Solo verder na succes als duo biedt geen garantie voor de toekomst... Redden Nick en Simon het wel zonder elkaar?

Zestien jaar nadat Nick Schilder en Simon Keizer besloten om de handen muzikaal ineen te slaan, hebben ze er volgens ingewijden geen zin meer in om samen op te treden. Ze willen ieder hun eigen carrière. Velen vragen zich af of dat slim is, omdat leden van eerdere succesvolle duo’s het vaak afzonderlijk van elkaar niet hebben gered...

Broers Ferdi en Rob Bolland zagen ook hun laatste hereniging mislukken.

De samenwerking van Ilse DeLange en Waylon stond in het teken van onenigheid.

Ruim drie jaar geleden al deden geruchten de ronde dat Nick & Simon niet langer samen wilden optreden. De zangers gaven toe dat ze meer soloprojecten ambieerden, maar zworen dat ze niet uit elkaar zouden gaan. Maar nu komt er alsnog een einde aan hun gezamenlijke carrière, die in 2006 een eerste doorbraak beleefde.

Zowel Nick als Simon wil, als ze hun gezamenlijke verplichtingen hebben afgewerkt, alleen gaan optreden. Volgens ingewijden zouden ze het zat zijn om altijd samen op pad te gaan. In Volendam is het nooit een geheim geweest dat de twee geen vrienden zijn. In hun vrije tijd komen ze volgens de inwoners nauwelijks bij elkaar over de vloer. Of ze het solo gaan redden, is iets wat velen betwijfelen. Wie naar het verleden kijkt, beseft al snel dat het niet vanzelfsprekend is dat leden van succesvolle duo’s ook individueel een glansrijke carrière te wachten staat. Acda & De Munnik besloten in 2016 na bijna twintig jaar als duo te stoppen. Als reden gaven ze op dat ze zichzelf niet meer konden overtreffen, maar hun eigen omgeving wist wel beter. Thomas Acda vond dat zijn zangpartner een chaos van zijn leven had gemaakt en kon zich daarin niet vinden. Eerder was bekend geworden dat Paul acht jaar lang een affaire had gehad met de Haarlemse Sandra. Toen zij zwanger van hem bleek te zijn, zou dit nieuws voor zijn muzikale partner Thomas Acda de reden zijn geweest om met Paul te breken. Beiden gingen solo verder, maar ze bereikten nooit meer hun eerdere succes. Twee jaar terug traden ze eenmalig weer samen op tijdens Vrienden van Amstel Live. Dit werd zo’n groot succes dat ze sindsdien weer samenwerken. Ook de broers Rob en Ferdi Bolland zijn als muzikaal duo begonnen en vervolgens uit elkaar gegaan. Samen waren ze tot aan hun breuk in 2003 verantwoordelijk voor vele internationale hits zoals het roemruchte lied Jeanny van de Oostenrijkse zanger Falco. Ze verkochten wereldwijd totaal meer dan 65 miljoen platen. Daarna werd het stil. Ze werkten wel aan soloprojecten en Ferdi werd af en toe gevraagd voor talentenjachten, maar echte hits scoorden ze nooit meer. Hun meest recente hereniging is op niets uitgelopen. Ilse DeLange en Waylon stonden in 2014 aan de vooravond van een grote internationale carrière. Na hun deelname als The Common Linnets aan het Eurovisie Songfestival wilde iedereen hen samen hebben. Maar wat niemand wist, was dat het duo achter de schermen al langere tijd bonje had. Ze konden elkaar niet luchten of zien. Tijdens de finale, waarin ze tweede werden, wisten ze dat goed te verbergen. Maar direct daarna namen ze afscheid van elkaar. Omdat ze beiden ook solo al succesvol waren, had hun breuk geen grote impact op hun individuele carrières. Maar het verwachte internationale avontuur kwam om die reden nooit van de grond.

Thomas Acda vond dat Paul de Munnik een chaos van zijn leven had gemaakt

Paul de Munnik en Thomas Acda zijn uiteindelijk weer samen verdergegaan.

Ymke Wieringa doet al jaren niets meer op tv, Britt Dekker heeft juist enorm veel succes.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

Samen weinig overeenkomsten

Britt Dekker is juist een voorbeeld van een succesverhaal ná een breuk.

Met Ymke Wieringa vormde ze jarenlang een duo dat vele tv-programma’s, waaronder Britt en Ymke stellen vragen, maakte. Acht jaar geleden besloten ze uit elkaar te gaan. Zelf zeiden ze geen ruzie te hebben, maar na de breuk hadden ze geen contact meer met elkaar. Volgens Britt hadden zij en Ymke weinig overeenkomsten en zagen ze elkaar meer als lotgenoten. Britt’s succes op televisie stopte niet toen ze in haar eentje verderging. Als presentatrice en vlogger timmert ze al jaren stevig aan de weg. Ymke is in 2015 gestopt met televisiewerk. Lange Frans en Baas B gingen ondanks hun grote succes met onder andere Het Land Van... in 2009 uit elkaar omdat ze naar eigen zeggen beiden solo verder wilden. Later bleek dat zakelijke onenigheid en diverse ruzies de reden waren voor het feit dat ze niet samen verder wilden. Als soloartiesten lukte het niet om het succes dat ze ooit hadden te evenaren. In 2021 verzoenden ze zich en namen ze opnieuw een plaat op, die wel aansloeg. Radio-dj’s Mattie Valk en Wietze de Jager waren jarenlang een razend populair duo in de ochtend bij Qmusic. In 2017 gingen ze echter met ruzie uit elkaar. De dj’s zouden samen overstappen naar Sky Radio, maar Mattie tekende zonder dit aan Wietze te vertellen een nieuw contract bij Qmusic. Wietze weigerde nog met hem te werken en vertrok bij de zender. Lange tijd zat hij zonder werk. Ruim een jaar later tekende Wietze een contract bij Radio 538. Hoewel de luisteraars in het begin Mattie de breuk aanrekenden, behoort zijn programma met Marieke Elsinga inmiddels tot een van de best beluisterde radioprogramma’s in de ochtend. Wietze is op dat tijdstip zijn concurrent.

Lange Frans en Baas B hadden zakelijke onenigheid en diverse ruzies

Lange Frans

Mattie Valk en...

Baas B

...Wietze de Jager zijn concurrenten geworden.

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 34 - 2022

Story - Editie 34 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Wie denkt Roxeanne Hazes wel dat zij is?
Nieuwe Revu

Wie denkt Roxeanne Hazes wel dat zij is?

PROFIEL — Het helaas al jaren voortslepende Hazes-familieconflict krijgt een nieuw hoofdstuk door de afzegging van Roxeanne Hazes (29) voor het meezingfeest Holland Zingt Hazes in 2023. Een gemis?

Lees meer
Vrouw die de Meilandjes miljonair maakte maar afgedankt werd, slaat keihard terug!
Story

Vrouw die de Meilandjes miljonair maakte maar afgedankt werd, slaat keihard terug!

Toen de Meilandjes ruzie kregen met hun manager Valérie Lempereur, de vrouw die de markante familie nota bene definitief op de kaart zette, typeerden ze haar ineens als onbetrouwbaar. Valérie, die deze week met een autobiografie komt, kondigt in Story haar zoete wraak aan...

Lees meer
De Engelse Escobar gaat cashen
Panorama

De Engelse Escobar gaat cashen

In november wordt de grote Britse crimineel Curtis ‘Cocky’ Warren (59) vrijgelaten. ‘De Engelse Escobar’ zat dertien jaar vast. In die tijd is er een hoop veranderd. Zo is hij ineens een celebrity geworden.

Lees meer
Geldvragen
MAX Magazine

Geldvragen

FINANCIEEL JOURNALIST JAAP ROELANTS BEHANDELT IEDERE WEEK VRAGEN VAN MAX-LEZERS. Deze week: de gewone consument wordt de dupe van de strijd van de banken tegen crimineel geld. En wanneer stort de bank mijn te veel berekende rente terug?

Lees meer
Zelfs de desserts hebben schitterende herfstkleuren
Libelle Special

Zelfs de desserts hebben schitterende herfstkleuren

Met kastanjeroom en gehakte chocolade KASTANJEROOMTAART Voor 8 personen: boter om in te vetten • 6 eieren • 150 g fijne kristalsuiker • 1 blik (500 g) kastanjepuree (crème de marron) • 2 tl vanillepasta • 1 tl bakpoeder • 250 g amandelmeel • 200 ml slagroom • 100 g pure chocolade (70% cacao), grof gehakt. Extra: springvorm Ø 18 cm, bakpapier, elektrische mixer Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de springvorm in, bekleed bodem en zijkanten met bakpapier en vet dit ook in. Mix eieren en suiker minimaal 2 min. tot het mengsel lichtgeel en luchtig is. Voeg 400 g van de kastanjepuree toe en mix op lage stand tot het mengsel glad is. Voeg vanillepasta, amandelmeel en bakpoeder toe en spatel dit er zo luchtig mogelijk door. Giet het…

Lees meer