Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Stressvolle tijden voor yolanthe

Amper een paar dagen nadat Yolanthe Cabau het blije nieuws had gedeeld dat ze dit jaar in twee Hollywood-films te zien zal zijn, kwam het bericht naar buiten dat Yolanthe op krukken loopt door een zware enkelblessure. Alsof dat nog niet erg genoeg was, kwam er een pijnlijke breuk met haar manager Xenia Kasper bovenop. Een ongelukkige timing, want juist nu kan Yolanthe wel wat hulp gebruiken…

TEKST: ONNO LAKEMAN
FOTO'S: ANP
Sterrenmanager Xenia Kasper en Yolanthe hebben een punt gezet achter hun samenwerking. Wie nou precies met wie gebroken heeft, daarover verschillen de meningen…
'Xenia is gründlich en onvriendeli jk'

Sterrenmanager Xenia Kasper die ook de manager is van BN'ers als Linda de Mol, Olcay Gulsen en Natasja Froger, roept doorgaans dat ze nooit over haar cliënten praat. Maar deze keer kon ze het niet laten om het nieuws de wereld in te slingeren dat zij de werkrelatie met Yolanthe Cabau zou hebben verbroken. Over het waarom wilde ze geen mededelingen doen en op de vraag of de twee na al die jaren van mooie samenwerking als goede vrienden uit elkaar zijn gegaan, gaf Xenia koeltjes het antwoord dat ze ook daar geen uitspraken over wil doen. Ook Yolanthe reageerde bij 'Shownieuws' afhoudend met de woorden: “Ik wil er liever niks over kwijt nu.” Bekend is wel dat Xenia Kasper de laatste tijd zwaar bekritiseerd wordt voor het slechte pr-offensief van Linda de Mols comeback op tv. Want hierbij gaat volgens critici van alles mis; het heeft geleid tot veruit de slechtste fase uit Linda's lange carrière. Slechte pr zou Yolanthe nu absoluut niet kunnen gebruiken, want ze staat op een belangrijk kruispunt in haar filmcarrière. Na lang dóórzetten schittert ze nu namelijk eindelijk in een aantal Hollywood-fiims. En dat is zeker iets voor Yo om trots op te zijn.

Nachtmerrie

Over de meest recente film die Yolanthe aan het opnemen is, 'Vacation Nightmare', zei de ex van Wesley Sneijder in haar column in 'Grazia': “Na de eerste draaidag stapte ik mijn auto in, zette een muziekje op en reed door de bergen terug naar huis. Het besef sloeg ineens toe dat ik aan de andere kant van de wereld was en alleen met mijn zoontje een nieuw leven aan het opbouwen ben en nu ook de kans heb gekregen om dicht bij huis te werken en een nieuw avontuur aan te gaan.” Yolanthe is vast van plan om de pijnlijke breuk met haar manager geen obstakel te laten vormen in het verkrijgen van het Amerikaanse succes waar ze al die tijd zo hard voor gewerkt heeft. In de bewuste film 'Vacation Nightmare' speelt ze de rol van advocate Hanna. De film gaat over drie vriendinnen op vakantie die worden lastig gevallen door een angstaanjagende stalker. Een regelrechte thriller met de nodige shock- en schrikmomenten. De film wordt in Los Angeles gedraaid, waar Yolanthe woont met de kleine Xess.

'Xenia is een jokkebrokje'

Het is verbazingwekkend waarom Xenia Kasper juist nu Yolanthe voet aan de grond krijgt in Amerika met haar filmcarrière breekt met de sympathieke actrice. Wat ook verbazing wekte was dat sterrenmanager Xenia dus benadrukte dat zij degene is geweest die een einde heeft gemaakt aan de samenwerking. Volgens juice queen Yvonne Coldeweijer klopt daar niks van en is het juist Yolanthe geweest die Xenia de deur heeft gewezen. “Xenia is een jokkebrokje,” schrijft Yvonne in haar Instagram Stories. ”Ik hoor van een spion dat Yolanthe haar heeft gedumpt en niet andersom. Vals van Xenia om dit zo in de media te brengen.” Ondertussen is Yolanthe echt een rising star in Hollywood. Eind dit jaar is ze daar ook al in de bioscoop te zien in de thriller 'Egyptian Affair'. Yolanthe over deze film in haar column: “De romantische Amerikaanse thriller 'Egyptian Affair', die ik eerder dit jaar heb opgenomen in Egypte, komt eind dit jaar uit. Het was heel gaaf om de rol van Safiya, een Arabische/Zuid-Amerikaanse vrouw die haar gekidnapte kind probeert terug te krijgen, te spelen.”

Yolanthe is binnenkort in twee Hollywoodfilms te zien!
Net nu ze doorbreekt in Hollywood moet Yotanthe het zonder Xenia Kasper stellen. Of was dat haar eigen keuze?
'Ik heb de kans Beregen om een nieuw avontuur aan te gaan'
Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Yo bij de Eerste Hulp

Tot overmaat van ramp liep Yolanthe in dezelfde week als de geruchtmakende breuk met haar manager Kenia een pittige enkelblessure op tijdens een potje voetbal met haar zoontje Xess. ”Ik was juist superblij, want ik ging Xess halen uit school”, vertelt Yolanthe. ”Xess wilde natuurlijk gelijk voetballen, want dit is wat hij het allerleukste vindt om te doen. Dus ging mama met hem voetballen, maar toen raakte mama geblesseerd”, aldus Yolanthe in een video op Instagram over haar gescheurde enkelband. Waarbij ze laat zien hoe haar enkel op de Eerste Hulp in verband is gewikkeld. “Heel vervelend, dus ik loop nu op krukken.” Maar ondanks de blessure ziet Yo het nog steeds positief in. Ook al heeft ze na de scheiding met Wesley nog altijd geen vaste partner gevonden en komt er voor haar als alleenstaande moeder met een schoolgaand kind, plus een drukke filmcarrière, heel wat gewicht op haar frêle schouders terecht. En de enkelblessure is dus zo pittig, dat de brunette op krukken rondloopt. Maar aangezien ze het ondanks de scheiding nog steeds heel goed kan vinden met Wesley is het niet ondenkbaar dat hij Yolanthe gaat helpen in Amerika. De oplettende voetbalfan is het vast opgevallen dat Wesley tijdens één van zijn deskundige wedstrijdanalyses liet weten binnenkort even niet van de partij te kunnen zijn, omdat hij in Amerika wat te doen had. Party vermoedt dat hij Yolanthe een handje is gaan helpen, onder meer om Xess op te vangen.

Gordon over Xenia: zij is té onvriendelijk

Terug naar de fittie met haar manager. Het blijft een raadsel waarom Xenia juist nu met Yolanthe heeft gebroken, want de ijzeren discipline en focus die de manager van haar cliënten eist, is juist iets waar Yo om bekendstaat. Yolanthe is in ieder geval niet de enige BN'er van wie de werkrelatie met Xenia op de klippen liep, want ook Gordon had vier jaar lang Xenia als manager. En ook toen riep Xenia dat zij het was die de werkrelatie met Gordon had beëindigd. Ondertussen zei flapuit Gordon destijds in 'De Telegraaf': “Xenia Is Deutsch, gründlich en onvriendelijk. Zij is té onvriendelijk. Ik heb haar strikte houding vier jaar getolereerd, maar ik wil een vriendelijke uitstraling. Ze is de afgelopen jaren goed voor me geweest. Maar er waren allerlei incidenten. Ik heb haar daarom ontslagen en naar huis gestuurd.” Dus wie wie nou ontslagen heeft in het geval van Yolanthe is nog maar de vraag… Maar Yo zal in het filmmekka Hollywood vast geen moeite hebben om een nieuwe bekwame manager te vinden die haar zakelijke belangen wil behartigen. Ook dat klusje gaat Yolanthe vast klaren!

Lees meer

Alle artikelen
Tropisch ten top
&C Magazine

Tropisch ten top

Wat is er beter dan een tropisch eiland met hagelwitte zandstranden en wuivende palmbomen, op nog geen tien uur vliegen? Juist: twéé van die eilanden. Ontdek Zanzibar en Lamu.

Lees meer
Kalm aan in de ALGARVE
Libelle

Kalm aan in de ALGARVE

Hoewel de Algarve een populaire vakantiebestemming is, ontdekte chef toerisme Françoise dat je ook prima kunt onthaasten in dit zuidelijke deel van Portugal. “Alles is hier zo lekker ‘calma’.”

Lees meer
‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel
Panorama

‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel

Jean-Paul van Gastel (50) is terug in het land na drie jaar China. Al die tijd ontving de trainer daar geen bezoek en kon hij zijn kinderen niet zien. Dat was het grote minpunt aan zijn avontuur, waarvan hij tegelijkertijd volop heeft genoten. In China had hij ook de tijd om zijn ontslag bij Feyenoord te verwerken. Is die wond inmiddels geheeld? Over rondhuppelende olifanten, een luxegevangenis en de titelrace van Feyenoord. “Het is een emotionele rollercoaster geweest.”

Lees meer
Zinderend mooi Zweden
Margriet

Zinderend mooi Zweden

Een prachtige kust, vriendelijke mensen en overal waar je komt heerlijk en puur eten. Het is absoluut de moeite waard om West-Zweden te verkennen.

Lees meer
Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt
Flair

Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt

Op 31 maart gaat de zomertijd weer in: een uur langer licht. Maar Europa wil af van dat gerommel met de wijzers. De vraag is alleen: gaan we dan voor winter- of zomertijd? Wetenschappers kiezen voor de eerste optie. En daar heeft onze biologische klok alles mee te maken.

Lees meer