Showbizzvriendin over vreemdgaande partner van presentatrice: ‘Linda was gewaarschuwd voor Jeroen...’

Kennelijk heeft Linda de Mol niet geweten hoe omvangrijk het vreemdgaan van Jeroen Rietbergen daadwerkelijk was. Eerder had ze hem zijn seksuele escapades vergeven, maar het lijkt erop dat Linda niet ALLES wist!

Ze vergaf hem vaak, maar dit is de druppel

De wereld van Linda de Mol (57) staat compleet op zijn kop. Afgelopen weekend bekende haar liefdespartner Jeroen Rietbergen (50) dat hij schuldig is aan seksuele contacten met deelnemers aan The Voice of Holland. Linda’s hart is gebroken, en ze realiseert zich dat ze niet verder met hem kan. Ze heeft haar relatie met Jeroen verbroken. ‘Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie,’ laat Linda in een verklaring weten. ‘Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet. Ik heb inmiddels mijn relatie verbroken, Jeroen woont niet meer bij mij. Mijn werkzaamheden leg ik de komende tijd neer in de hoop dit een plek te kunnen geven en ik vraag iedereen mijn gezin met rust te laten.’ Het is niet de eerste keer dat Linda geconfronteerd wordt met het bedrog van Jeroen. In 2016 biechtte Jeroen aan haar op dat hij ontrouw was geweest. Dat was nadat hij door zijn opdrachtgever werd geconfronteerd met de verhalen die toen bij The Voice of Holland de ronde deden. ‘Ik heb toen met grote schaamte mijn vrouw op de hoogte gesteld,’ liet Jeroen afgelopen weekend in een verklaring weten. ‘Dat heeft tot gevolg gehad dat onze relatie is beëindigd en wij uit elkaar zijn gegaan, met veel verdriet voor mijn gezin. Voor mij was meer dan duidelijk dat mijn gedrag richting een aantal personen ontoelaatbaar was geweest, maar ook dat ik er zonder professionele hulp niet uit zou komen. De therapie die ik daarna lange tijd heb gevolgd heeft tot gevolg gehad dat ik mijn gedrag drastisch en permanent heb kunnen veranderen. Mijn gezin is weer bij elkaar, hoe moeilijk de situatie voor mijn vrouw ook is geweest en nu weer is.’ Linda vergaf hem destijds, wetende dat er óók in 2013 al verhalen de ronde deden dat Jeroen een affaire had met Renée Gunning, bekend van haar deelname aan de tv-soap Echte Gooische Meisjes. Beiden ontkenden dit, maar er doken steeds meer verhalen op over Jeroen die vreemdging. ‘Het is zelfs zo geweest dat Linda de Mol door haar vader is gewaarschuwd voor Jeroen,’ vertelt Tineke de Nooij aan Story. ‘Ik vind het verschrikkelijk voor Linda, die hele situatie waarin ze nu terecht is gekomen. Ik heb minachting voor alle mannen die hun vrouw op deze manier bedriegen. Maar ik weet dat de oude John de Mol sr., die in 2013 overleed, Linda gewaarschuwd heeft voor Jeroen. Dat hij een muzikant is en de meisjes zich op een presenteerblaadje zullen aanbieden. Dat de verleidingen voor muzikanten heel groot zijn, en dat ze zich dat goed moest realiseren.’

Jeroen Rietbergen gaf toe ernstig over de schreef te zijn gegaan.

(FOTO’S EDWIN SMULDERS)

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Angst

De vraag is echter waarom Linda zo lang heeft gewacht om haar relatie met Jeroen te verbreken. Zeker omdat het niet de eerste keer is dat ze door een man wordt bedrogen. Sander Vahle, de vader van haar kinderen Julian en Noa, bedroog haar in 2007 met buurvrouw Heleen. Die affaire luidde het einde in van hun relatie. Sander en Heleen zijn echter nog wel altijd samen. Linda’s eerdere huwelijk met juwelier Fred Reuter eindigde in 1995 in een scheiding, omdat ze vanwege haar carrière nauwelijks thuis was. In haar eigen magazine LINDA. keek ze eerder terug op deze periode en herinnerde ze zich vooral de paniek. ‘Alsof iemand een ijzeren band om mijn nek had geschoven.’ Al langere tijd voelde ze dat Fred en zij uit elkaar waren gegroeid, maar Linda schoof de beslissing om te scheiden voor zich uit omdat ze niet alleen wilde zijn. Twee maanden na de breuk met Fred viel ze als een blok voor Sander, die ze op de werkvloer ontmoette. En ook na de breuk met Sander in 2007 stortte ze zich al snel in de armen van Jeroen, die ze in datzelfde jaar ontmoette tijdens de opnames van Just the Two of Us. Mogelijk heeft Linda haar Jeroen juist vanwege die angst om alleen te zijn altijd kunnen vergeven. Maar de beerput die nu is opengegaan zou de druppel zijn geweest!

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 3 - 2022

Story - Editie 3 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
‘Met mijn halfzus praat ik bewust niet over de oorlog’
Flair

‘Met mijn halfzus praat ik bewust niet over de oorlog’

Profvoetbalster Nurija van Schoonhoven (24) werd op haar tweede geadopteerd uit Rusland. Twee jaar geleden vond ze haar biologische moeder terug. Die heeft een psychische aandoening en kon niet voor een baby zorgen. “Mijn familie voelde zich enorm schuldig dat ze me hadden afgestaan.”

Lees meer
GELUK uit een spuitje
Flair

GELUK uit een spuitje

Fillers, botox of een Brazilian butt lift: het aantal Nederlandse jongeren van 18 tot 25 jaar dat cosmetische ingrepen laat doen, stijgt enorm. Shocking of hoort het ‘gewoon’ bij deze tijd? “Structurele onzekerheid los je niet op met een spuitje.”

Lees meer
Help!  netflix verzuipt!
Veronica Superguide

Help!  netflix verzuipt!

Netflix verkeert in nood! De streamingdienst heeft voor het eerst in de geschiedenis abonnees verlóren, met niet al te beste financiële resultaten tot gevolg. En dat nét eindelijk seizoen vier van z’n duurste serie ooit eraan komt: de nieuwe Stranger Things.

Lees meer
PRIX PRAAT Met onze F1-insider ROBERT DOORNBOS
Veronica Superguide

PRIX PRAAT Met onze F1-insider ROBERT DOORNBOS

Robert Doornbos (Rotterdam, 1981) reed tussen 2004 en 2007 elf races voor Minardi en Red Bull, is ondernemer en Formule 1-analist bij Ziggo Sport. Heb je ook een vraag voor Robert, mail dan naar service@veronicapublishing.nl.

Lees meer
Dronken Songfestival-zangeres Stien den Hollander zet man op straat tijdens seksdate
Story

Dronken Songfestival-zangeres Stien den Hollander zet man op straat tijdens seksdate

Sinds bekend werd dat de 21-jarige Stien den Hollander (S10) Nederland ging vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival kreeg ze er duizenden Instagramvolgers erbij, waaronder een hoop mannen. En dat liet Stien niet onberoerd. ‘Het afgelopen jaar heb ik met best veel mannen seks gehad,’ vertelt ze in het boek Hoe doen we het? van schrijfster Milou Deelen. ‘Soms was het heel leuk, soms gewoon k*t. Ik heb ook een keer gehad dat ik heel dronken was en iemand langskwam in de nacht. Ik zei dat hij weg moest, omdat ik te dronken was en moest kotsen. Toen heeft hij bij het weggaan een fles Hennessy van mijn drankplateautje meegenomen. Onder het mom van: als ik geen seks krijg, neem ik iets anders mee, denk ik.’ Overigens is Stien niet bepaald…

Lees meer