Schermtijd

Nieuws over tv, films en series

KAT IN DE ZAK

(FOTOGRAFIE BRUNOPRESS)

Een driedelige reality-docu over het leven van André Hazes kostte Videoland-eigenaar RTL naar verluidt zo’n 400.000 euro. Of de streamingdienst straks heel blij zal zijn met het eindresultaat, is echter nog maar de vraag. Hazes’ ex-vriendin Sarah van Soelen en haar familie hebben er namelijk geen trek meer in om onderdeel uit te maken van de documentaire. Van Soelen “wil verder met haar leven”, zo heeft ze aan diverse media laten weten.

Dat stelt de makers voor een groot probleem. Als ze niet vooraf toestemming hebben gevraagd om de beelden uit te zenden, dan heeft de familie Van Soelen namelijk alle recht om hun medewerking in te trekken. Maar als de makers daarmee akkoord gaan, kun je er donder op zeggen dat RTL de vergoeding naar beneden bijstelt. Vooralsnog houdt RTL zijn lippen stijf op elkaar over de situatie. “Op dit moment zitten we nog midden in het maakproces van de documentaire over André, die later dit jaar bij Videoland verschijnt”, stelt een woordvoerder. “We kunnen daarom nu nog niets zeggen over wie er wel en niet te zien zal zijn.”

EINDE IN ZICHT?

Martien Meiland bezorgde fans van Chateau Meiland een hartverzakking door in Shownieuws te speculeren over het einde van zijn televisiecarrière. Zo’n vaart zal het niet lopen, want SBS6 kondigde ‘gewoon’ een nieuw seizoen aan van de serie.

Saai zal het niet worden, want er gebeurt momenteel het nodige in het leven van de Meilandjes. Zo namen ze afscheid van Chateau Marillaux en verzoenden ze zich met huishoudster Nadège. Daarnaast verhuisden Erica en Martien naar een huis met krokodillen in de slotgracht om nieuwsgierige toeristen weg te houden. Seizoen 7 van Chateau Meiland is in het najaar te zien op SBS6.

DUMBLEDORE TE LAAT

Streamingdienst HBO Max beleefde een vliegende start in Nederland en had dat te danken aan twee beloftes: de eerste abonnees kregen de rest van hun leven korting, en alle films van Warner zouden al 45 dagen na de bioscooppremière zonder bijbetaling thuis te zien zijn. Wie een stopwatch in zijn hand had, heeft echter gemerkt dat dat laatste niet klopte bij Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. De film debuteerde vorige week op HBO Max en dat was 53 dagen na de lancering. Hoe zit dat? “We liepen in Nederland iets voor op de Verenigde Staten met Fantastic Beasts”, legt een woordvoerder van het bedrijf uit. “In zo’n geval kan het voorkomen dat het iets langer duurt voor een film via streaming te zien is.”

Nu zullen er weinig mensen aan hun verdriet zijn bezweken over dat weekje langer wachten. Maar wat gebeurt er als er meer tijd zit tussen de Europese en Amerikaanse première van een film, zoals afgelopen najaar bij Dune? “Dat durf ik niet te zeggen. Dat zal per film verschillen.”

DISNEY BEZORGD OM OBI-WAN-HAAT

Star Wars-fans mogen dan enthousiast zijn over de terugkeer van Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi, Disney zelf is niet blij met de eerste reacties op de serie. Moses Ingram ontvangt door haar onsympathieke rol als inquisiteur Reva namelijk honderden racistische reacties op sociale media. Reden voor Disney om via het officiële Twitteraccount van Star Wars te reageren. ‘Als wie dan ook van plan is om haar op welke manier dan ook niet welkom te laten voelen, dan hebben we maar één ding te zeggen: wij verzetten ons. Er zijn meer dan twintig miljoen diersoorten in het Star Wars- sterrenstelsel, wees geen racist.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

WINNIE THE POOH-HORROR

Toen het patent op de bekende Nespresso-cupjes in 2012 verliep, duurde het niet lang of het bulkte van de alternatieven. Nu dreigt hetzelfde te gebeuren met Winnie de Poeh. Begin dit jaar verloor Disney het alleenrecht op het pluizige personage en de opnames voor de eerste Poeh-film buiten Disney zitten er al op. Of het een goed idee is om daar straks met kinderen heen te gaan, is dan weer de vraag. Winnie the Pooh: Blood and Honey is namelijk een horrorfilm geworden.

De Australische acteur Rhys Wakefield (True Detective) zag wel wat in een verhaal waarbij Winnie en Piglet aan lagerwal raken nadat Christopher Robin op kamers gaat en zijn vriendjes in het Honderd Bunderbos verwaarloost. In tien dagen schoot hij de hele film. De angstaanjagende setfoto’s van een verminkte Winnie de Poeh deden vervolgens zoveel stof opwaaien dat hij nu extra haast maakt met de productie. Wanneer de film precies te zien zal zijn, is niet bekend. Nederlandse bioscopen hebben nog geen interesse getoond.

Van game naar hitfilm

Lang niet alle films gebaseerd op computerspelletjes waren de afgelopen jaren even geslaagd, maar Sony is ervan overtuigd dat ze de code gekraakt hebben na het succes van Uncharted. Het Japanse entertainment-imperium is nu van plan om ook racegame Gran Turismo naar het witte doek te brengen, meldt Deadline.

Gran Turismo draait grotendeels om de techniek van de auto’s en de geschiedenis van de auto-industrie. Hoe Sony dat precies naar een film gaat vertalen, is nog niet duidelijk. Als ze echt geleerd hebben van het succes van Uncharted, dan zullen ze natuurlijk gewoon Tom Holland moeten strikken voor de hoofdrol. Overigens deed Sony ook al zaken met verschillende streamingdiensten voor series op basis van spelletjes. HBO Max mag laten zien dat het raad weet met de titel The Last of Us. Netflix mag zich over Horizon buigen en Prime Video verwierf de rechten voor God of War.

Dit artikel komt uit:
Veronica Superguide - Editie 24 - 2022

Veronica Superguide - Editie 24 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer