Ouderschap

Voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima zal de moeilijkste tijd van het ouderschap nu aangebroken zijn. Niet langer gaan ze ’s nachts slapen in de wetenschap dat hun kroost veilig onder hetzelfde, goed bewaakte dak te slapen ligt. Na de zomervakantie is Alexia het grootste deel van het jaar weer in Wales, waar ze het heel erg naar haar zin heeft. Je ziet dat ze er veranderd is; ze staat steviger met eigen benen op de grond. Het Atlantic College is eigenlijk een minidorp op zichzelf. Dat was het al toen haar vader er zat. Hij zou zijn eerste grote liefde er hebben leren kennen, maar ook haar opvolgster… Alexia had toen ze op het Sorghvliet Gymnasium zat al een vriendje die haar voor het eerst vlinders in de buik zou hebben laten dwarrelen, maar haar ook heeft laten voelen wat liefdesverdriet is.

Op Atlantic College schijnt de Spaanse prinses Leonor verliefd te zijn geworden op een boomlange jongen met Braziliaans en Amerikaans bloed. Hij zat echter een klas boven haar en studeerde vlak voor de zomer af. Hoe en of dat verder gaat, zal nog moeten blijken. Alexia heeft een hechte club vriendinnen op de school, maar houdt ook de jongens in de gaten. Een naam is niet bekend, maar er schijnt er één te zijn die op haar speciale aandacht kan rekenen. De dikke kasteelmuren zullen het geheim waarschijnlijk wel afdoende bewaken. Amalia gaat verhuizen naar Amsterdam. Gelukkig weten de Koning en de Koningin dat ze zich geen zorgen hoeven maken over de veiligheid van hun dochter, maar het zal wennen zijn dat de Prinses nu een eigen leven krijgt waar zij als ouders niet zoveel van mee zullen krijgen. En dus heeft Ariane alle aandacht als ze ’s avonds aan tafel zit met hen. Twee plekken blijven leeg en dat zal raar zijn. Net zoals het feit dat het gesprek ineens ook vooral over haar zal gaan. Of zal er ook bij de Koning en de Koningin, nu de twee oudsten de deur uit zijn, ook vaker worden gezegd: ‘Vanavond laten we een pizza komen. Of zullen we een hapje in de stad eten?’ Ik heb nog nooit een tip gekregen dat de Koning en de Koningin met hun dochter ergens een hapje zaten te eten, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebeurt. Ik hoop het maar, want dat soort uitjes geeft glans aan de positie van de benjamin van de familie. En het scheelt ook weer afwas, natuurlijk. Als Ariane over twee, drie jaar ook het paleis uitgaat, zal dat vast even slikken worden, want je weet dan ook: de volgende generatie die hier komt slapen zijn onze kleinkinderen… Ik wens u veel lees- en kijkplezier met deze nieuwe, boordevolle Royalty!

WILLIAM RUTTEN
(FOTO PATRICK VAN KATWIJK/BSR)

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

PS Meer lezen over ons koningshuis? Word nu abonnee en u krijgt de nieuwste uitgave van De Oranjes cadeau of bestel ’em in de webshop: webshop.audax publishing.nl/royalty/

Dit artikel komt uit:
Royalty - Editie 6 - 2022

Royalty - Editie 6 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
‘We kúnnen nu niet eens trouwen’ Hans Klok stelt zomerbruiloft uit
Story

‘We kúnnen nu niet eens trouwen’ Hans Klok stelt zomerbruiloft uit

Een paar maanden geleden wist Hans Klok het zeker: hij wilde in augustus op het strand naast zijn circustent trouwen met zijn grote liefde Dann van Ling. Maar de plannen zijn gewijzigd!

Lees meer
Jouw vrouw, mijn vrouw
Panorama

Jouw vrouw, mijn vrouw

In Den Helder nemen mariniers van mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen afscheid van hun geliefden voordat ze afreizen naar de Middellandse Zee. Daar sluiten zij zich aan bij een divisie van de NAVO die zich daar permanent bezighoudt met het opsporen en onschadelijk maken van mijnen. Veertig mariniers zijn zo’n vijftien weken van huis, maar daar gaat het nu even niet om. Belangrijker is: bij wie van deze mariniers hoort deze dame? Of hoort ze bij geen beiden en kijken ze alleen hun ogen uit? Zouden ze aan haar denken als ze op volle zee zijn? En als ze bij geen van beiden hoort, wie van de twee zet dan nog even snel de eerste stap voordat ze vertrekken? Want bang om een blauwtje te lopen hoeven ze niet te zijn:…

Lees meer
Vooruit, nog ééntje dan…
Flair

Vooruit, nog ééntje dan…

En dan krijg je een drieling. De eerste reactie? Vette paniek. Maar daarna is het een kwestie van alles nemen zoals het komt, weten Anouk, Wendy en Lidy. “De wasmachine staat non-stop aan, helemaal nu ze alle drie in de kwijlfase zitten.”

Lees meer
“Die negenhonderd gulden gaf ik diezelfde dag nog uit”
Libelle

“Die negenhonderd gulden gaf ik diezelfde dag nog uit”

Wie heeft vroeger die eindeloze zomervakantie níet gevuld met geweldig, leerzaam, oersaai, goed- of juist slechtbetaald vakantiewerk? Zestien vrouwen over dat ene onvergetelijke zomerbaantje.

Lees meer
‘Nee, ik heb geen kinderen (EN DAT IS PRIMA)'
Margriet

‘Nee, ik heb geen kinderen (EN DAT IS PRIMA)'

Kinderen krijgen, moeder worden... Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Carla, Eri en Ypie zijn, om verschillende redenen, kinderloos gebleven en dat is helemaal goed zo.

Lees meer