Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Net als haar ouders... Vindt Amalia het ware geluk onder de Spaanse zon?

DOOR MATTHIJS ALBERS
FOTO’S BRUNOPRESS, GETTY IMAGES

Prinses Amalia (19) is de afgelopen maanden opvallend vaak in Madrid gesignaleerd. Zo werd ze onder meer vóór haar eerste officiële bezoek aan de Nederlandse Antillen in de Spaanse hoofdstad gespot met moeder Máxima, en ruim een week na haar bezoek aan het Caribische gebied dook ze op in een nachtclub in de Madrileense wijk Recoletos. ‘Tot in de vroege uurtjes maakte de kroonprinses – geflankeerd door beveiligers – lol met een groep vrienden, waaronder Nederlanders en Spanjaarden,’ aldus ooggetuigen tegen Vanitatis, het magazine van het Spaanse dagblad El Confidencial. Volgens het dagblad reist onze kroonprinses met regelmaat af naar Spanje omdat ze daar meer vrijheid zou kunnen genieten dan in Nederland. Zoals vorig jaar bekend werd kon Amalia vanwege serieuze bedreigingen niet in haar studiestad Amsterdam gaan wonen, en moest ze noodgedwongen thuis blijven bij haar ouders in Paleis Huis ten Bosch. Onlangs vertelde Amalia dat ze het een heel lastige situatie vindt. ‘Ik ging mijn studententijd in met de gedachte te gaan doen wat studenten doen. De realiteit was helaas allesbehalve dat. Ik ga er heel eerlijk in zijn, dat ik het nog steeds heel erg moeilijk heb. Ik mis het normale leven, het leven van een student. Het door de straten lopen, naar een winkel kunnen gaan.’ Volgens de Spaanse krant El Nacional bezoekt Amalia hun land echter niet alleen frequent vanwege ‘meer vrijheid en anonimiteit’, maar ook omdat ze een vriendje zou hebben in Madrid. Indien de verhalen op waarheid zijn gebaseerd, dan zal iedereen Amalia dit nieuwe geluk gunnen. Vorig jaar strandde haar relatie met de Duitse miljonairszoon Isebrand Kaldewei, nadat de twee eerder op liefdesreis waren geweest naar New York, waar ze samen gespot werden op de Brooklyn Bridge. En hoe leuk zou het zijn als Amalia – net als haar ouders – het ware liefdesgeluk zou vinden in Spanje! Willem-Alexander en Máxima leerden elkaar in 1999 kennen tijdens La Feria de Abril, een jaarlijks feest dat plaatsvindt in Sevilla. En die ontmoeting leidde tot een huwelijk! Overigens hoeven de veelvuldige tripjes naar Madrid niet ten koste te gaan van Amalia’s studie Politiek, Psychologie, Recht en Economie (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam. Ze kan het merendeel van haar colleges namelijk online volgen, zoals ze dat in Nederland uit veiligheidsoverwegingen ook al deed, vanuit Paleis Huis ten Bosch.

In Madrid wordt gefluisterd dat ze een nieuwe liefde heeft
Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Lees meer

Alle artikelen
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer
Op de fiets door het vechtdal
Libelle

Op de fiets door het vechtdal

Van een koe-safari tot culinair genieten: het Vechtdal biedt genoeg ontspanning en vertier. En de natuur is er op z’n zachtst gezegd adembenemend.

Lees meer
Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen
Party

Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen

Het zit Herman den Blijker op dit moment niet mee. Hij probeert al een tijdje zijn prachtige twee-onder-een-kapwoning in Rotterdam te verkopen, maar nog altijd zonder succes. En dat terwijl de topkok al tonnen heeft moeten toegeven. Heeft hij het geld nodig omdat zijn restaurants slecht lopen of is er wat anders aan de hand?

Lees meer