Tijdschrift.nl logo
ACTUEEL

Schermtijd

Nieuws over tv, films en series

DOOR ROB GOOSSENS

KAT IN DE ZAK

(FOTOGRAFIE BRUNOPRESS)

Een driedelige reality-docu over het leven van André Hazes kostte Videoland-eigenaar RTL naar verluidt zo’n 400.000 euro. Of de streamingdienst straks heel blij zal zijn met het eindresultaat, is echter nog maar de vraag. Hazes’ ex-vriendin Sarah van Soelen en haar familie hebben er namelijk geen trek meer in om onderdeel uit te maken van de documentaire. Van Soelen “wil verder met haar leven”, zo heeft ze aan diverse media laten weten.

Dat stelt de makers voor een groot probleem. Als ze niet vooraf toestemming hebben gevraagd om de beelden uit te zenden, dan heeft de familie Van Soelen namelijk alle recht om hun medewerking in te trekken. Maar als de makers daarmee akkoord gaan, kun je er donder op zeggen dat RTL de vergoeding naar beneden bijstelt. Vooralsnog houdt RTL zijn lippen stijf op elkaar over de situatie. “Op dit moment zitten we nog midden in het maakproces van de documentaire over André, die later dit jaar bij Videoland verschijnt”, stelt een woordvoerder. “We kunnen daarom nu nog niets zeggen over wie er wel en niet te zien zal zijn.”

EINDE IN ZICHT?

Martien Meiland bezorgde fans van Chateau Meiland een hartverzakking door in Shownieuws te speculeren over het einde van zijn televisiecarrière. Zo’n vaart zal het niet lopen, want SBS6 kondigde ‘gewoon’ een nieuw seizoen aan van de serie.

Saai zal het niet worden, want er gebeurt momenteel het nodige in het leven van de Meilandjes. Zo namen ze afscheid van Chateau Marillaux en verzoenden ze zich met huishoudster Nadège. Daarnaast verhuisden Erica en Martien naar een huis met krokodillen in de slotgracht om nieuwsgierige toeristen weg te houden. Seizoen 7 van Chateau Meiland is in het najaar te zien op SBS6.

DUMBLEDORE TE LAAT

Streamingdienst HBO Max beleefde een vliegende start in Nederland en had dat te danken aan twee beloftes: de eerste abonnees kregen de rest van hun leven korting, en alle films van Warner zouden al 45 dagen na de bioscooppremière zonder bijbetaling thuis te zien zijn. Wie een stopwatch in zijn hand had, heeft echter gemerkt dat dat laatste niet klopte bij Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. De film debuteerde vorige week op HBO Max en dat was 53 dagen na de lancering. Hoe zit dat? “We liepen in Nederland iets voor op de Verenigde Staten met Fantastic Beasts”, legt een woordvoerder van het bedrijf uit. “In zo’n geval kan het voorkomen dat het iets langer duurt voor een film via streaming te zien is.”

Nu zullen er weinig mensen aan hun verdriet zijn bezweken over dat weekje langer wachten. Maar wat gebeurt er als er meer tijd zit tussen de Europese en Amerikaanse première van een film, zoals afgelopen najaar bij Dune? “Dat durf ik niet te zeggen. Dat zal per film verschillen.”

DISNEY BEZORGD OM OBI-WAN-HAAT

Star Wars-fans mogen dan enthousiast zijn over de terugkeer van Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi, Disney zelf is niet blij met de eerste reacties op de serie. Moses Ingram ontvangt door haar onsympathieke rol als inquisiteur Reva namelijk honderden racistische reacties op sociale media. Reden voor Disney om via het officiële Twitteraccount van Star Wars te reageren. ‘Als wie dan ook van plan is om haar op welke manier dan ook niet welkom te laten voelen, dan hebben we maar één ding te zeggen: wij verzetten ons. Er zijn meer dan twintig miljoen diersoorten in het Star Wars- sterrenstelsel, wees geen racist.’

WINNIE THE POOH-HORROR

Toen het patent op de bekende Nespresso-cupjes in 2012 verliep, duurde het niet lang of het bulkte van de alternatieven. Nu dreigt hetzelfde te gebeuren met Winnie de Poeh. Begin dit jaar verloor Disney het alleenrecht op het pluizige personage en de opnames voor de eerste Poeh-film buiten Disney zitten er al op. Of het een goed idee is om daar straks met kinderen heen te gaan, is dan weer de vraag. Winnie the Pooh: Blood and Honey is namelijk een horrorfilm geworden.

De Australische acteur Rhys Wakefield (True Detective) zag wel wat in een verhaal waarbij Winnie en Piglet aan lagerwal raken nadat Christopher Robin op kamers gaat en zijn vriendjes in het Honderd Bunderbos verwaarloost. In tien dagen schoot hij de hele film. De angstaanjagende setfoto’s van een verminkte Winnie de Poeh deden vervolgens zoveel stof opwaaien dat hij nu extra haast maakt met de productie. Wanneer de film precies te zien zal zijn, is niet bekend. Nederlandse bioscopen hebben nog geen interesse getoond.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Van game naar hitfilm

Lang niet alle films gebaseerd op computerspelletjes waren de afgelopen jaren even geslaagd, maar Sony is ervan overtuigd dat ze de code gekraakt hebben na het succes van Uncharted. Het Japanse entertainment-imperium is nu van plan om ook racegame Gran Turismo naar het witte doek te brengen, meldt Deadline.

Gran Turismo draait grotendeels om de techniek van de auto’s en de geschiedenis van de auto-industrie. Hoe Sony dat precies naar een film gaat vertalen, is nog niet duidelijk. Als ze echt geleerd hebben van het succes van Uncharted, dan zullen ze natuurlijk gewoon Tom Holland moeten strikken voor de hoofdrol. Overigens deed Sony ook al zaken met verschillende streamingdiensten voor series op basis van spelletjes. HBO Max mag laten zien dat het raad weet met de titel The Last of Us. Netflix mag zich over Horizon buigen en Prime Video verwierf de rechten voor God of War.

Lees meer

Alle artikelen
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer
Do it yourself in één middag klaar
Flow

Do it yourself in één middag klaar

VAN TRASH TOT TREASURE Illustrator Silvia Zacchello laat zien hoe je van simpele plastic flacons beschilderde vazen maakt.

Lees meer
ZoMeRTopje Ida
Handwerken zonder grenzen

ZoMeRTopje Ida

Ida is echt een topje voor warme dagen. Zo gebreid in heerlijk katoen, luchtig in het dragen en makkelijk in het onderhoud! Een vakantietoppertje. Gauw beginnen dus.

Lees meer