Seksrel sloopt marc overmars na acht jaar huwelijk. . .

Het nieuws dat voormalig Ajax-directeur Marc Overmars zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer is als een bom ingeslagen in de sportwereld. Gedroeg hij zich vroeger ook al zo vrijpostig in het bijzijn van vrouwen? En kan grote liefde Chantal hem zijn misstappen ooit vergeven?

Over aandacht van vrouwen heeft Marc Overmars eigenlijk nooit te klagen gehad. In zijn succestijd als voetballer had hij de dames voor het uitkiezen. Maar de snelle linksbuiten koos niet zomaar een liefdespartner, nee, hij ging voor de mooiste van allemaal, namelijk de toenmalige Miss Nederland Chantal van Woensel. In één van de spaarzame interviews uit haar succestijd als Miss Nederland gaf ze aan dat ze in het leven geld eigenlijk wel heel belangrijk vindt. En dat had multimiljonair Marc Overmars natuurlijk volop te bieden. In ‘Trouw’ zei Chantal destijds: ”Sommige mensen zeggen dat geld niet belangrijk is. Dat is bullshit. Geld is best belangrijk, ik geloof absoluut dat geld gelukkig maakt. Goed met geld omgaan is nog veel belangrijker. Ik wil genoeg om te kunnen leven zoals ik nu leef, maar een mens moet niet boven zijn stand uitschieten. Dat gebeurt wanneer je een miljoen zou bezitten. Ik heb geleerd om niet alles er in één keer door te draaien.” In die zin vormden Chantal en Marc meteen al een goed koppel, want vanwege zijn zuinigheid kreeg Marc in de voetbalwereld de bijnaam ‘Marc Netto.’ Ook qua ambities vulden de twee elkaar perfect aan, want in datzelfde interview zei Chantal: ”Eigenlijk vind ik dat een mens geen grenzen kent. Je kunt alles bereiken wat je echt wilt. Daar moet je soms iets voor doen. Soms iets voor laten.”

Een trouwring vonden ze niet direct nodig

Kort nadat Chantal in 1995 Miss Nederland werd, ontmoette ze Marc Overmars, sloeg de vonk over en kregen de twee een relatie. Vanaf dat moment hadden Marc en Chantal een droomrelatie. Een trouwring vonden ze vooralsnog niet nodig, maar ze genoten wel volop van elkaar. Ook tijdens Marcs grote successen als voetballer bij Ajax, waarmee hij de Champions League won, en later ook bij het Engelse Arsenal en het Spaanse FC Barcelona. Marc speelde maar liefst 86 interlands voor Oranje en scoorde daarbij zeventien keer. In 1998 haalde hij met Oranje de halve finale van het WK in Frankrijk en in 2000 ook nog eens de halve finale van het EK in Nederland.

’IK SCHAAM ME DIEP’
Met zijn misstappen heeft Marc ook zijn huwelijk op het spel gezet. ”Dit heeft grote impact op mijn privésituatie.”
Overmars moet met schaamte bekennen: ”Mijn gedrag is niet goed te praten.”

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

’EEN DOMINANT MANNETJE BEN IK’

50 miljoen euro

Marc verdiende geld als water. Twee jaar na zijn vertrek uit Barcelona schatte ‘Quote’ zijn vermogen op 50 miljoen euro. Want Marc was niet alleen handig als voetballer, maar verdiende ook lekker bij op de vastgoedmarkt met zijn bedrijf Overmars Vastgoed BV. Als familie hadden ze zich gespecialiseerd in beleggingen in bedrijfs-, horeca- en winkelpanden. Maar ook in vakantieparken en appartementen. Daarnaast runt Marc nog een familiebedrijf in klassieke auto’s, iets wat hij ook met zijn broer Edwin en vader Ben doet, onder de naam Overmars Classic Cars. Ondanks dat het geld bij Marc binnen bleef stromen, waren er nooit geruchten over geflirt met andere vrouwen of vreemdgaan praktijken. Hij leek Chantal volledig trouw te zijn en was een voorbeeldige vader voor hun zoons, Frenkie en Nick.

’Dominant mannetje’

Terug naar Marcs grote liefde Chantal van Woensel. Pas negen jaar geleden, in de lente van 2013, trouwde Marc met de moeder van zijn zoons en wel op kasteel De Cannenburgh in Vaassen. En ook als echtgenoot leek Marc Overmars zich voorbeeldig te gedragen. Ondanks alle verleidingen waar hij als succesvol zakenman en Ajax-directeur ongetwijfeld aan bloot werd gesteld. In die zin moet hij net als Jeroen Rietbergen, de ex-partner van Linda de Mol, een soort dubbelleven hebben geleid. Thuis was hij de brave huisvader, in zijn werk de Ajax-topman, maar tussendoor op zijn spaarzame vrije momenten liet hij zich kennelijk gaan en zou hij naar verluidt met zijn telefoon in de hand contact hebben gezocht met minimaal zes vrouwen die bij Ajax werkten. Die stuurde hij, zo stellen de dames, grensoverschrijdende, waarschijnlijk seksueel getinte appjes, waarbij hij zogenaamde dickpics van zichzelf zou hebben gestuurd en zou hebben gevraagd wat voor kleren de vrouwen op dat moment aan hadden. Marc zou ‘stalkachtig’ gedrag hebben vertoond. Zelf zei hij in ‘Panorma’ eerder over zijn karakter: ”Ik ben erachter gekomen dat ik – mede door het voetbal – vrij egoïstisch ben geworden. Wat ik wil, moet gebeuren. Dan dram ik door. Dominant mannetje ben ik hoor, eigenlijk.”

‘Ik schaam me kapot’

Eenmaal geconfronteerd met zijn grensoverschrijdende gedrag schreef Marc onlangs berouwvol in een persbericht: ”Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik met niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk.” Marc vervolgde: ”Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie.” De seksrel heeft zijn carrière bij Ajax gesloopt, maar geldt dit ook voor zijn huwelijk met grote liefde Chantal? De komende tijd zal moeten gaan blijken hoe vergevingsgezind zijn vrouw is. Mocht ze het op een scheiding aan laten komen, dan is de kans groot dat ze daar vele miljoenen aan over zal houden. Maar insiders achten de kans groter dat ze hem uiteindelijk zal vergeven en Marc richting therapie zal duwen, zodat hij van zijn sextingachtige verslaving af kan komen. Tenslotte heeft Marc naar het schijnt geen van de vrouwen aangeraakt en zei Chantal ooit in haar interview in ‘Trouw’: ”Alles valt met humor te verzachten. Ik zie de dingen van een zonnige kant, ben best positief ingesteld.” Het zal dus moeten blijken of Chantal de toekomst, ondanks de problemen met haar man, nog steeds zonnig inziet en ze Marc een tweede kans geeft of niet.

Dit artikel komt uit:
Party - Editie 7 - 2022

Party - Editie 7 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer