Stelen kan niet meer

(FOTO ANP/SEM VAN DER WAL)

Kleptomanen kunnen de Aldi maar beter links laten liggen: stelen kan niet meer. De Duitse supermarktketen zet in op kassaloos winkelen en opende het eerste filiaal nieuwe stijl in Utrecht. Honderden camera’s houden de klanten in de gaten en registreren exact wat er in de mandjes wordt gestopt. Die overigens ook overbodig zijn geworden, want de producten mogen zo de boodschappentas in. Het verschuldigde bedrag wordt automatisch verrekend wanneer de klant de winkel verlaat. Dit riekt naar Chinese controledrift, maar Aldi is stellig: de privacy van de klant is gewaarborgd. Het systeem geeft klanten na het inchecken een uniek symbool mee dat gedurende het bezoek wordt gevolgd. De Aldi weet dus niet dat jij het bent die de Wilde Wietze-dipsaus heeft aangeschaft. Albert Heijn heeft een paar jaren geleden een soortgelijk experiment gestaakt. Niet zo vreemd, want AH wil namelijk heel graag weten wie ze over de vloer hebben. Niet voor niets wordt daar de consument tot vervelens toe aangespoord de bonuskaart te laten registreren. Dus gelukkig kunnen we straks nog bij tenminste één grootgrutter af en toe gezellig een blikje ansjovis achteroverdrukken.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Dit artikel komt uit:
Nieuwe Revu - Editie 30 - 2022

Nieuwe Revu - Editie 30 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
‘We kúnnen nu niet eens trouwen’ Hans Klok stelt zomerbruiloft uit
Story

‘We kúnnen nu niet eens trouwen’ Hans Klok stelt zomerbruiloft uit

Een paar maanden geleden wist Hans Klok het zeker: hij wilde in augustus op het strand naast zijn circustent trouwen met zijn grote liefde Dann van Ling. Maar de plannen zijn gewijzigd!

Lees meer
Jouw vrouw, mijn vrouw
Panorama

Jouw vrouw, mijn vrouw

In Den Helder nemen mariniers van mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen afscheid van hun geliefden voordat ze afreizen naar de Middellandse Zee. Daar sluiten zij zich aan bij een divisie van de NAVO die zich daar permanent bezighoudt met het opsporen en onschadelijk maken van mijnen. Veertig mariniers zijn zo’n vijftien weken van huis, maar daar gaat het nu even niet om. Belangrijker is: bij wie van deze mariniers hoort deze dame? Of hoort ze bij geen beiden en kijken ze alleen hun ogen uit? Zouden ze aan haar denken als ze op volle zee zijn? En als ze bij geen van beiden hoort, wie van de twee zet dan nog even snel de eerste stap voordat ze vertrekken? Want bang om een blauwtje te lopen hoeven ze niet te zijn:…

Lees meer
Vooruit, nog ééntje dan…
Flair

Vooruit, nog ééntje dan…

En dan krijg je een drieling. De eerste reactie? Vette paniek. Maar daarna is het een kwestie van alles nemen zoals het komt, weten Anouk, Wendy en Lidy. “De wasmachine staat non-stop aan, helemaal nu ze alle drie in de kwijlfase zitten.”

Lees meer
“Die negenhonderd gulden gaf ik diezelfde dag nog uit”
Libelle

“Die negenhonderd gulden gaf ik diezelfde dag nog uit”

Wie heeft vroeger die eindeloze zomervakantie níet gevuld met geweldig, leerzaam, oersaai, goed- of juist slechtbetaald vakantiewerk? Zestien vrouwen over dat ene onvergetelijke zomerbaantje.

Lees meer
‘Nee, ik heb geen kinderen (EN DAT IS PRIMA)'
Margriet

‘Nee, ik heb geen kinderen (EN DAT IS PRIMA)'

Kinderen krijgen, moeder worden... Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Carla, Eri en Ypie zijn, om verschillende redenen, kinderloos gebleven en dat is helemaal goed zo.

Lees meer