fontein.

DECORATIEF

Natuurlijke elementen kunnen hand in hand gaan met decoraties die je zelf toevoegt. Hier is de wilde wingerd bijvoorbeeld de ideale schuilplek voor de oude potten op de console.

OUT OF THE BOX

De vintage fruitpiramide tussen de planten in potten is misschien niet zo vanzelfsprekend, maar een beetje out of the box denken mag wel.

GEZELLIGE VUURSCHAAL

Altijd gezellig: een vuurschaal. Verbrand er takjes van tuinkruiden als lavendel, salie, tijm en rozemarijn in voor extra sfeer. Als de ramen openstaan, ruik je dit tot in de slaapkamers. Heerlijk!

NATUURLIJKE ELEMENTEN

Natuurlijke elementen zijn altijd een meerwaarde. Denk maar aan vintage keramiek, keien of een gevonden tak.

“Ik heb een zwak voor stoelen met verschillende vormen en kleuren, kriskras door elkaar”
MAGDA DE SMET, STYLISTE

SFEERVOL OVERWINTEREN

Een serre, veranda of ander bijgebouw is de ideale plek om in de koude wintermaanden planten die niet winterhard zijn een onderkomen te geven. Maar het is ook een aangename plek om zelf te vertoeven, bijvoorbeeld om muziek te luisteren, te lezen en zaailingen te verplanten of voor (klein)kinderen om samen te komen met vrienden.

OUD SERVIES

Ben jij ook zo dol op oud servies? Gebruik het niet alleen als decoratie, maar gebruik het ook echt waarvoor het bedoeld is. En probeer het ook telkens in een andere combinatie te gebruiken, bijvoorbeeld een kopje met een schoteltje in een ander motief of kleur met een schoteltje van keramiek.

BLAUWE HERFST

Bij herfst denken veel mensen steevast aan bruin, oranje en dor. Dat hoeft echter niet het geval te zijn. In dit geval is bijvoorbeeld gekozen om te werken met de kleur blauw. Zelfs de planten zijn blauw, passend bij de decoratie in het bijgebouw.

“De passie om een ruimte te vullen en te stylen is bij mij altijd aanwezig, ik wil altijd alles mooi maken”
MAGDA DE SMET, STYLISTE

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

MOOI OPGEHANGEN

Het paneel op de werktafel is gemaakt van hergebruikt hout. Heel handig en mooi om verzamelingen, foto’s en gedroogde bloemen aan op te hangen.

STUKJE NATUUR

Als er soms eens wat bladeren binnenwaaien in het bijgebouw, kun je die gewoon laten liggen. Dit versterkt het natuurlijke gevoel.

BIJ ELKAAR

Verzamelingen komen het best tot hun recht als je ze bij elkaar zet, zoals de keramieken cache-pots. De kerkkandelaar tegen de wand zorgt in donkere dagen voor een warme gloed.

GEVLEUGELD

De vogeltjes worden gevoederd en ze komen dankbaar de tuin bezoeken. En wanneer ze er eventjes niet zijn, zijn er ook nog altijd deze decoratieve exemplaren.

Dit artikel komt uit:
WONEN Landelijke Stijl - Editie 6 - 2021

WONEN Landelijke Stijl - Editie 6 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Frank Jansen op mannenjacht
Story

Frank Jansen op mannenjacht

Na een vechtscheiding die zijn weerga niet kent, staat Frank Jansen (75) open voor een nieuwe relatie. Lees in Story hoe Frank op zoek gaat naar liefde.

Lees meer
Nieuwe liefdesstorm op komst voor marco en leontine?
Party

Nieuwe liefdesstorm op komst voor marco en leontine?

Een ontwapenend interview gaf Leontine Ruiters in de ’LINDA.’, waarin we lazen dat ze vreemdgaande Marco alles vergeeft. Nu er nieuwe heftige overspelgeruchten binnen sijpelen, houden velen hun hart vast. Leggen de beschuldigingen een bom onder de relatie van Marco en Leontine?

Lees meer
Schadelijke straling?
Quest

Schadelijke straling?

Het 5G-netwerk in Nederland is al meer dan een jaar in gebruik. En volgens iedereen die er verstand van heeft, is het veilig. Toch zijn sommige mensen bang voor 5G-straling. Waarom is straling soms gevaarlijk? En wat maakt 5G juist wél veilig?

Lees meer
‘Gezien de verwondingen zal ze hebben gevochten voor haar leven’
Flair

‘Gezien de verwondingen zal ze hebben gevochten voor haar leven’

Dertien jaar geleden overleed Mariska, de vriendin en pleegzus van Bibi (38), onder verdachte omstandigheden in Honduras na een avond stappen met haar duikinstructeur, die vervolgens op de vlucht sloeg. “Dat hij nu gewoon rustig doorleeft in Australië is niet te verkroppen.”

Lees meer
BRIDGET MAASLAND “Stilstaan is voor mij geen optie”
Libelle

BRIDGET MAASLAND “Stilstaan is voor mij geen optie”

Presentatrice Bridget Maasland (47) zit niet stil. Ze is bezig met drie programma’s én ze rondde afgelopen jaar een regie-opleiding af. “Volgens mijn psycholoog maken vrouwen hun beste werk doorgaans ná de overgang. Dus ik zit te wachten.”

Lees meer