Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Net als haar ouders... Vindt Amalia het ware geluk onder de Spaanse zon?

DOOR MATTHIJS ALBERS
FOTO’S BRUNOPRESS, GETTY IMAGES

Prinses Amalia (19) is de afgelopen maanden opvallend vaak in Madrid gesignaleerd. Zo werd ze onder meer vóór haar eerste officiële bezoek aan de Nederlandse Antillen in de Spaanse hoofdstad gespot met moeder Máxima, en ruim een week na haar bezoek aan het Caribische gebied dook ze op in een nachtclub in de Madrileense wijk Recoletos. ‘Tot in de vroege uurtjes maakte de kroonprinses – geflankeerd door beveiligers – lol met een groep vrienden, waaronder Nederlanders en Spanjaarden,’ aldus ooggetuigen tegen Vanitatis, het magazine van het Spaanse dagblad El Confidencial. Volgens het dagblad reist onze kroonprinses met regelmaat af naar Spanje omdat ze daar meer vrijheid zou kunnen genieten dan in Nederland. Zoals vorig jaar bekend werd kon Amalia vanwege serieuze bedreigingen niet in haar studiestad Amsterdam gaan wonen, en moest ze noodgedwongen thuis blijven bij haar ouders in Paleis Huis ten Bosch. Onlangs vertelde Amalia dat ze het een heel lastige situatie vindt. ‘Ik ging mijn studententijd in met de gedachte te gaan doen wat studenten doen. De realiteit was helaas allesbehalve dat. Ik ga er heel eerlijk in zijn, dat ik het nog steeds heel erg moeilijk heb. Ik mis het normale leven, het leven van een student. Het door de straten lopen, naar een winkel kunnen gaan.’ Volgens de Spaanse krant El Nacional bezoekt Amalia hun land echter niet alleen frequent vanwege ‘meer vrijheid en anonimiteit’, maar ook omdat ze een vriendje zou hebben in Madrid. Indien de verhalen op waarheid zijn gebaseerd, dan zal iedereen Amalia dit nieuwe geluk gunnen. Vorig jaar strandde haar relatie met de Duitse miljonairszoon Isebrand Kaldewei, nadat de twee eerder op liefdesreis waren geweest naar New York, waar ze samen gespot werden op de Brooklyn Bridge. En hoe leuk zou het zijn als Amalia – net als haar ouders – het ware liefdesgeluk zou vinden in Spanje! Willem-Alexander en Máxima leerden elkaar in 1999 kennen tijdens La Feria de Abril, een jaarlijks feest dat plaatsvindt in Sevilla. En die ontmoeting leidde tot een huwelijk! Overigens hoeven de veelvuldige tripjes naar Madrid niet ten koste te gaan van Amalia’s studie Politiek, Psychologie, Recht en Economie (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam. Ze kan het merendeel van haar colleges namelijk online volgen, zoals ze dat in Nederland uit veiligheidsoverwegingen ook al deed, vanuit Paleis Huis ten Bosch.

In Madrid wordt gefluisterd dat ze een nieuwe liefde heeft
Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Lees meer

Alle artikelen
Tropisch ten top
&C Magazine

Tropisch ten top

Wat is er beter dan een tropisch eiland met hagelwitte zandstranden en wuivende palmbomen, op nog geen tien uur vliegen? Juist: twéé van die eilanden. Ontdek Zanzibar en Lamu.

Lees meer
Kalm aan in de ALGARVE
Libelle

Kalm aan in de ALGARVE

Hoewel de Algarve een populaire vakantiebestemming is, ontdekte chef toerisme Françoise dat je ook prima kunt onthaasten in dit zuidelijke deel van Portugal. “Alles is hier zo lekker ‘calma’.”

Lees meer
‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel
Panorama

‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel

Jean-Paul van Gastel (50) is terug in het land na drie jaar China. Al die tijd ontving de trainer daar geen bezoek en kon hij zijn kinderen niet zien. Dat was het grote minpunt aan zijn avontuur, waarvan hij tegelijkertijd volop heeft genoten. In China had hij ook de tijd om zijn ontslag bij Feyenoord te verwerken. Is die wond inmiddels geheeld? Over rondhuppelende olifanten, een luxegevangenis en de titelrace van Feyenoord. “Het is een emotionele rollercoaster geweest.”

Lees meer
Zinderend mooi Zweden
Margriet

Zinderend mooi Zweden

Een prachtige kust, vriendelijke mensen en overal waar je komt heerlijk en puur eten. Het is absoluut de moeite waard om West-Zweden te verkennen.

Lees meer
Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt
Flair

Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt

Op 31 maart gaat de zomertijd weer in: een uur langer licht. Maar Europa wil af van dat gerommel met de wijzers. De vraag is alleen: gaan we dan voor winter- of zomertijd? Wetenschappers kiezen voor de eerste optie. En daar heeft onze biologische klok alles mee te maken.

Lees meer