Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Politica wordt al maandenlang streng beveiligd BZV-boerin Bertie Steur in angst om ernstig bedreigde Caroline van der Plas

DOOR KARIN RIETHOVEN
FOTO’S EDWIN SMULDERS, ANP

Het leven van BBB-politica Caroline van der Plas (55) wordt al enige tijd beheerst door bedreigingen. Deze zijn van dien aard dat ze continu moet worden beveiligd. Grote bijeenkomsten durft ze al niet meer bij te wonen. Caroline had afgelopen zaterdag graag naar het boerenprotest – vanwege het stikstofbeleid en de gedwongen uitkoop van boeren – in Den Haag willen gaan, maar deed dat niet. ‘Er zijn een aantal dingen gebeurd waardoor ik mij op dit moment niet veilig genoeg voel om in zo’n massale publieksbijeenkomst op een podium te gaan staan,’ liet ze vorige week in Vandaag Inside weten. Diezelfde dag was ze wel bij een debat in Veenendaal aanwezig. Tot ieders verbazing, ook die van haar beveiligers, stapte ze plotseling van het podium af omdat er in het publiek iets gebeurde. Later werd duidelijk dat Caroline schrok van een man die ineens naar voren stapte. Hij wilde Caroline iets vragen, maar toen hem werd gezegd dat er pas na het debat vragen mochten worden gesteld, ging hij weer zitten. De onverwachte beweging van deze man was voor Caroline echter genoeg om geschrokken weg te lopen. ‘Als ik dat zo lees, is die angst voor wat er kan gebeuren bij Caroline enorm groot geworden,’ zegt Bertie Steur (49), de boerin die bekendheid verwierf door haar deelname aan datingprogramma Boer zoekt Vrouw. ‘Dat vind ik heftig. Zelf zit ik voor provincie Zeeland in de politiek en ik sta nu op de derde plaats op de kieslijst. Maar ik heb gelukkig nooit dergelijke bedreigingen hoeven meemaken. Ik heb Caroline een paar keer ontmoet en het lijkt me verschrikkelijk om met die bedreigingen te leven. Hoe houdt ze dat vol? Geert Wilders leeft daar al meer dan twintig jaar mee. Ik hoop niet dat dat Caroline’s toekomst is.’

Lees meer

Alle artikelen
Tropisch ten top
&C Magazine

Tropisch ten top

Wat is er beter dan een tropisch eiland met hagelwitte zandstranden en wuivende palmbomen, op nog geen tien uur vliegen? Juist: twéé van die eilanden. Ontdek Zanzibar en Lamu.

Lees meer
Kalm aan in de ALGARVE
Libelle

Kalm aan in de ALGARVE

Hoewel de Algarve een populaire vakantiebestemming is, ontdekte chef toerisme Françoise dat je ook prima kunt onthaasten in dit zuidelijke deel van Portugal. “Alles is hier zo lekker ‘calma’.”

Lees meer
‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel
Panorama

‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel

Jean-Paul van Gastel (50) is terug in het land na drie jaar China. Al die tijd ontving de trainer daar geen bezoek en kon hij zijn kinderen niet zien. Dat was het grote minpunt aan zijn avontuur, waarvan hij tegelijkertijd volop heeft genoten. In China had hij ook de tijd om zijn ontslag bij Feyenoord te verwerken. Is die wond inmiddels geheeld? Over rondhuppelende olifanten, een luxegevangenis en de titelrace van Feyenoord. “Het is een emotionele rollercoaster geweest.”

Lees meer
Zinderend mooi Zweden
Margriet

Zinderend mooi Zweden

Een prachtige kust, vriendelijke mensen en overal waar je komt heerlijk en puur eten. Het is absoluut de moeite waard om West-Zweden te verkennen.

Lees meer
Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt
Flair

Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt

Op 31 maart gaat de zomertijd weer in: een uur langer licht. Maar Europa wil af van dat gerommel met de wijzers. De vraag is alleen: gaan we dan voor winter- of zomertijd? Wetenschappers kiezen voor de eerste optie. En daar heeft onze biologische klok alles mee te maken.

Lees meer