Ooit was ze een papa’s kindje, maar: Meghan Markle laat zieke vader aan lot over

Hertogin Meghan (40) is al sinds 2018 gebrouilleerd met haar vader Thomas Markle (77).

De reden van de ruzie zou zijn dat Thomas in aanloop naar het huwelijk van Meghan en de Britse prins Harry (37) te loslippig zou zijn geweest. Sindsdien is er geen contact meer. Tot groot verdriet van Thomas, die recentelijk zelfs een YouTube-kanaal lanceerde over Meghan, omdat hij de band tussen hen wil herstellen. Op het kanaal Remarkable Friendship geeft hij zijn versie van de feiten. Daarbij schroomt hij niet om tegen enkele koninklijke schenen te schoppen. ‘Ik probeer al vier jaar mijn dochter te zien,’ vertelde Thomas, die ondertussen ook middels een rechtszaak wil proberen zijn kleinkinderen Archie en Lilibet te ontmoeten. ‘Ik heb ze nog nooit gezien, laat staan vastgehouden. Ik heb het recht om ze te zien. Zij mogen niet de dupe worden van de ruzie tussen Meghan en mij.’ Het is een raadsel waarom Meghan niet openstaat voor een verzoening. Ooit was ze een echt vaderskindje. Haar ouders scheidden toen ze drie was, en van haar twaalfde tot haar achttiende woonde ze bij haar vader. Ze was dol op hem!

Vroeger was Meghan dol op haar vader Thomas.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Hertogin wel naar Texas, niet naar het ziekenhuis

Maar van die ooit zo warme gevoelens is geen enkele sprake meer. Sterker nog: Meghan heeft haar vader, die vorige week maandag per ambulance naar het ziekenhuis werd afgevoerd nadat hij een beroerte had gehad, niet bezocht. Ondertussen bracht Meghan wél een bezoek aan de stad Texas, waar een schutter vorige week dinsdag negentien kinderen en twee docenten van een basisschool doodschoot. Meghan legde bloemen bij de herdenkingsplek. ‘De hertogin wilde haar medeleven persoonlijk overbrengen,’ aldus een woordvoerster van het Britse koningshuis. Royaltywatchers reageren verbolgen: ‘Kennelijk kan er geen medeleven voor haar vader vanaf. Het is verdrietig dat het zo moet gaan, en dat er zelfs in noodsituaties niet over de ruzie heengestapt kan worden.’ Inmiddels is Thomas ontslagen uit het ziekenhuis. ‘Hij kan nog niet praten, maar daar werkt hij hard aan,’ aldus Samantha, de halfzus van Meghan, die overigens stelt dat Meghan de oorzaak zou zijn van de gezondheidsproblemen van haar vader. ‘Dat hij al jaren geen contact heeft met haar veroorzaakt veel stress.’

FOTO’S BRUNOPRESS, BSR AGENCY

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 23 - 2022

Story - Editie 23 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer