Operatie Poepschep

(FOTO ANP)

Nachtvissen doe je van twee uur na zonsondergang tot een uur vóór zonsopgang. Het is een goed tijdstip om vis als karper en snoek te kunnen vangen. En het is leuk vermaak: tentje langs de kant, biertje erbij, vuurtje stoken met wat vrienden. Maar met name in het oosten van het land leidt het nachtvissen ook geregeld tot overlast. Campingachtige taferelen met muziek en openbare dronkenschap. Poep die niet opgeruimd wordt. Illegaal hengelen.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

Onder de noemer Operatie Nachtuil controleren handhavers van Sportvisserij Oost-Nederland en boa’s in de nachtelijke uren de viswateren. Een poepschepje is inmiddels verplicht gesteld, partytenten zijn verboden. Ook hebben vissers naast hun gewone pas een speciale nachtpas nodig.

En over wie hebben we het dan? Binnen de bebouwde kom is het nachtelijk vissen voornamelijk populair onder jongeren uit de dorpen. Maar langs de IJssel zijn het vooral Polen en Russen die werken in Duitsland en hier de visgronden hebben ontdekt. Bij Wilsum werden twee nachtelijk vissende Russen aangehouden. Een poepschepje werd niet aangetroffen, wel zes keer de toegestane hoeveelheid vis, bedoeld om thuis in te vriezen. Ook een manier om sancties te ontlopen.

Dit artikel komt uit:
Nieuwe Revu - Editie 31 - 2022

Nieuwe Revu - Editie 31 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Vrouw die de Meilandjes miljonair maakte maar afgedankt werd, slaat keihard terug!
Story

Vrouw die de Meilandjes miljonair maakte maar afgedankt werd, slaat keihard terug!

Toen de Meilandjes ruzie kregen met hun manager Valérie Lempereur, de vrouw die de markante familie nota bene definitief op de kaart zette, typeerden ze haar ineens als onbetrouwbaar. Valérie, die deze week met een autobiografie komt, kondigt in Story haar zoete wraak aan...

Lees meer
De Engelse Escobar gaat cashen
Panorama

De Engelse Escobar gaat cashen

In november wordt de grote Britse crimineel Curtis ‘Cocky’ Warren (59) vrijgelaten. ‘De Engelse Escobar’ zat dertien jaar vast. In die tijd is er een hoop veranderd. Zo is hij ineens een celebrity geworden.

Lees meer
Geldvragen
MAX Magazine

Geldvragen

FINANCIEEL JOURNALIST JAAP ROELANTS BEHANDELT IEDERE WEEK VRAGEN VAN MAX-LEZERS. Deze week: de gewone consument wordt de dupe van de strijd van de banken tegen crimineel geld. En wanneer stort de bank mijn te veel berekende rente terug?

Lees meer
Zelfs de desserts hebben schitterende herfstkleuren
Libelle Special

Zelfs de desserts hebben schitterende herfstkleuren

Met kastanjeroom en gehakte chocolade KASTANJEROOMTAART Voor 8 personen: boter om in te vetten • 6 eieren • 150 g fijne kristalsuiker • 1 blik (500 g) kastanjepuree (crème de marron) • 2 tl vanillepasta • 1 tl bakpoeder • 250 g amandelmeel • 200 ml slagroom • 100 g pure chocolade (70% cacao), grof gehakt. Extra: springvorm Ø 18 cm, bakpapier, elektrische mixer Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de springvorm in, bekleed bodem en zijkanten met bakpapier en vet dit ook in. Mix eieren en suiker minimaal 2 min. tot het mengsel lichtgeel en luchtig is. Voeg 400 g van de kastanjepuree toe en mix op lage stand tot het mengsel glad is. Voeg vanillepasta, amandelmeel en bakpoeder toe en spatel dit er zo luchtig mogelijk door. Giet het…

Lees meer
ULTIEME HERFSTTAART met karamel en speculooskruimels
Landleven

ULTIEME HERFSTTAART met karamel en speculooskruimels

INGREDIËNTEN Voor de taart 200 g boter, op kamertemperatuur200 g suiker3 eieren200 g bloem2 tl bakpoeder¼ tl zout2 tl pumpkin spice-mix100 g pompoenpuree, afgekoeld Voor de vulling 200 g verse roomkaas125 g poedersuiker250 ml slagroom1 zakje klopfi x100 g pompoenpuree,afgekoeld1 tl pumpkin spice-mix Ter garnering handjevol walnootstukjes8 speculooskoekjes, verkruimeld½ pot zelfgemaakte pompoenkaramel Bereidingswijze Klop de boter met de suiker met behulp van een mixer tot het mengsel bleek en romig is. Voeg een voor een de eieren toe terwijl u blijft kloppen. Zeef de bloem met het bakpoeder, het zout en de specerijen boven een kom. Meng met een spatel het bloemmengsel door het botermengsel. Meng tot er geen klontjes meer zijn. Voeg nu ook de pompoenpuree toe en spatel deze er rustig door. Schep het beslag in een ingevette springvorm (diameter 18-20 centimeter). Bak de cake in…

Lees meer