
WEEKMENU - VOORKOKEN VOOR EEN WEEK
Thaise kokosbloemkoolsoep
VOOR 4 PORTIES
VOORBEREIDING: 40 MINUTEN
SERVEREN: 5 MINUTEN
INGREDIËNTEN
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 250 g shiitakes
- 1 bloemkool
- 1 tl kokosolie
- 1 rode Spaanse chilipeper
- 1 cm gemberwortel
- 1 stengel citroengras
- 1 l groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 2 tl currypasta
- 1 limoen
- 2 el kokos aminos
- 1 tl sesamolie
Voor serveren:
- 1 limoen
- ½ bosje koriander
VOORBEREIDEN
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de bleekselderij fijn. Snijd of scheur de shiitakes. Snijd de roosjes van de bloemkool.
Verwarm de kokosolie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de bleekselderij toe en bak een paar minuten. Schep de bloemkoolroosjes en de shiitakes erdoor en bak ca. 5 minuten op hoog vuur. Snijd intussen het steeltje van de chilipeper en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Schil en rasp de gemberwortel. Kneus het citroengras en leg er een knoop in.
Voeg de chilipeper, de gember en het citroengras aan de pan toe en roer goed. Schenk de groentebouillon en de kokosmelk in de pan en voeg de currypasta toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken.
Halveer de limoen en pers het sap uit. Haal de pan van het vuur en verwijder het citroengras. Voeg het limoensap, de kokos aminos en de sesamolie toe en pureer de soep eventueel met een staafmixer.
BEWAREN
Laat de soep afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

SERVEREN
Warm per maaltijd de helft van de soep op. Snijd een halve limoen in partjes en pluk de blaadjes van de helft van de takjes koriander.






Vind je dit interessant?
Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!
Schep de soep in kommen en bestrooi met de koriander. Geef de partjes limoen erbij om over de soep uit te knijpen.