Ruzie legt bom onder ’b&b vol liefde’-vriendschap

De bom is gebarsten tussen ’B&B Vol Liefde’-deel-nemer Richard van der Meulen en Jacob de Vries, die vorig seizoen te zien was in het populaire programma. Beide mannen runnen een B&B in Portugal en kwamen zo nu en dan bij elkaar langs. Maar tijdens het laatste bezoek ging het vreselijk mis… Jacob wil Richard nooit meer zien. ”Ik vind hem een nare man, een rat.”

JACOB WOEST: ’RICHARD IS EEN NARE MAN, EEN RAT!’

Jacob de Vries runt met succes een B&B in Portugal, met de liefde wilde het echter niet vlotten. Hij zocht in 2021 via het populaire tv-programma ’B&B Vol Liefde’ een maatje voor het leven. Dit jaar doet Richard van der Meulen een gooi naar de ware in het datingprogramma op RTL 4. De Texelse kokkelvisser is sinds augustus 2021 eigenaar van een Portugese glamping met villa. Begin 2022 leek er een mooie vriendschap op te bloeien tussen Jacob en Richard. In januari hadden de mannen voor het eerst contact, ze konden het prima met elkaar vinden. Maar een etentje in het Portugese toeristenoord Albufeira maakte in één klap een einde aan de pret. De avond, waar hij zich zo op had verheugd, liep volgens Jacob namelijk totaal uit de hand. Wat is er precies voorgevallen dat Jacob het bloed van Richard wel kan drinken? De B&B-eigenaar vertelt aan Party zijn visie op de ruzie die een onherstelbare breuk tot gevolg heeft gehad. Jacob: ”Laat ik bij het begin beginnen… Eind januari van dit jaar werd ik benaderd door Richard. Hij wilde graag met mij afspreken, omdat hij nieuwsgierig was hoe mijn ervaring met het programma ’B&B Vol Liefde‘in 2021 was geweest. De RTL 4-camera’s zouden al snel bij hem gaan draaien en Richard wilde van mij weten wat hem precies te wachten stond. Dat vond ik prima, dus vol enthousiasme werd de afspraak gemaakt. Richard kwam samen met zijn hartsvriendin Ingrid, die bij hem op het terrein woont en ook in de huidige serie op RTL 4 en Videoland te zien is, naar mij toe. Hij maakte in eerste instantie een goede indruk op me. Richard vertelde honderduit over zijn leven en ook kreeg ik het emotionele verhaal over het overlijden van zijn vrouw te horen. Het klikte tussen ons. We hielden contact en ik ben later met een vriendin bij hem langsgegaan. Wederom hadden we het gezellig. Het viel me toen wel op dat Richard wel heel erg geïnteresseerd was in de dame die ik had meegenomen. Hij sprak wel een half uur onafgebroken met haar. Dat vond ik opvallend, maar ik zocht er toen niets achter.”

’Ik schaamde me dood’

Kort na het bezoek aan Richard vertrok Jacob naar Nederland. ”Ik had een date in Zandvoort met ene Olga. Onze date was zo gezellig dat ik Olga uitnodigde om naar Portugal te komen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, al snel werd er een datum geprikt. Ik vroeg aan Richard of hij ook zin had om langs te komen. Hij had wel oren naar een leuke avond en kwam samen met een vriend en zijn kinderen naar mij toe. Richard en zijn introducees, Olga en ik besloten om gezellig een hapje te gaan eten in Albufeira. Maar daar liep alles in de soep… Richard had de hele avond het hoogste woord, er was geen speld tussen te krijgen. Als ik iets zei, dan snauwde hij: ’Hou je bek’.

’IK WEIGERDE DE REKENING TE BETALEN, TOEN WERD HIJ WOEST’

De eerste irritaties kwamen al bovendrijven. Aan tafel sprak Richard voornamelijk over seks. Vreselijk! Ondertussen bestelde hij zo’n beetje de duurste gerechten van de menukaart. Aan het einde van de avond kwam uiteraard de rekening. Richard vond dat ik die maar moest betalen, want ik had de avond georganiseerd en dus waren zij mijn gasten. Maar de rekening bedroeg een dikke 300 euro, ik was niet van plan om hier in mijn eentje voor op te draaien.

Toen ik dit duidelijk maakte, ontstak Richard in woede. Er werd een tafel omgegooid, glazen vielen en Richard liep woedend het restaurant uit. Ik schaamde me dood, want ik kom wel vaker in dat restaurant. Tot mijn grote verbazing liep mijn date Olga achter Richard aan. Ik ben alleen huiswaarts gegaan…

Richard lijkt nieuw geluk te hebben gevonden bij Simone, maar een felicitatie van Jacob blijft uit. ”Ik hoef hem nooit meer te zien of spreken!”
’HIJ PAPTE AAN MET MIJN DATE, ZO RESPECTLOOS’
Diep teleurgesteld is Jacob in Richard. ”Met dit soort praktijken breek je iemands hart.”

’Ik verloor mijn beste vriend’

Maar daarmee hield het niet op. Jacob werd geen rust gegund. Hij vertelt aan Party: ”De volgende dag stond Olga plots voor mijn deur. Ze was witheet, vond dat ik haar aan haar lot had overgelaten in Albufeira. Woedend pakte ze haar koffers en vertrok, zo zei ze tegen mij, naar een hotel. Achteraf bleek dat ze gewoon een afspraak had met Richard.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

Ik vind hem een nare man, een rat. Wat er tussen hen speelde weet ik niet, maar het zou me niets verbazen als Olga en hij het samen meer dan gezellig hebben gehad. Dat ze elkaar opzochten na de ruzie met mij, dat steekt. Ik heb er geen goed woord voor over. Ze was mijn date, dan pap je niet aan met een ander! Met dit soort praktijken breek je iemands hart. Stel dat ik al hartstikke verliefd was op Olga… Dat doe je toch niet?! Ik zou zoiets echt nooit een ander aandoen. Maar goed, ik zit blijkbaar anders in elkaar. Ik heb een dergelijke situatie al eens eerder meegemaakt. Ik verloor mijn beste vriend nadat ik ontdekte dat zijn broer achter mijn rug om flikflooide met mijn toenmalige vriendin. Hoe kun je! Dit is zo respectloos. Daarom komt het akkefietje met Richard en Olga nog harder bij mij aan. Richard hoef ik nooit meer te zien of te spreken. Ook met Olga heb ik geen contact meer. Hiermee is de rust in mijn B&B en mijn leven gelukkig weer wedergekeerd.”

Wij hebben Richard/RTL 4 gevraagd om een reactie. Er is geen gebruik van de gelegenheid gemaakt om te reageren.

Dit artikel komt uit:
Party - Editie 34 - 2022

Party - Editie 34 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Wie denkt Roxeanne Hazes wel dat zij is?
Nieuwe Revu

Wie denkt Roxeanne Hazes wel dat zij is?

PROFIEL — Het helaas al jaren voortslepende Hazes-familieconflict krijgt een nieuw hoofdstuk door de afzegging van Roxeanne Hazes (29) voor het meezingfeest Holland Zingt Hazes in 2023. Een gemis?

Lees meer
Vrouw die de Meilandjes miljonair maakte maar afgedankt werd, slaat keihard terug!
Story

Vrouw die de Meilandjes miljonair maakte maar afgedankt werd, slaat keihard terug!

Toen de Meilandjes ruzie kregen met hun manager Valérie Lempereur, de vrouw die de markante familie nota bene definitief op de kaart zette, typeerden ze haar ineens als onbetrouwbaar. Valérie, die deze week met een autobiografie komt, kondigt in Story haar zoete wraak aan...

Lees meer
De Engelse Escobar gaat cashen
Panorama

De Engelse Escobar gaat cashen

In november wordt de grote Britse crimineel Curtis ‘Cocky’ Warren (59) vrijgelaten. ‘De Engelse Escobar’ zat dertien jaar vast. In die tijd is er een hoop veranderd. Zo is hij ineens een celebrity geworden.

Lees meer
Geldvragen
MAX Magazine

Geldvragen

FINANCIEEL JOURNALIST JAAP ROELANTS BEHANDELT IEDERE WEEK VRAGEN VAN MAX-LEZERS. Deze week: de gewone consument wordt de dupe van de strijd van de banken tegen crimineel geld. En wanneer stort de bank mijn te veel berekende rente terug?

Lees meer
Zelfs de desserts hebben schitterende herfstkleuren
Libelle Special

Zelfs de desserts hebben schitterende herfstkleuren

Met kastanjeroom en gehakte chocolade KASTANJEROOMTAART Voor 8 personen: boter om in te vetten • 6 eieren • 150 g fijne kristalsuiker • 1 blik (500 g) kastanjepuree (crème de marron) • 2 tl vanillepasta • 1 tl bakpoeder • 250 g amandelmeel • 200 ml slagroom • 100 g pure chocolade (70% cacao), grof gehakt. Extra: springvorm Ø 18 cm, bakpapier, elektrische mixer Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de springvorm in, bekleed bodem en zijkanten met bakpapier en vet dit ook in. Mix eieren en suiker minimaal 2 min. tot het mengsel lichtgeel en luchtig is. Voeg 400 g van de kastanjepuree toe en mix op lage stand tot het mengsel glad is. Voeg vanillepasta, amandelmeel en bakpoeder toe en spatel dit er zo luchtig mogelijk door. Giet het…

Lees meer