Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Pas bij de scheiding bleek dat ze getrouwd was Janet Jackson hield haar tweede huwelijk negen jaar lang geheim

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: Janet Jackson, die volgens een ex meer geheimen heeft dan ze zou durven toegeven.

DOOR JOËL POLLEMANS
FOTO’S GETTY IMAGES, ANP, BRUNOPRESS

Het Super Bowl-optreden van Janet en Justin Timberlake ontaardde in een enorm schandaal.

Janet Jackson (57), de jongste telg in een muzikaal gezin van tien kinderen, had als kleuter eigenlijk vooral interesse in paardrijden. Vader Joseph zorgde er echter wel voor dat ze in de schijnwerpers belandde. Janet was zeven toen ze – met vrijwel alle gezinsleden – schitterde in een show in Las Vegas. En op haar elfde had ze al een rolletje in de tv-serie Good Times. Later vertelde Janet dat ze hier behoorlijk onzeker door was geworden. Omdat ze zich op jonge leeftijd lichamelijk al erg ontwikkelde, had men haar borsten ‘ingebonden’, om zo haar kinderlijke imago langer vast te houden! Vanaf 1982, Janet was pas zestien, richtte ze zich volledig op haar zangcarrière. Maar ook daarin was er begin 2004 een ‘borstendrama’. Tijdens de Super Bowl, de jaarlijkse American football-finale, gaf Janet tijdens het nummer Rock Your Body met zanger Justin Timberlake meer van zichzelf bloot dan de bedoeling was! De slotzin (I’m gonna have you naked by the end of the song – Aan het eind van het lied krijg ik je naakt) nam Justin onbedoeld nogal letterlijk. Voor het oog van miljoenen tv-kijkers trok hij zó hard aan Janets korset, dat haar rechterborst per abuis bloot in beeld kwam. Televisiezender CBS kreeg door dit incident, dat de naam ‘nipplegate’ kreeg, 200.000 klachten binnen! Gevolg: Janet en Justin waren een week later niet welkom bij de Grammy Awards-uitreiking, mits ze publiekelijk hun verontschuldigingen zouden aanbieden. Janet weigerde dit. Justin bood schriftelijk zijn excuses aan. Terwijl hij de veroorzaker was van het incident, werd vooral Janets reputatie erdoor geschaad. Volgens Justin vanwege het racisme in de muziekindustrie. Hij heeft het echter nooit voor haar opgenomen. Dit kwam hem op zoveel kritiek te staan, dat hij begin 2021 in een Instagrambericht spijt betuigde. Zand erover, wat Janet betreft. Begin vorig jaar vertelde ze in de documentaire Janet weer contact te hebben met Justin, die ze een vriend noemde. ‘Het had nooit mogen gebeuren, maar we moeten dóór,’ aldus Janet, die meer naars wat betreft haar uiterlijk heeft meegemaakt. Ze mocht dan hecht zijn met haar in 2009 overleden broer Michael, hij kon zeer beledigend zijn. ‘Michael pestte me met mijn gewicht,’ aldus Janet in de documentaire. ‘Hij noemde me een zwijn of paard.’ Het gesar heeft Janet veel pijn gedaan.

‘Hij noemde me een zwijn of paard’

Janet en René Elizondo wisten iedereen jarenlang om de tuin te leiden.

‘Ik wilde ook een gewoon gezinsleven’

Ze was pas 18 toen Janet met James DeBarge trouwde.

Toch overstag

Ook in haar liefdesleven had Janet gedoe met mannen. Ze was achttien toen ze in 1984 trouwde met zanger James DeBarge (59). Na nog geen jaar liep het huwelijk al op de klippen! ‘We pasten niet bij elkaar.’ Janet vond troost bij danser René Elizondo (60), die later regisseur werd van haar videoclips. Ze kregen gaandeweg een relatie. Janet was daar zwijgzaam over. Ruim tien jaar later, in 1997, vertelde ze wel: ‘Ik ben zo blij met René. Hij bleef me steunen toen ik het moeilijk had. Dat zijn de relaties waar het in dit leven om gaat.’ In juni 2000 bleek dat Janet en René al veertien jaar samenwoonden én dat ze al negen jaar getrouwd waren! Dit kwam pas aan het licht toen ze de scheidingspapieren indienden! Daaruit bleek dat ze in maart 1991 stiekem in het huwelijk waren getreden in hun huis in San Diego. Met dierbaren was afgesproken de lippen stijf op elkaar te houden. Veel van haar bewonderaars waren verbijsterd, ze dachten immers alles van hun idool te weten! Janet kwam met een verklaring, waarna de verontwaardiging wegebde. ‘Ik wilde mijn huwelijk privé houden, omdat ik ook een gewoon gezinsleven wilde hebben. Ik hoop dat mijn fans het begrijpen,’ aldus Janet, die nóg iets geheim had gehouden: tijdens haar huwelijk had ze een affaire gehad met zanger Bobby Brown (54), wat hij later onthulde. Janet wilde er niets over zeggen, maar benadrukte: ‘René was mijn droomman. We waren lang gelukkig, maar gingen langs elkaar heen leven. Ik trouw nóóit meer.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Toen haar volgende geliefde, rapper Jermaine Dupri (50), aanstuurde op een boterbriefje, bleef Janet bij haar besluit. De relatie strandde na vijf jaar en Janet vond in 2010 nieuw geluk bij de steenrijke Arabische zakenman Wissam Al Mana (48), die ze ontmoette in Dubai. Toen hij haar een aanzoek deed, ging ze tóch overstag! Het jawoord klonk in de zomer van 2012. Janet verlangde toen erg naar een kind. En ze ging zo ver in haar liefde voor Wissam, dat ze zich bekeerde tot zijn geloof, de Islam, en stopte met zingen om een toegewijde echtgenote te zijn. Die rol ging haar echter snel tegenstaan. ‘Janet baalt ervan dat zij thuiszit, terwijl Wissam voor zaken de hele wereld over vliegt,’ zeiden intimi. ‘Ze wil weer optreden.’ Dat gebeurde met The Unbreakable Tour, die ze afbrak vanwege haar zwangerschap. ‘Wissam en ik zijn dolgelukkig.’ Maar in haar omgeving klonken zorgen. ‘Janet is bang dat Wissam vreemdgaat tijdens zijn reizen.’ Zodoende had ze geen relaxte zwangerschap, én kraamtijd, nadat zoon Eissa op 3 januari 2017 was geboren. Oók omdat ze veel kritiek kreeg op social media. Zo zou Janet als inmiddels vijftigjarige véél te oud zijn voor het moederschap.

De schatrijke zakenman Wissam Al Mana wist Janet over te halen tot een huwelijk.

Janet met haar zoontje Eissa

Zangeres mishandeld door ex

Gevangengehouden

De gifbeker bleek nog niet leeg. Janets ex-man James DeBarge rakelde het verhaal op dat Janet op haar twintigste zou zijn bevallen van een dochter, van wie hij de vader zou zijn. Janet zou de inmiddels 37-jarige Renée meteen na de bevalling hebben afgestaan! In het Amerikaanse realityprogramma Growing Up Hip Hop vertelde James dit weer, nota bene aan zijn dochter Kristinia. Deze zangeres/actrice confronteerde hem met: ‘Ik heb een artikel gelezen, waarin jij toegaf een dochter te hebben met Janet Jackson.’ James beaamde dat. En dát raakte Kristinia. ‘Het is een shock dat mijn vader met Janet een kind heeft, dat mijn halfzus is.’ James zei ook dat de adoptiemoeder in 2015 zou zijn overleden. Op haar sterfbed zou ze aan Renée hebben verteld dat niet zij, maar Janet haar biologische moeder is, en James haar vader. Janet zweeg erover. Tot vorig jaar. In haar documentaire zei ze nóóit een kind te hebben gekregen met James, en dat haar gewichtstoename destijds werd veroorzaakt door het slikken van anticonceptiepillen. Alle verhalen wierpen wel een schaduw over de blijdschap na Eissa’s geboorte. Ondertussen stapelden de huwelijksproblemen zich op. Begin april 2017 werd bekend dat Janet de echtelijke Londense woning had verlaten. ‘Helaas hebben Janet en Wissam moeten besluiten dat hun relatie niet werkt,’ vertelde een vriend aan de Daily Mail.

Broer Randy vertelde aan People dat Janet veel verdriet had van de liefdesbreuk. Hij beschuldigde Wissam ervan Janet gevangen te hebben gehouden in haar huis, waar hij haar verbaal mishandelde. ‘Geen enkele zwangere vrouw zou dagelijks een bitch genoemd moeten worden. Maar dat is Janet wél overkomen.’ Sindsdien concentreert Janet zich op haar carrière én zoon Eissa.

Lees meer

Alle artikelen
Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’
Story

Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’

Politieke partijen weten steeds vaker de weg naar Bekende Nederlanders te vinden. Ook Catherine Keyl kreeg de vraag om zich te verbinden aan een politieke partij. Als lijstduwer, maar ook om straks echt in de Tweede Kamer plaats te nemen. Catherine had echter een goede reden om dit niet te doen...

Lees meer
Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’
Margriet

Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’

Het is de Week tegen Eenzaamheid, waarin door heel Nederland activiteiten worden georganiseerd om elkaar te ontmoeten. Hennie, Irna en Renée – en hun maatjes – vertellen hoe het hen hielp om letterlijk en figuurlijk de deur te openen. Om weer in contact te zijn en fijne gesprekken hebben.

Lees meer
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer