Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Slimme oplossingen

9 NOOIT MEER DROGE PLANTEN

AquaBloom van Gardena is een automatisch watergeefsysteem voor op balkon en terras en werkt zonder kraan en stopcontact. Het efficiënte druppelsysteem is geschikt voor maximaal 20 planten, werkt op zonne-energie en het water wordt opgepompt uit een reservoir. Ook voor tuinplanten zijn er slimme watergeefsystemen. Gardena.com

10 Natuurlijke pergola

Geen pergola maar wel een boom met laaghangende takken in je tuin? Daarin kun je ook mooi een hangplant kwijt, of lichtjes. Een petunia bijvoorbeeld. Deze plant is er in verschillende kleuren, van hagel wit tot diepblauw-paars, en met enkele en dubbele bloemen. Hij bloeit met steeds weer nieuwe kelken van mei tot de eerste nachtvorst. Een petunia kan in de volle grond, maar is vooral populair als hangplant. Logisch, want de bloemen reiken mooi ver over de rand.

11 De hoogte in

Weinig ruimte op balkon of terras? Ga verticaal tuinieren! Bijvoorbeeld met hanging baskets. Die zijn vaak kant-en-klaar te koop bij tuincentra of bloemist. Je kunt ook kiezen voor muurbakken. Beplant ze met hanggeraniums zodat er een mooie bloemenwand ontstaat.

12 Stukje lichter

Geen zin om met zware aardewerkpotten te slepen? Lichtgewicht potten zijn van materiaal dat je met één hand kunt optillen en toch lijken ze veel op terracotta. Manden zijn ook licht en ideaal voor bijvoorbeeld de verbena.

13 Neem een regenton

Hoewel bijna driekwart van de Nederlanders een tuin heeft, gebruikt slechts 33 procent een regenton. Met zo’n regenton vang je gemakkelijk regenwater op dat je kunt gebruiken om de plantjes water te geven of de ramen of auto mee te wassen. Gratis en voor niets.

14 Langer in bloei

De Spaanse margriet (Osteospermum) en andere kuipplanten vergaan sneller in een pot dan in de volle grond. Dat kun je voorkomen door van tijd tot tijd speciale mest voor potplanten te geven. Pokon heeft een Terras & Balkonplanten voedingstablet. Die bevat voeding voor wel zes maanden voor kuipplanten en éénjarige zomerbloeiers. Haal wel regelmatig de dode bloemblaadjes uit de planten, dan bloeien ze langer door.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

15 Klikken en klaar

Handig: het Clickup!systeem van Gardena dat je met een speciale klem aan de balkonreling bevestigt. Daarop klik je een insectenhotel eenvoudig vast. Je kunt er ook een windlicht of solarlamp opklikken. Of blijf in de horeca en klik er een vogelvoederrestaurant op. In de tuin gebruik je een speciale steel in plaats van de balkonklem. Gardena.com

16 MINDER DROOG

Zet je plantjes in een pot? Voeg dan wat grof vermiculiet aan de potgrond toe, verkrijgbaar bij het tuincentrum. Dat is een mineraal dat vocht opneemt en het langzaam weer afgeeft. Zo droogt de aarde minder snel uit.

Lees meer

Alle artikelen
De zomer OP ZAK
Libelle

De zomer OP ZAK

Niet alleen cargopants zijn hot deze zomer, ook in een jasje, bloes of rok met opgenaaide zakken maak je dit seizoen stoere sier.

Lees meer
Around the world in a day
Flair

Around the world in a day

Op je fashionwereldreis doe je deze zomer Indonesië, India en Marokko aan. Lekker avontuurlijk, met laagjes en prints in mooie diepe kleuren.

Lees meer
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer