Thaise kokosbloemkoolsoep

VOOR 4 PORTIES

VOORBEREIDING: 40 MINUTEN

SERVEREN: 5 MINUTEN

INGREDIËNTEN

- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 250 g shiitakes
- 1 bloemkool
- 1 tl kokosolie
- 1 rode Spaanse chilipeper
- 1 cm gemberwortel
- 1 stengel citroengras
- 1 l groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 2 tl currypasta
- 1 limoen
- 2 el kokos aminos
- 1 tl sesamolie

Voor serveren:

- 1 limoen
- ½ bosje koriander

VOORBEREIDEN

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de bleekselderij fijn. Snijd of scheur de shiitakes. Snijd de roosjes van de bloemkool.

Verwarm de kokosolie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de bleekselderij toe en bak een paar minuten. Schep de bloemkoolroosjes en de shiitakes erdoor en bak ca. 5 minuten op hoog vuur. Snijd intussen het steeltje van de chilipeper en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Schil en rasp de gemberwortel. Kneus het citroengras en leg er een knoop in.

Voeg de chilipeper, de gember en het citroengras aan de pan toe en roer goed. Schenk de groentebouillon en de kokosmelk in de pan en voeg de currypasta toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken.

Halveer de limoen en pers het sap uit. Haal de pan van het vuur en verwijder het citroengras. Voeg het limoensap, de kokos aminos en de sesamolie toe en pureer de soep eventueel met een staafmixer.

BEWAREN

Laat de soep afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

SERVEREN

Warm per maaltijd de helft van de soep op. Snijd een halve limoen in partjes en pluk de blaadjes van de helft van de takjes koriander.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

Schep de soep in kommen en bestrooi met de koriander. Geef de partjes limoen erbij om over de soep uit te knijpen.

Dit artikel komt uit:
Paleo - Editie 3 - 2022

Paleo - Editie 3 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Vrouw die de Meilandjes miljonair maakte maar afgedankt werd, slaat keihard terug!
Story

Vrouw die de Meilandjes miljonair maakte maar afgedankt werd, slaat keihard terug!

Toen de Meilandjes ruzie kregen met hun manager Valérie Lempereur, de vrouw die de markante familie nota bene definitief op de kaart zette, typeerden ze haar ineens als onbetrouwbaar. Valérie, die deze week met een autobiografie komt, kondigt in Story haar zoete wraak aan...

Lees meer
De Engelse Escobar gaat cashen
Panorama

De Engelse Escobar gaat cashen

In november wordt de grote Britse crimineel Curtis ‘Cocky’ Warren (59) vrijgelaten. ‘De Engelse Escobar’ zat dertien jaar vast. In die tijd is er een hoop veranderd. Zo is hij ineens een celebrity geworden.

Lees meer
Geldvragen
MAX Magazine

Geldvragen

FINANCIEEL JOURNALIST JAAP ROELANTS BEHANDELT IEDERE WEEK VRAGEN VAN MAX-LEZERS. Deze week: de gewone consument wordt de dupe van de strijd van de banken tegen crimineel geld. En wanneer stort de bank mijn te veel berekende rente terug?

Lees meer
Zelfs de desserts hebben schitterende herfstkleuren
Libelle Special

Zelfs de desserts hebben schitterende herfstkleuren

Met kastanjeroom en gehakte chocolade KASTANJEROOMTAART Voor 8 personen: boter om in te vetten • 6 eieren • 150 g fijne kristalsuiker • 1 blik (500 g) kastanjepuree (crème de marron) • 2 tl vanillepasta • 1 tl bakpoeder • 250 g amandelmeel • 200 ml slagroom • 100 g pure chocolade (70% cacao), grof gehakt. Extra: springvorm Ø 18 cm, bakpapier, elektrische mixer Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de springvorm in, bekleed bodem en zijkanten met bakpapier en vet dit ook in. Mix eieren en suiker minimaal 2 min. tot het mengsel lichtgeel en luchtig is. Voeg 400 g van de kastanjepuree toe en mix op lage stand tot het mengsel glad is. Voeg vanillepasta, amandelmeel en bakpoeder toe en spatel dit er zo luchtig mogelijk door. Giet het…

Lees meer
ULTIEME HERFSTTAART met karamel en speculooskruimels
Landleven

ULTIEME HERFSTTAART met karamel en speculooskruimels

INGREDIËNTEN Voor de taart 200 g boter, op kamertemperatuur200 g suiker3 eieren200 g bloem2 tl bakpoeder¼ tl zout2 tl pumpkin spice-mix100 g pompoenpuree, afgekoeld Voor de vulling 200 g verse roomkaas125 g poedersuiker250 ml slagroom1 zakje klopfi x100 g pompoenpuree,afgekoeld1 tl pumpkin spice-mix Ter garnering handjevol walnootstukjes8 speculooskoekjes, verkruimeld½ pot zelfgemaakte pompoenkaramel Bereidingswijze Klop de boter met de suiker met behulp van een mixer tot het mengsel bleek en romig is. Voeg een voor een de eieren toe terwijl u blijft kloppen. Zeef de bloem met het bakpoeder, het zout en de specerijen boven een kom. Meng met een spatel het bloemmengsel door het botermengsel. Meng tot er geen klontjes meer zijn. Voeg nu ook de pompoenpuree toe en spatel deze er rustig door. Schep het beslag in een ingevette springvorm (diameter 18-20 centimeter). Bak de cake in…

Lees meer