Tijdschrift.nl logo

Oud-deelnemers van b&b vol liefde blikken terug ’ik moest romantisch doen’

Op 29 december worden de nieuwe B&B-eigenaren aan de kijkers en hun potentiële partners voorgesteld in B&B Vol Liefde: De Aftrap. Stel: je wilt reageren, waar moet je dan rekening mee houden? Hoe tijdrovend is de zoektocht naar liefde? Worden er dingen in scène gezet? Kandidaten van afgelopen jaar Harmjan Bootsman en Ruud van den Bosch (bij Astrid), Simone Steenbakker (bij Richard), Frank Kalf (bij Denise) en Annemarie Hazenberg (bij een van de Hansen) vertellen je alles.

TOEN HARMJAN BOOTSMAN (54) in Oostenrijk aankwam om het hart te veroveren van B&B-eigenares Astrid, liep hij al snel tegen wat problemen aan. “In Oostenrijk wordt er in veel tentjes nog contant betaald, merkte ik. Ik had wel wat cash bij me, maar heb tijdens mijn verblijf een paar keer naar een geldautomaat moeten rijden. In de deelnemersovereenkomst stond dat ik in de B&B ontbijt, lunch en diner zou krijgen. Het gekke was dat in het contract van Astrid stond dat ze alleen een ontbijt hoefde te serveren. De cameramannen en crewleden sturen je ook een bepaalde kant op. Ik stond op een gegeven moment boven op de berg te mijmeren, waarna medekandidaat Ruud ineens in beeld verscheen. Die ging toen bij me zitten en begon vragen aan mij te stellen, waarvan ik meteen doorhad: die heb je niet zelf verzonnen. Dat zei hij later ook: ik moest dit vragen van de crew. Ruud heeft me op voorspraak van de productie op een gegeven moment ontfutseld dat ik met Astrid gezoend had. Dat zogenaamd spontane vraaggesprek tussen Ruud en mij duurde bijna een uur. Het moest een aantal keren over, omdat we niet goed in beeld verschenen en het licht of het shot niet mooi genoeg was. ‘Zou je dat antwoord even iets anders kunnen formuleren?’ Zo worden er dingen gestuurd. Na een uur was ik er klaar mee en zei ik: ‘Natuurlijk is er iets gebeurd, we hebben gezoend.’ Dat is het enige wat ze van dat vraaggesprek hebben gebruikt… Astrid wilde niet dat ik zou zeggen dat we hadden gezoend, omdat het camerateam er dan steeds weer op terug zou komen en ze onder druk gezet zou worden om meer initiatief te nemen. Zo hebben ze mij ook gevraagd of ik meer wilde doen om het hart van Astrid te veroveren, meer op de romantische toer wilde gaan.”

Van links naar rechts Ruud, Pip, Richard, Simone, Frank en Annemarie. Alleen Pip hoefde niets te ondertekenen en kon helemaal zichzelf zijn.

Geheimhouding

Voordat Ruud van den Bosch (55) afreisde naar Oostenrijk en aan Astrid zou worden voorgesteld, moest hij een psychologische test ondergaan en checkte productiemaatschappij Blue Circle of hij een strafblad had. “Toen dat allemaal gebeurd was, heb ik een contract moeten ondertekenen. Daarin stond onder andere dat ik op mijn taalgebruik moest letten, mee zou werken aan de opnames en zou vertrekken wanneer Astrid dat zou willen. Maar het belangrijkste was dat ik de geheimhouding zou waarborgen. Als jij vóór de uitzending al gaat vertellen dat je een relatie met een B&B-eigenaar hebt gekregen, staat daar een boete van een paar duizend euro op. Het enige vreemde in het contract is dat ze na afloop van de show nog steeds willen dat je met hen overlegt wanneer je bijvoorbeeld interviews geeft. Nou, dat zijn dingen die ik zelf uitmaak. Het contract liep tot de laatste uitzending. Ik moest tijdens de opnames drie keer opnieuw aan Harmjan vragen of er al iets tussen hem en Astrid gebeurd was. Je ziet op de beelden wel dat ik het daar niet mee eens was. Maar ik snap het wel; de makers moeten ook een verhaal vertellen en willen de kijker bedienen. Er worden je ook bepaalde interviewtechnieken geleerd. Ze vragen bijvoorbeeld: hoe was het ontbijt? Dan moet je niet zeggen: ‘Lekker’, maar: ‘Het ontbijt was lekker.’ Je moet een gedeelte van de vraag herhalen. Je hebt de hele dag een zender om, ze kunnen alles horen. Alleen kun je die ook even dichtknijpen, haha. Dat heb ik wel gedaan. Vonden ze niet zo leuk. Op de wc kunnen ze ook meeluisteren. Maar goed, dan ga je als man gewoon zittend plassen. Dan horen ze nauwelijks iets. Ik had wel graag van tevoren willen weten dat ik kennis zou maken met de kinderen van Astrid. Dat hoorde ik pas kort voor de opnames van start gingen en dat vond ik niet heel grappig.”

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis
Frank (van Denise) kreeg na afloop ’pikante verzoeken’

Drie keer hetzelfde gesprek

De aankomst van Simone Steenbakker (52) bij B&B-eigenaar Richard in Portugal ging ook even anders dan gepland. “Het was de bedoeling dat ik van het vliegveld op de motor naar Richard zou gaan, die had de productie voor me gehuurd, maar omdat het regende en de wegen spekglad waren, was dat te gevaarlijk. Daarom moest ik nog een nacht bij de productie in het hotel slapen. Kwam mij wel goed uit, want dan kon ik even bijkomen van de vlucht. Soms moet je dingen wel opnieuw doen of zeggen, omdat het shot niet goed was of je slecht verstaanbaar was. Er was een situatie met een dame die wilde vertrekken. Toen bespraken we met z’n allen hoe we dat in beeld gingen brengen. Afgesproken werd dat ik een gesprek met haar zou aanknopen en zij zou vertellen te willen vertrekken. Een FaceTime-gesprek met Richards dochter moest ook een paar keer over, omdat ze het van verschillende kanten in beeld wilden brengen.” Bij Annemarie Hazenberg (53), die B&B-eigenaar Hans in Frankrijk bezocht, hoefde dan weer niets in scène te worden gezet. “Echt niets. Ik heb de crew als erg fijn ervaren, zij waren echt een steun. Ik kon bij hen ook mijn verhaal kwijt. Als een B&B-eigenaar niets organiseert - zoals bij ‘die Denise’, die alleen maar achter de receptie van haar B&B zat - dan valt er ook geen tv te maken. Dat deed Hans dan veel beter.” Frank Kalf (35) ging langs bij ‘die’ B&B-eigenares Denise in Spanje, maar dat werd uiteindelijk niets. “Ik had al eens aan een tv-programma meegedaan, Tiny House Battle, en de cameraman daarvan was toevallig opnameleider van B&B Vol Liefde. Dat was een hele opluchting, want ik was erg zenuwachtig.” Hoewel Frank de liefde niet vond, hield hij wel iets over aan zijn tv-avontuur. “Ik kreeg veel vrouwelijke verzoeken op Instagram. Dat waren pikante verzoeken, laat ik het daarbij houden. Ik ben met drie vrouwen op date geweest, maar het is allemaal niets geworden.”

TV B&B Vol Liefde: De Aftrap, 29 december, RTL4

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Royaltywatchers ontrafelen leugens uit zijn biografie Blijkt Harry prins Pinokkio?
Story

Royaltywatchers ontrafelen leugens uit zijn biografie Blijkt Harry prins Pinokkio?

Nu prins Harry’s biografie Reserve bestudeerd wordt, staat de geloofwaardigheid ter discussie. Diverse gebeurtenissen uit het boek blijken volgens royaltykenners onmogelijk gebeurd te kunnen zijn zoals Harry ze beschrijft.

Lees meer
Triest jubileum
Panorama

Triest jubileum

Nog iets meer dan een maandje en dan kunnen de Oekraïeners stilstaan bij een triest jubileum: op 24 februari is het een jaar geleden dat de Russische president zijn troepen het bevel gaf hun land binnen te vallen. En hoewel het Rusland vooralsnog niet lijkt te lukken de oorlog naar zijn hand te zetten, lijkt Poetin allesbehalve bereid om eieren voor zijn geld te kiezen. Met Valeri Gerasimov heeft de president alweer de zoveelste nieuwe opperbevelhebber van de strijdkrachten in Oekraïne aangesteld. Diens voorganger, generaal Sergej Soerovikin, bekleedde die post slechts drie maanden. Al dat geschuif met hoge militairen geeft eens te meer aan dat de oorlog totaal niet verloopt zoals Poetin had verwacht. Maar daar kopen de Oekraïeners zelf helemaal niks voor. Die blijven bestookt worden met raketten, zoals…

Lees meer
Gecremeerde kroket
Nieuwe Revu

Gecremeerde kroket

Ben ik in beeld? Ja, Yvonne, dat ben je. Je hebt de schijnwerpers weer te pakken, toevallig ook de specialiteit van Rachel Hazes, de vrouw die haar daagde in een kort geding. Op haar juicekanaal becommentarieert Yvonne Coldeweijer iedere scheet van de familie Hazes, ze noemt zichzelf niet voor niets doctorandus in de Hazologie. Maar Rachel vindt dat de ‘stortvloed aan onwaarheden en grove beledigingen’ die Yvonne over haar uitstort moet stoppen. Ze is door de juicekoningin uitgemaakt voor een ‘narcistisch mens’, ‘knettergek’, ‘bloedzuiger’ en een ‘overgevoelige heks’. Haar nieuwste bijnaam voor mevrouw Hazes: ‘gecremeerde kroket’. ‘Ik schaam me oprecht dat we het in de rechtbank over de betekenis van gecremeerde kroket moeten gaan hebben,’ zei Coldeweijer. Directe aanleiding voor het kort geding is de brief van André Hazes, gericht…

Lees meer
Wat doet er pijn bij spierpijn?
Quest

Wat doet er pijn bij spierpijn?

Iedereen stapt weleens uit bed met flinke spierpijn. Vervelend, maar het is ook nuttig. Wat is spierpijn precies? En hoe kom je er zo snel mogelijk weer vanaf?

Lees meer
‘Ik heb genoeg en kan wat missen’
Flair

‘Ik heb genoeg en kan wat missen’

Linda (38) wilde iets doen voor mensen die het financieel – om welke reden dan ook – niet meer redden. Zij kunnen elke week bij haar langskomen om gratis boodschappen af te halen.

Lees meer