Pijnlijk: Jan Smit achtervolgd door explosief seksfilmpje!

Het schandaal in het bek ende vissersdorp zou nog weleens een staartje kunnen krijgen.

(FOTO’S EDWIN SMULDERS)
‘Het was op een toilet, meende ik te zien’

Afgelopen voorjaar slaagden de voetbalprofs van FC Volendam erin om na dertien jaar afwezigheid terug te keren naar het hoogste niveau: de Nederlandse Eredivisie. Alle reden voor een groot feest, en dat kwam er dan ook in het vissersdorp. Voor de duizenden supporters, maar ook voor de spelers. Enkelen van die voetballers blijken het echter nogal bont te hebben gemaakt tijdens het promotiefeest. Nadien kwamen er verhalen naar buiten over verschillende spelers die dames zouden hebben verleid tot seksuele handelingen. Naar nu blijkt hebben spelers tegen de wil van de vrouwen in opnamen gemaakt van die activiteiten! De beelden zouden zijn verspreid en door inmiddels heel Volendam zijn gezien. Vanuit de club bleef het stil na die tijd. Story sprak echter Kees Kwakman, een van de prominente voetbalanalisten van ESPN en bovenal een rasechte Volendammer. Kees was veertien jaar profvoetballer, begon bij Volendam, speelde later voor clubs als FC Groningen en NAC Breda, en de laatste drie jaar opnieuw voor FC Volendam. Hij is van alles wat er op en rond de club speelt op de hoogte. ‘Ik heb één filmpje gezien,’ vertelt Kees aan Story. ‘Dat ging om een speler die oraal werd bevredigd en dat heeft hij gefilmd. Het was op een toilet, meende ik te zien. Volgens mij ging het die avond inderdaad om meerdere jongens die een feestje vierden met vrouwen. Op zich niet zo spannend, vind ik, maar niet zo handig om dat te gaan filmen natuurlijk.’ De kwestie wierp een behoorlijke schaduw op het promotiefeest en de club zit dan ook danig in de maag met de kwestie. Zeker ook omdat die weleens tot een landelijk schandaal zou kunnen uitgroeien. En dát zorgt weer voor de nodige hoofdbrekens voor de nieuwe voorzitter van de club, die deze week officieel begint: zanger Jan Smit! Hij is al tien jaar nauw betrokken bij FC Volendam en was er sinds 1 januari commercieel directeur. Als het schandaal nog een staartje krijgt, zoals te verwachten valt, zal hij degene zijn die de club naar buiten toe moet vertegenwoordigen. Precies zoals Edwin van der Sar dat moest doen bij het dickpicschandaal rond Mark Overmars bij Ajax. Een lastigere periode voor de zanger om in de functie van voorzitter te beginnen is dan ook bijna niet denkbaar. Heeft Kees vertrouwen in de nieuwe clubvoorzitter? ‘Ik spreek Jan weleens, maar hij heeft het de laatste tijd wel heel erg druk. Ik hoop dat hij af en toe ook zijn rust pakt. Hij legt zichzelf heel wat op, maar over het algemeen wordt wat hij doet een succes, dus ik heb er alle vertrouwen in.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 27 - 2022

Story - Editie 27 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
‘We kúnnen nu niet eens trouwen’ Hans Klok stelt zomerbruiloft uit
Story

‘We kúnnen nu niet eens trouwen’ Hans Klok stelt zomerbruiloft uit

Een paar maanden geleden wist Hans Klok het zeker: hij wilde in augustus op het strand naast zijn circustent trouwen met zijn grote liefde Dann van Ling. Maar de plannen zijn gewijzigd!

Lees meer
Jouw vrouw, mijn vrouw
Panorama

Jouw vrouw, mijn vrouw

In Den Helder nemen mariniers van mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen afscheid van hun geliefden voordat ze afreizen naar de Middellandse Zee. Daar sluiten zij zich aan bij een divisie van de NAVO die zich daar permanent bezighoudt met het opsporen en onschadelijk maken van mijnen. Veertig mariniers zijn zo’n vijftien weken van huis, maar daar gaat het nu even niet om. Belangrijker is: bij wie van deze mariniers hoort deze dame? Of hoort ze bij geen beiden en kijken ze alleen hun ogen uit? Zouden ze aan haar denken als ze op volle zee zijn? En als ze bij geen van beiden hoort, wie van de twee zet dan nog even snel de eerste stap voordat ze vertrekken? Want bang om een blauwtje te lopen hoeven ze niet te zijn:…

Lees meer
Vooruit, nog ééntje dan…
Flair

Vooruit, nog ééntje dan…

En dan krijg je een drieling. De eerste reactie? Vette paniek. Maar daarna is het een kwestie van alles nemen zoals het komt, weten Anouk, Wendy en Lidy. “De wasmachine staat non-stop aan, helemaal nu ze alle drie in de kwijlfase zitten.”

Lees meer
“Die negenhonderd gulden gaf ik diezelfde dag nog uit”
Libelle

“Die negenhonderd gulden gaf ik diezelfde dag nog uit”

Wie heeft vroeger die eindeloze zomervakantie níet gevuld met geweldig, leerzaam, oersaai, goed- of juist slechtbetaald vakantiewerk? Zestien vrouwen over dat ene onvergetelijke zomerbaantje.

Lees meer
‘Nee, ik heb geen kinderen (EN DAT IS PRIMA)'
Margriet

‘Nee, ik heb geen kinderen (EN DAT IS PRIMA)'

Kinderen krijgen, moeder worden... Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Carla, Eri en Ypie zijn, om verschillende redenen, kinderloos gebleven en dat is helemaal goed zo.

Lees meer