Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Patricia paay over seksueel wangedrag

TEKST: ROB VUURENS
URENS/FOTO’S: ANP, BRUNOPRESS
Laura: ”Als het me niet aan-ostond, nd, gaf ik een mep.”

Er waait al maanden een heftige mediastorm over Nederland. De ene na de andere BN'er is in opspraak vanwege grensoverschrijdend gedrag of het creëren van een onveilige werksituatie. Zo werd Matthijs van Nieuwkerk onderuit gehaald in 'De Volkskrant'. Het artikel liet geen spaan heel van de succusvolle 'DWDD'-presentator; Matthijs werd afgeschilderd als een tiran die te pas en te onpas tekeer ging tegen het redactiepersoneel. De gevolgen van het artikel waren dramatisch. Matthijs legde per direct zijn werk neer en houdt zich sindsdien schuil op zijn boerderij in Eefde. Nederland stond ook op z'n achterste poten toen er aangiftes werden gedaan tegen Ali B, Jeroen Rietbergen en Marco Borsato wegens seksueel overschrijdend gedrag bij 'The Voice'. Marco zal voor wat betreft 'The Voice'-zaak niet vervolgd worden, maar Ali B en Jeroen worden door het OM wél vervolgd wegens vermeende verkrachting. En wie dacht dat daarmee de kous af is, heeft het goed mis. Recent werden namelijk de gifpijlen gericht op NOS Sport-verslaggevers Jack van Gelder en Tom Egbers. In de televisiewereld hangt momenteel een sfeer dat mannen nauwelijks nog iets aardigs tegen een vrouwelijke collega durven te zeggen. Opvallend is wel dat de oudere generatie vrouwelijke sterren er veelal anders over denken dan hun jeugdige collega's.

'Hand op mijn kont'

Zangeres Laura Fygi (67) liet eerder aan Party weten weinig tot geen moeite te hebben gehad met vrijpostige heren. Laura maakte vroeger deel uit van de sexy meidengroep Centerfold. De zangeres vindt dat het aan de schandpaal nagelen van heren tegenwoordig wel erg ver gaat. Zelf wist ze altijd goed om te gaan met opdringerige mannen. Laura: "Wanneer een vent een hand op mijn kont legt, ga ik niet meteen klagen. Ik zeg dan: 'Sodemieter op!' Ik heb altijd mijn mond opengedaan als iets mij niet aanstond. Of iemand krijgt voor mijn part een mep van mij. Als iemand tegen me zei: 'Wat was jij een lekker wijf', nou sorry hoor, dan vond ik dat een compliment! Het is maar hoe je het zelf opvat." Dergelijke opmerkingen lijken tegenwoordig echter niet meer door de beugel te kunnen.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

'Ik doe hier niet aan mee'

Patricia Paay is net als Laura Fygi een mooie en sexy vrouw. Het lijkt dus aannemelijk dat hongerige heren tijdens haar lange carrière weleens werk van haar hebben gemaakt. Zeker nadat ze meerdere malen naakt in de 'Playboy' heeft gestaan; dat zal veel mannen niet onberoerd hebben gelaten. Op onze vraag of oud-collega's voor Patricia moeten vrezen omdat ze haar verhaal jaren na dato wil doen, is haar antwoord kort maar duidelijk: "Nee, ik doe hier niet aan mee. Dat was allemaal in een andere tijd. Ik wil daar sowieso geen aandacht mee." Of ze in het verleden te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag, laat Patries in het midden. Als mannen zich in haar bijzijn ooit hebben misdragen, dan hebben ze van La Paay in ieder geval niets te vrezen. Zij heeft absoluut niet de intentie om iemand alsnog voor de leeuwen te gooien. Wel heeft ze met afgrijzen de seksschandalen van 'The Voice' gevolgd. Paay, zelf ex-jurylid bij 'Holland's Got Talent' benadrukte eerder op social media dat ze gelooft dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. "Achter de schermen hadden wij en alle medewerkers van soortgelijke programma's alleen maar respect voor de kandidaten." Ze vindt dan ook dat iedereen met elkaar moet omgaan zoals men zelf behandeld wil worden. "Echt zo zonde van deze geweldige programma's waar de kijkers erg van genieten."

Lees meer

Alle artikelen
De zomer OP ZAK
Libelle

De zomer OP ZAK

Niet alleen cargopants zijn hot deze zomer, ook in een jasje, bloes of rok met opgenaaide zakken maak je dit seizoen stoere sier.

Lees meer
Around the world in a day
Flair

Around the world in a day

Op je fashionwereldreis doe je deze zomer Indonesië, India en Marokko aan. Lekker avontuurlijk, met laagjes en prints in mooie diepe kleuren.

Lees meer
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer