Onbeschaamd hitsig

Wie herinnert zich het niet? Het sekstape-schandaal van Baywatch-babe Pamela Anderson en Mötley Crüe-drummer Tommy Lee, dat in 1995 het nog prille internet liet ontploffen. In de nieuwe serie Pam & Tommy krijgen we te zien welke spelletjes er werden gespeeld en wat eraan voorafging.

Er is één man die met meer dan bijzondere interesse uitkijkt naar de release van Pam & Tommy op Disney+. En dat is - jawel - Tommy Lee himself, de niet te temmen hoofdpersoon in de originele 18+-video. Niet zonder trots meldt hij nu: “Ver voor de Kardashians en Paris Hilton hadden wij al een seksvideo. Eh, wij hebben volgens mij ook als eerste het hele internet laten crashen. Daar ben ik nog steeds trots op”, aldus het opgetogen drumbeest van Mötley Crüe. Zijn voormalige echtgenote Pamela Anderson (nu 54) met wie Tommy zo schaamteloos hun zinderende huwelijksreis filmde, hult zich vooralsnog in stilzwijgen over de serie, die deze gênante episode in haar leven uitlicht. Zelfs actrice Lily James, die het Baywatch-icoon in de achtdelige reeks vertolkt, kreeg geen contact met Anderson toen ze zich wilde voorbereiden op de rol. Lily: “Ik wilde haar verhaal zo authentiek mogelijk vertellen, maar ja, helaas.” Dus stortte James, die we ook kennen als Lady Rose uit Downton Abbey, zich op andere bronnen. “Ik heb haar boek gelezen, haar gedichten en ik kan inmiddels al haar interviews na-papegaaien.”

De looks heeft Lily in de serie alvast op orde. Het is verbazingwekkend hoe belachelijk veel ze op Baywatch-Pamela lijkt. Niet onbelangrijk, want Pams verschijning was haar handelsmerk. Lily: “Ik heb er ook nog nooit zo ánders uitgezien. Maar ik vond het een bevrijding om dat onbeschaamde zelfbewustzijn van haar uit te stralen. Ze zag er superdapper uit.”

Tommy Lee wordt, inclusief tepelpiercings, op zijn beurt al net zo natuurgetrouw neergezet door Sebastian Stan. Het hair-metal-idool heeft ook een uiterlijk dat uit miljoenen herkenbaar is, maar Stan ís hem. “En dan te bedenken dat ik zelf nul tattoos heb”, lacht hij. “En drummen, dat kon ik ook al niet.”

Kwaadaardige elektricien

De Pam en Tommy die we in de Disney+-serie te zien krijgen… Tja, hoe moet je ze omschrijven? De rock-’n-roll-versie van Bonny & Clyde? Een Sid & Nancy zonder de tragische afloop? Een John & Yoko zijn ze in elk geval zeker niet. Misschien komt de 18+-editie van Romeo & Juliet nog het best in de buurt. Al liepen die misschien toch net even wat minder hard van stapel. Pam en Tommy treden krap 96 uur (!) na hun eerste ontmoeting acuut in een hoteldebotel-huwelijk. Om hun jonge geluk op kinky wijze te gaan vieren.

Verbazingwekkend veel gelijkenis. Rechts: de echte Pam en Tommy.

Dit zou wel eens de nieuwe online kijkcijfer-hit kunnen worden.

Het groezelige duo dat de sekstape in handen kreeg.

Alles was heftig aan de relatie van Pamela en Tommy.

Misschien komt de 18+ editie van Romeo & Julia nog het best in de buurt

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Met de twee overtuigende hoofdrolspelers heeft Pam & Tommy een paar flinke troeven in huis om van de serie een succes te maken, maar er zijn meer rollen die op z’n minst memorabel te noemen zijn. Zo zien we Seth Rogen als de kwaadaardige elektricien die, na een ruzie over een klus, de brandkast van het celebrity-koppel steelt en daarin de tape met hun seksuele strapatsen aantreft. Rogen is al net zo treffend gestyld als James en Stan. Het lullige matje in zijn nek is geweldig. En helemaal hilarisch is de scène waarin hij een M16-mitrailleur bespeelt alsof het een elektrische gitaar is, terwijl hij gestolen parels om zijn hals heeft en drie gouden horloges tegelijk draagt. Nee, de waanzinnige Hollywoodnineties kunnen niet beter samengevat worden. Zijn partner in crime wordt gespeeld door Nick Offerman, die ook al zo smakelijk fout gekleed is. Samen blijken ze het meest verdachte filmstel ooit, nog ruim voor Harry en Marv uit Home Alone. Voeg daarbij Andrew Dice Clay, de shock-comedian uit de eighties, als schimmige heler en je hebt al genoeg puur goud om Pam & Tommy tot een bezienswaardigheid te maken.

Bewonderenswaardig

Ook erg grappig is om het nog zeer prille internet (we schrijven immers 1995) te zien piepen en kraken nadat de beelden online zijn gezet. Alles in Pam & Tommy lijkt zo kort en tegelijk ook zo lang geleden. Toch is er in deze gedoodverfde streamhit ook een serieuze noot. Want je zou bijna vergeten dat de privacy en integriteit van mensen met de gelekte video werd geschonden. Lily James daarover: “Ik ben nog steeds benieuwd wat die sekstape gedaan heeft met een jonge vrouw op het hoogtepunt van haar roem. Vooral vrouwelijke celebs worden soms zo gemeen aangepakt. Ik raakte ervan onder de indruk hoe ze dat schandaal heeft ondergaan. Zoveel gratie, zoveel humor. Ik bewonder die kracht.”

Pam & Tommy, zo kunnen we gerust concluderen, is een love-story en een waarschuwing ineen. Een serie die laat zien hoe roem, seks en technologie een giftige cocktail kunnen vormen. Pam & Tommy trekt lijnen naar vandaag en naar hoe we omgaan met de privacy van beroemde en niet-beroemde mensen. Lily James: “Ook al speelt de serie 25 jaar terug, er zit veel in dat ik herkende en waar ik mij in kon verplaatsen. Veel slechts, maar ook veel goeds.”

ON DEMAND Pam & Tommy, Disney+, vanaf woensdag 2 februari

Wat Pamela zoal doet en hoe Borat een van haar huwelijken naar de knoppen hielp. SUPERGUIDE.NL /PAMELA

Dit artikel komt uit:
Veronica Superguide - Editie 5 - 2022

Veronica Superguide - Editie 5 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer