Ook mannelijk slachtoffer van tv-beerput

Guus ‘Guusje’ Mulder

De ophef rondom TVOH en het vermeende seksuele wangedrag van coaches Marco Borsato en Ali B. en bandleider Jeroen Rietbergen is nog altijd het gesprek van de dag. Vorige week kwam zanger Guus ‘Guusje’ Mulder met Roxeanne Hazes hun single De laatste trein promoten in de talkshow HLF8 van Johnny de Mol. Guus werd in 2014 derde in TVOH. Na de geruchtmakende BOOS-uitzending uitte Guus zijn frustratie op Instagram en vertelde hij: ‘Ik heb zelf ook hele nare dingen meegemaakt.’ Volgens Guus kon hij deze zaken pas in 2020, nadat hij een burn-out had gekregen, een plekje geven. ‘Ik ben blij dat er nu allemaal shit naar buiten komt, dat is voor mij ook een stukje erkenning. Tegelijkertijd is het heftig en oud nieuws voor mij en veel andere mensen. Ik zou er graag meer over willen vertellen, maar ik kies voor mijn rust en heb daarnaast ooit een contract getekend waarin staat dat ik mijn bek moet houden. Dus dat doe ik dan ook maar even.’ Wat opvallend is aan het statement van Guus is dat hij de eerste mán is die aangeeft nare ervaringen aan zijn TVOH-avontuur over te hebben gehouden. Het ‘zwijgcontract’, waar Guus het over heeft, zou de clausule bevatten waarin staat dat (ex-) kandidaten van TVOH een boete van 10.000 euro krijgen als ze over hun ervaringen spreken met ‘derden’. Volgens het contract moeten deelnemers niet alleen zwijgen over het verloop van de talentenjacht – wie gaat er door en wie niet? – maar over alles wat ze voor of achter de schermen meemaken. Een kandidaat dient ‘gedurende zijn deelname aan het programma alsmede na afloop daarvan op generlei wijze (...) enige mededeling te doen van (...) hetgeen bij de deelname aan (...) het programma tot zijn/haar kennis is.’ De zwijgplicht leidt bij kandidaten en ex-kandidaten tot angst – in het contract staat bovendien dat een boete ongelimiteerd met 2.500 euro per dag wordt verhoogd, zolang de overtreding voortduurt. Er tegenover Story iets meer over vertellen, schat Guus in als een te groot risico.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 6 - 2022

Story - Editie 6 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer