Tijdschrift.nl logo
CITY T(R)IPS

Piña Colada

Dit drankje smeekt er bijna om uit een kokosnoot genipt te worden op een tropisch zandstrand – uiteraard mét papieren paraplu erin. Het verhaal gaat dat een 19de-eeuwse piratenkoning een drankje met gezoete kokosroom en ananas bedacht, maar de oude schobbejak heeft het recept niet achtergelaten. Intussen is alom geaccepteerd dat de piña colada die we vandaag kennen werd uitgevonden in het glamoureuze Puerto Rico van de jaren 50 of 60, maar desondanks woedt er nog altijd een felle strijd tussen het Caribe Hilton Hotel-bar en het Barrachina Restaurant om de onderscheiding als de ware grondlegger.

MAAK HET

JE HEBT NODIG (voor 1 persoon)
60ml gezoete kokosroom (cream of coconut, let op: dit is niet hetzelfde als gewone kokosroom)
120 ml ongezoet ananassap
60 ml witte rum of kokosmelk
gemalen ijs
ananasschijfje, om te
garneren
1 papieren parapluutje

METHODE

✦ Giet cream of coconut, ananassap en witte rum (of kokosmelk) in een blender over het gemalen ijs.

✦ Mix, giet en serveer.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

✦ Garneer met een schijfje verse ananas en een papieren parapluutje.

DRINK HET

✦ Zoete en romige kokosnoot. Het pittige ananassap. Een gezonde slok rum. De piña colada doet, meer dan bijna elk ander drankje, denken aan door de zon verbrande schouders en warme tropische briesjes. De gezoete kokosroom verzacht de bite van de ananas en rum tot een smoothie-achtige dessertdrank. Proef het zelf de volgende keer dat je Puerto Rico bezoekt (waar piña colada's de nationale drank zijn). Beide bovengenoemde locaties die om de eer strijden, serveren nog steeds hun variatie op het “originele” recept. Een alcoholvrije versie is net zo lekker: voeg in plaats van de rum wat meer cream of coconut of kokosmelk toe.

✦ Puerto Rico ligt niet bepaald om de hoek, maar je kunt de tropische sferen desalniettemin ook dichter bij huis opzoeken. Op twee locaties in Amsterdam stap je bij Rum Barrel binnen in een Caribische vakantie en lachen de flessen rum je vanachter de bar toe. Op de cocktailkaart vind je variaties als de espresso colada, die een andere populaire klassieker in de mix gooit en waar het zoete een fijn contrast vormt met het bittere. Heb je liever de real deal? Dan kan de bartender het shot espresso vast voor je achterwege laten.

rumbarrel.nl

FOTO: ROXILLER/ISTOCK, F11PHOTO/ISTOCK

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
‘Bingen? Hoe meer documentaires, hoe beter’
&C Magazine

‘Bingen? Hoe meer documentaires, hoe beter’

Ik ben een notoire documentairebinger. En nee, dat zeg ik niet om interessant te doen, want de documentaires die ik kijk, gaan niet altijd over een supersonische nucleaire deeltjesversneller of het leven van een obscure zeventiende-eeuwse dichter. Nee, ik kijk vooral met heel veel plezier naar het leven van Beyoncé, Jennifer Lopez, Lady Gaga, Selena Gomez enTaylor Swift. Sterker nog, ik keek deze documentaires achter elkaar op één dag. Niet omdat ik van alle muziek van deze artiesten hou, maar omdat ik het fascinerend vind om hun worstelingen, vechtlust, ijdelheid, talent, doorzettingsvermogen en kwetsbaarheid te zien. Om ze te bewonderen en me soms ook aan hen te ergeren. Ik hou ervan om een fly on the wall te zijn. Ik kijk ook wel naar series, maar op de een of andere…

Lees meer
Extra handjes voor Schiphol
Nieuwe Revu

Extra handjes voor Schiphol

Dit is uitstekend nieuws! Naar aanleiding van alle ellende op de Hollandse luchthavens van vorig jaar is er een ‘security lane’ geopend op het MBO College Airport in Hoofddorp. Je zou denken dat de beelden van al die eindeloze wachtrijen jongeren zouden afschrikken, maar volgens schooldirecteur Philip Mol heeft de opleiding tot luchthavenbeveiliger juist aan populariteit gewonnen. ‘Jongeren zijn heel wendbaar, die zien gewoon dat perspectief,’ zei hij tegen NH Nieuws. ‘Dat optimisme zit misschien ook wel in de jeugd. Die zijn niet zo pessimistisch als volwassenen vaak zijn.’ Werkgelegenheid is er in ieder geval genoeg. Schiphol wil in de meivakantie 850 nieuwe securitymedewerkers in dienst nemen. De opleiding duurt tien maanden, iedere maand komen er zo’n vijftig studenten van school met een diploma. Maakt u zich geen zorgen, deze…

Lees meer
Effe viraal doen
Veronica Superguide

Effe viraal doen

De Avondshow met Arjen Lubach gaat het derde seizoen in. In het verleden zijn Lubach en co. goed geweest voor veel onvergetelijke tv-momenten, waarvan we de vijf opvallendste hebben gerangschikt. Je kunt ze nog eens zien via de QR-codes. Wat komt er dit seizoen bij?

Lees meer
‘Rijk zijn is echt niet altijd leuk’
Flair

‘Rijk zijn is echt niet altijd leuk’

Moet er een limiet aan rijkdom komen? Het is momenteel een veelgestelde vraag. Ondernemer en jonge rijke Jelline begrijpt het probleem, maar gelooft niet dat dat een oplossing is. “Ik besef heel goed dat mijn leven niet normaal is. Ik heb nooit als een arme student geleefd. Een die boterhammen met pindakaas moet eten, omdat ze anders de huur niet meer kan betalen. In goede tijden verdien ik makkelijk 300.000 euro per maand. Drie jaar geleden ontdekte ik het online ondernemerschap. Ik begon met dropshipping, later verdiepte ik me in YouTube-verdienmodellen. Dat loopt inmiddels zo goed dat ik een mooi inkomen heb en onlangs met mijn vriend een huis met een waarde van 1,3 miljoen euro kon kopen. Onze hypotheek is 5.500 euro per maand, dus niet bepaald een starterswoninkje. Ik…

Lees meer
Jada: ‘De waarheid wint áltijd’
Weekend

Jada: ‘De waarheid wint áltijd’

Jada Borsato stelt zich geen zorgen te maken over de eventuele rechtszaak rondom haar vader Marco, want'de waarheid wint áltijd’. Jada: ‘Jarenlang heb ik alleen maar lovende woorden over m'n vader gehoord. Als nu zijn naam wordt genoemd, komt er een oeh of iew! achteraan. Je leert echt de keerzijde kennen van bekend zijn en dat zet je ook aan het denken: wil ik dit wel?’

Lees meer