PROEVEN VAN DE pure keuken

Heerlijke herfstgerechten voor twee uit de keuken van Pascale Naessens, BELGIË’S BOEGBEELD van lekker puur en gezond eten.

WITLOF IN HAM MET KNOLSELDERIJPUREE

VAN DIT TOETJE KUN JE BLIJVEN ETEN, HEERLIJK MET CHAMPAGNE

SPINAZIE MET BRIE EN TRUFFEL

Voor 2 personen

1 punt rijpe brie (200 g) ■ 1 potje truffelschilfers

Salade

2 flinke handen rauwe spinazie ■ 1 stengel selderij ■ ½ ui ■ 1 kleine hand gehakte pistachenoten ■ 1 citroen ■ olijf- of notenolie

De brie halveren is nogal een prutswerk, maar door hem op te vullen met een notenmengsel of truffel maak je hem wel exquise. Je kunt verse truffel gebruiken, maar ook truffelschilfers of truffel uit een potje doen het heel goed. Halveer de punt brie in de lengte, leg er de truffelschilfers tussen en schik de helften weer op elkaar. Indien de brie erg loopt, kun je hem het beste even in de ijskast zetten zodat hij weer wat harder wordt. Maak een slaatje van fijngesneden rauwe spinazie, selderij, ui en gehakte pistachenoten. Meng het met wat olijf- of notenolie en citroensap. Haal de brie uit de ijskast en snijd er plakjes van een halve centimeter af. Serveer met wat salade.

WITLOF IN HAM MET KNOLSELDERIJPUREE EN EEN BOTERSAUSJE VAN NOTEN EN PETERSELIE

Voor 2 personen

300 g knolselderij ■ 3 el boter of kokosvet ■ 3 dikke stronkjes witlof ■ 6 plakjes rauwe ham (bv. serranoham of prosciutto) ■ 50 g geroosterde hazelnoten ■ 1 bosje krulpeterselie

Schil de knolselderij en snijd hem in dikke stukken. Stoof ze in wat boter of kokosvet met een scheutje water (dat stooft gemakkelijker) en breng op smaak met peper en zout. Pureer de gare knolselderij met een stamper. Halveer de stronkjes witlof en wikkel er een plakje ham omheen. Doe wat boter of kokosvet in een pan en leg de witlofstronkjes met de ham erin. Stoof ze 20 minuten onder een deksel op een middelmatig vuur. Hak intussen in een keukenmachine de hazelnoten en de peterselie fijn. Smelt wat boter in een pan en stoof de hazelnoten en de peterselie erin. Lepel de knolselderpuree op een groot bord en leg er de witlofstronkjes op. Schep tot slot de hazelnootsaus erover heen.


YOGHURTIJS MET CHOCOLADE EN BLAUWE BESSEN

YOGHURTIJS MET CHOCOLADE EN BLAUWE BESSEN


Voor 2 personen

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

1 bakje blauwe bessen ■ 100 g donkere chocolade (70% cacao) ■ 300 g volle, dikke Griekse yoghurt ■ 200 g slagroom ■ 3 el honing (optioneel)

Leg bakpapier in een langwerpige platte schaal. Mix driekwart van de blauwe bessen tot een coulis, hou de rest opzij voor de afwerking. Breek de chocolade in kleine stukken. Meng de yoghurt met de room en de honing en giet ze in de schaal, ongeveer een halve centimeter dik. Giet de bessencoulis met een lepel over de yoghurt, met de flair van een kunstschilder. Werk af met de chocoladestukjes en de overige blauwe bessen. Zet het dessert minstens 2 uur in de diepvries, of tot het helemaal bevroren is. Breek het yoghurtijs met je handen aan tafel, dat maakt het extra leuk.


Pascale Naessens PUUR PASCALE 2.

Beter eten is beter leven.

www.lannoo.be

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen