Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Nog altijd een vrouwenmagneet, maar... Voor Tom Cruise lijkt de ware vinden een MISSION IMPOSSIBLE

Hij werd afgelopen 3 juli 61, maar Tom Cruise heeft nog steeds de charme en het lef van een jonge god. Dat bleek onlangs maar weer toen hij tijdens de première van Mission Impossible: Dead Reckoning Part One vrouwelijke fans én collega’s in katzwijm deed vallen. Toch is hij nog single. Voor wie geïnteresseerd is in de acteur, hier wat broodnodige weetjes.

DOOR CHRISTOPHE D’HUYSSER/STORY BELGIË
FOTO’S NLBEELD, GETTY IMAGES

Met Mimi Rogers

Met Katie Holmes

Met Nicole Kidman

(On)geluksgetal

Toeval bestaat niet. Of toch wel in het geval van Tom Cruise? Zijn ex-vrouwen Mimi Rogers, Nicole Kidman en Katie Holmes vroegen allemaal de scheiding aan toen ze 33 waren. Het getal ‘33’ zou belangrijk zijn binnen de Scientology-kerk, waarvan de acteur een hevige aanhanger is. Het wordt geassocieerd met helen door liefde. Mensen die het levenspad van nummer 33 volgen, zouden onzelfzuchtig zijn en onvoorwaardelijk liefhebben.

Perfecte minnaar

Als we Cher mogen geloven, was de 22-jarige Tom nog niet zo ervaren tussen de lakens. ‘Ik moest dus wel wat tijd en energie investeren om hem te leren hoe hij een vrouw moest plezieren. Ik heb Tom echt alles geleerd. In het begin van onze relatie was hij een braaf, stil ventje. Maar toen we met elkaar braken omdat het leeftijdsverschil te groot was, was hij de perfecte minnaar.

Favoriet actieterrein

Of Tom er een druk uitgaansleven op nahoudt, is niet bekend. Als hij vrouwen versiert, houdt hij het graag lekker makkelijk. Zijn favoriete actieterrein is dan ook zijn werkomgeving. Zo leerde hij in 2001 Penélope Cruz kennen op de set van de film Vanilla Sky. Op de première van die film liepen ze hand in hand de paparazzi tegemoet: het begin van een nieuw Hollywood-sprookje, ook al had Cruise op dat moment nog maar net Nicole Kidman gedumpt. Ook met Hayley Atwell, met wie hij samenwerkte aan de meest recente Mission Impossible-film, was Tom naar verluidt een tijdlang samen.

Op de rode loper met Penélope Cruz.

Zonder omwegen

Tom beleefde tussen 1985 en 1986 een stomende romance met zangeres Cher. Zij was toen 38, hij 22. ‘We leerden elkaar kennen tijdens een bezoek aan het Witte Huis,’ vertelde de glamourdiva in 2018. ‘Een aantal mensen met dyslexie was uitgenodigd door president Reagan, en Tom en ik hebben dat allebei. Ik zag meteen dat hij interesse in mij had. Hij kon zijn ogen niet van me afhouden. Ik zag hem ook best zitten en dus ging ik een praatje met hem maken. Diezelfde avond lagen we al samen in zijn hotelbed.’

Zangeres Cher leerde de nog jonge Tom de fijne kneepjes van het liefdesspel.

Dé afknapper

Veel vrouwen halen nu hun neus op voor de acteur, omdat hij lid is van de Scientology Kerk. ‘De gruwelverhalen over die beweging schrikken vrouwen af,’ aldus Hollywoodwatchers. ‘Zolang hij lid blijft, zal het moeilijk zijn een vrouw te vinden. Anderzijds doen er ook veel gekke verhalen over hem de ronde. Tom zou enorm opvliegend zijn. Dominant ook. En hij zou eisen dat zijn partner haar carrière opgeeft om zich volledig aan hem te wijden.’

Liefde voor Europa

De Eiffeltoren in Parijs is een geliefde plek voor huwelijksaanzoeken. In 2005 ging Tom op de bovenste verdieping op zijn knieën voor actrice Katie Holmes. ‘Ik heb haar heel vroeg in de ochtend ten huwelijk gevraagd, de hele nacht had ik bijna niet geslapen,’ vertelde hij destijds in de talkshow van Oprah Winfrey. ‘Parijs is zo’n romantische stad. Katie heeft ja gezegd. Ik voel me geweldig!’ Een jaar later vond de huwelijksceremonie plaats in een middeleeuws kasteel bij Rome. Maar in 2012 was het sprookje voorbij.

Machtig man

Haar huwelijk met Tom in 1990 heeft ervoor gezorgd dat Nicole Kidman in haar jonge jaren niet te maken heeft gekregen met seksueel ongepast gedrag in de filmwereld. ‘Ik trouwde uit liefde, maar getrouwd zijn met een extreem machtige man heeft me ook behoed voor seksueel wangedrag’, schreef Nicole in 2018 in New York Magazine. ‘Ik werkte, maar was enorm afgeschermd. Dus toen mijn huwelijk voorbij was op mijn 33e, voelde het een beetje alsof ik volwassen moest worden.’

Nicole had met Tom als echtgenoot niets te vrezen.

Hoe groter, hoe liever

Tom is een groot acteur, maar niet letterlijk. Met zijn 1.70 meter behoort hij zeker niet tot de grootste mannen op deze aardbol. De drie vrouwen met wie de acteur ooit getrouwd was, Mimi Rogers, Nicole Kidman en Katie Holmes, waren zelfs allemaal groter dan hij. Om niet belachelijk over te komen op foto’s staat hij op een trap vaak een trede hoger. Of draagt hij schoenen met een verborgen hoge hak of inlegzool.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Scheiden = lijden

Wie van Tom scheidt, moet zich aan bepaalde regels houden. Daar weet Katie Holmes alles van. Na de breuk met de acteur in 2012 mocht ze vijf jaar lang niet in het openbaar verschijnen met een nieuwe man. Dat zou in het belang zijn van hun dochter Suri. Pas na die tijd kon Katie eindelijk naar buiten komen met haar toenmalige nieuwe partner, acteur Jamie Foxx. Het stel was toen al vier jaar in het geheim samen.

Ex-vrouw Katie Holmes met dochter Suri.

Beloning

Het moet ook gezegd: wie van Tom scheidt, komt er op financieel vlak niet bekaaid vanaf. Na de scheiding van Tom had Katie recht op 3 miljoen dollar voor élk jaar dat ze met Tom getrouwd was. TomKat, zoals het paar genoemd werd, was zes jaar samen.

Aparte slaapkamers

Over zijn prestaties tussen de lakens kunnen we niet oordelen, maar dat het geen plezier is om naast Tom te slapen is wel een feit. De acteur snurkt zo hard dat hij een geluidsdichte capsule als slaapkamer liet bouwen. Niemand kan dan gestoord worden door zijn gesnurk. ’s Morgens gezellig naast elkaar ontwaken, zit er dus niet in, want zijn partner ligt in een andere slaapkamer.

Groen blaadje

Op liefde staat geen leeftijd. De laatste vrouw in het leven van de acteur, voor zover bekend, was Hayley Atwell, en zij is maar liefst twintig jaar jonger. Na een jaar kwam er al een einde aan hun relatie, maar de twee kunnen het nog altijd prima met elkaar vinden, zo bewees hun innige omgang tijdens de première van Mission Impossible: Dead Reckoning Part One onlangs. Met Katie Holmes scheelde Tom achttien jaar, met Penélope Cruz twaalf jaar.

Met de 20 jaar jongere Hayley Atwell.

Tom omringd door de rest van de cast van Mission Impossible: Dead Reckoning Part One.

Eeuwige romanticus

Naar eigen zeggen is de acteur een echte romanticus. Gevraagd of hij een vrouw een serenade zou durven geven in een bar, zoals zijn personage Maverick in Top Gun, antwoordde hij: ‘Ja! Want ik ben romantisch. Én een grote dromer. Ik ben heel praktisch ingesteld, maar op een grootse manier.’ Verder houdt hij ervan om etentjes te organiseren en laat hij graag een boeket bloemen bezorgen.

Lees meer

Alle artikelen
Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’
Story

Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’

Politieke partijen weten steeds vaker de weg naar Bekende Nederlanders te vinden. Ook Catherine Keyl kreeg de vraag om zich te verbinden aan een politieke partij. Als lijstduwer, maar ook om straks echt in de Tweede Kamer plaats te nemen. Catherine had echter een goede reden om dit niet te doen...

Lees meer
Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’
Margriet

Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’

Het is de Week tegen Eenzaamheid, waarin door heel Nederland activiteiten worden georganiseerd om elkaar te ontmoeten. Hennie, Irna en Renée – en hun maatjes – vertellen hoe het hen hielp om letterlijk en figuurlijk de deur te openen. Om weer in contact te zijn en fijne gesprekken hebben.

Lees meer
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer