Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Oud-trainer doet ook onthullingen over zoons van Ivo Niehe, Caroline Tensen en Ronald Koeman ‘René Froger bezocht seksclub in mijn gezelschap’

Een voormalige voetbaltrainer haalt flink uit naar bekendheden. Aan Story vertelt Pieter de Jongh onder anderen over René Froger, die hij tegengekomen zou zijn in een bekend Goois huis van plezier.

DOOR NICK DIJKMAN
FOTO’S EDWIN SMULDERS, ANP, INSTAGRAM

Pieter de Jongh schrijft dat hij niet wist wat hij zag toen hij bij Boccaccio naar binnen ging...

In de coronaperiode groeide voetbaltrainer Pieter de Jongh uit tot een cultheld. Dat had alles te maken met een interview dat hij als trainer van het Zimbabwaanse FC Platinum gaf na het winnen van de Castle Lager Challenge Cup en waarin zijn gebrekkige Engels en bijnaam ‘The Champ’ tot grote hilariteit leidden. Naderhand kwam Pieter in contact met schrijver Koen van Santvoord, en maakte met hem de afspraak een biografie over zijn leven op de markt te brengen. Een onthullend boek: in het recent verschenen The Champ deelt de voetbaltrainer pikante anekdotes over zanger René Froger, die hij jaren geleden leerde kennen toen hij trainer van amateurvoetbalvereniging Huizen in ’t Gooi was. De Jongh schrijft: ‘Na het tekenen van mijn contract gingen we met een paar bestuursleden en sponsors wat drinken. We rijden door de bossen, ik kende de omgeving daar niet, en na verloop van tijd komen we uit bij een grote villa. We gaan naar binnen en ik beland daar in een grote kamer met allemaal mooie vrouwen in lingerie. Ik wist niet wat ik zag! Witleren banken, gouden kroonluchters, bubbelbaden. Bleek Boccaccio te zijn, een chique seksclub. Toen ik om me heen keek, zag ik dat de halve voetbalwereld daar zat. (...) Bekende Nederlanders kwamen er ook, zo heb ik daar René Froger weleens gezien. Misschien kwamen ze alleen voor een drankje, dat zou goed kunnen. Ik heb ze niet met een vrouw apart zien gaan. Zelf heb ik die middag ook niets gedaan, maar later ben ik er meerdere keren teruggekomen. Schaam ik me niet voor. Ik was vrijgezel, was nieuwsgierig en ik genoot ervan. Het was niet goedkoop, een wipje kostte in die tijd 250 euro. Ik heb er heel wat geld weggebracht, daar kun je wel een autootje van kopen.’

‘De halve voetbalwereld zat daar...’

‘Lul van een vent’

Naderhand kwam Pieter opnieuw met René Froger in contact. ‘In mijn tijd bij Zuidvogels kreeg ik eens een telefoontje van iemand van BFC, een elitaire voetbalclub uit Bussum. Voor de woensdagmiddag zoeken we een goede trainer, een grote naam. Kunnen we daarover praten? zei hij. Het ging om de f ’jes, jochies van een jaar of zes, zeven. Ik ben hoofdtrainer, antwoordde ik, geen babysitter. Het bleek te gaan om de zoontjes van Ivo Niehe, van Jan des Bouvrie, van Ronald Koeman en nog wat BN’ers. Ik dacht: ik vraag gewoon heel veel geld. En als ze ja zeggen, dan doe ik het. Dan train ik toch maar mooi de zoon van Ronald Koeman, wie weet waar dat nog toe leidt. Ik vroeg 1000 euro per maand, was geen probleem. Ik trainde op de woensdagmiddag, twee keer een uurtje. Eerst de F3 en F4, daarna de F1 en F2. De zoon van René Froger kon er echt geen pepernoot van. Ik weet nog goed dat René een keer kwam aanrijden in zijn Bentley. Hij stapte uit, trok zijn blazer uit en kwam mij vertellen wat ik moest doen. Ik zeg: Joh, concentreer jij je lekker op je zingen. Laat mij mijn werk doen. Toen was het gauw afgelopen. Lul van een vent, die Froger. Het zoontje van Caroline Tensen was ook een drama. Schoenen van 600 euro, maar kon nog geen bal recht vooruit trappen.’ Het is doorgaans een erecode om bordeelbezoek van getrouwde mannen niet naar buiten te brengen. Voor Pieter telt die code kennelijk niet, en hij neemt daarmee het risico dat het huwelijk van René en zijn vrouw presentatrice Natasja Froger flink onder druk komt te staan. ‘Ik weet niet of René contact met me wil opnemen, naar aanleiding van de dingen die ik in mijn boek over hem vertel en dat ik hem in Boccaccio tegenkwam,’ vertelt Pieter aan Story. ‘Dat maakt me ook niet uit. Ik heb daar tussen 2004 en 2006 zoveel BN’ers gezien. Ik heb gewoon gezegd wie ik daar gezien heb. Daar was René er een van, of hij dat nou leuk vindt of niet. Ik heb niet gezegd dat hij met een vrouw naar boven is gegaan, alleen dat ik hem daar heb gezien. Of hij daar nou blij mee is of niet, dat is niet mijn probleem.’ Zelf wenst René Froger niet in te gaan op de pijnlijke woorden van Pieter, zo laat zijn manager Benno de Leeuw aan Story weten. ‘Ik heb overleg gehad met René. Hij kent de beste man van het boek niet. Verder geen commentaar.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Pieter neemt geen blad voor de mond.

Lees meer

Alle artikelen
De zomer OP ZAK
Libelle

De zomer OP ZAK

Niet alleen cargopants zijn hot deze zomer, ook in een jasje, bloes of rok met opgenaaide zakken maak je dit seizoen stoere sier.

Lees meer
Around the world in a day
Flair

Around the world in a day

Op je fashionwereldreis doe je deze zomer Indonesië, India en Marokko aan. Lekker avontuurlijk, met laagjes en prints in mooie diepe kleuren.

Lees meer
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer