Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Situatie rond bedreigingen nóg ernstiger dan gedacht Angst voor ontvoering kroonprinses Amalia

DOOR MATTHIJS ALBERS
FOTO’S EDWIN SMULDERS

Amalia studeert nog wel in Amsterdam.

Sinds er bedreigingen worden geuit aan haar adres leeft kroonprinses Amalia (19), de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, in angst. Het Duitse tijdschrift ADEL aktuell zegt te weten waarom de vrees om het welzijn van Amalia zo groot is! ‘Een hofbron vertelt dat het plan zou zijn om haar te gijzelen,’ zo meldt het doorgaans goed geïnformeerde magazine. ‘Om zo af te dwingen dat de nu gedetineerde maffiabaas Ridouan T. wordt vrijgelaten. Geen wonder dat Amalia’s ouders er alles aan doen om hun dochter te beschermen.’ Tegen het vermeende kopstuk van de ‘Mocro Maffia’ is een levenslange celstraf geëist. Een uitzichtloze situatie voor hem. Maar dus ook voor Amalia. De dreiging om haar te ontvoeren zou dan immers ook levenslang blijven bestaan. Uiteraard is alles in het werk gesteld om een dergelijk rampscenario te voorkomen, maar de gedachte dringt zich wel op wat er nu zou gebeuren als de autoriteiten werkelijk voor zo’n duivelse keuze komen te staan. Hopelijk wordt die vraag nooit beantwoord, maar deze nieuwe informatie maakt de situatie er voor Amalia niet beter op. Sterker nog: de dag waarop zij eindelijk haar intrek zou kunnen nemen in het studentenhuis dat in Amsterdam nog altijd op haar wacht, verdwijnt alleen maar verder uit het zicht. Want ondanks de extreme maatregelen die in en rond het bewuste grachtenpand zijn genomen, is daar nog altijd taal noch teken van de prinses vernomen. Dit wordt bevestigd door een kok van de horecazaak naast de woning. ‘Wij zijn allemaal op de hoogte gesteld dat zij hier zou komen wonen,’ vertelt hij aan Story. ‘Daar was niemand echt mee bezig, tot het verhaal over die bedreigingen naar buiten kwam. Ik vind het een schandaal dat zij zo wordt bedreigd. Maar hoe hard het ook klinkt, ik ben blij dat ze hier nu niet woont. Vanwege deze situatie bedoel ik. Als dat soort gasten kwaad wil en gaat schieten, maaien ze alles neer wat beweegt. Mij ook als ik pech heb. Ik sta hier heel wat keren per dag buiten te roken en dan wil ik me wel veilig kunnen voelen. En ook als we binnen aan het werk zijn. Ik heb er ook geen zin in dat daar ineens de kogels om mijn oren vliegen.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Het studentenhuis waar Amalia nog steeds niet woont.

‘Als dat soort gasten kwaad wil en gaat schieten, maaien ze alles neer wat beweegt’

Lees meer

Alle artikelen
De zomer OP ZAK
Libelle

De zomer OP ZAK

Niet alleen cargopants zijn hot deze zomer, ook in een jasje, bloes of rok met opgenaaide zakken maak je dit seizoen stoere sier.

Lees meer
Around the world in a day
Flair

Around the world in a day

Op je fashionwereldreis doe je deze zomer Indonesië, India en Marokko aan. Lekker avontuurlijk, met laagjes en prints in mooie diepe kleuren.

Lees meer
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer