Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Thomas berge dolblij met komst derde kindje, maar…

De aanstaande gezinsuitbreiding voor Thomas Berge en zijn vriendin Elianne brengt het koppel zoveel geluk, dat de zanger een nieuwe single lanceert over het warme gevoel van thuiskomen. Dat het er bij Thomas tussen de lakens óók heet aan toegaat, blijkt uit de snelle zwangerschap: ”We zouden eigenlijk na de zomer beginnen. Maar goed, het is alweer gebeurd. Het was dus wat sneller dan na de zomer.”

TEKST: @ANDRIESJELLEDEJONG
FOTO’S: ANP, INSTAGRAM
Eind 2022 werd zoontje Saint geboren. ”Hij is heel lief en lacht de hele dag door”, aldus een trotse Thomas.

Het klinkt misschien wat soft en zoetsappig, maar dat past wel bij zijn zachte persoonlijkheid. Thomas Berge (33) is op alle fronten happy. Zijn verleden van drank en drugs ver achter zich latend, plukt hij momenteel de vruchten van zijn vechtersmentaliteit en doorzettingsvermogen. De knappe zanger was nog maar veertien jaar oud toen hij zijn eerste biertje dronk. Op zijn twintigste liet hij zich opnemen in een verslavingskliniek vanwege zijn dranken drugsprobleem. Thomas dronk op het dieptepunt van zijn leven naar eigen zeggen wel een fles wodka per dag weg. Bovendien zat hij soms met een gram cocaïne in zijn eentje thuis op de bank naar Comedy Central te kijken, omdat dat het enige was waar hij nog vrolijk van werd. Hoe anders is die situatie nu voor de zanger, die op zijn twaalfde doorbrak met het nummer ’Mijn Luchtballon'. In de studio van de ’Jan Paparazzi Show’ op Sterren NL Radio vertelt Thomas openhartig over zijn huidige leven vol nieuwe muziek, een leuke vriendin, een klein zoontje en een baby op komst…

Thuiskomen

Trots is Thomas op zijn nieuwe single ’Thuis Bij Jou’. Hij vertelt op de radio aan Jan Paparazzi: ”Het is een liedje waar ik ontzettend trots op ben en waar ik een heel goed gevoel bij heb. Het is tot stand gekomen in een writerscamp en geschreven door een jongen uit de provincie Groningen, Lars Koehoorn. Die heeft pas een paar maanden terug gewoon zijn baantje bij de Albert Heijn opgezegd, zo van: joh, ik kap ermee, ik ga lekker liedjes schrijven. Ook Rob Dekay, Matthijs Buwalda en ikzelf schreven eraan mee. We hadden echt een goede klik. Het gaat over het gevoel van thuiskomen, wat zo fijn is, zo gezellig is, zo warm is. Ik denk dat in deze tijd voor iedereen wat optimisme en vrolijkheid in de zomer wel fijn is.”

Goed in zijn vel

Nadat Jan Paparazzi de nieuwe single van Thomas Berge, die eigenlijk Chiel Ottink heet, heeft gedraaid, zegt Jan: ”Ik bedoel het absoluut niet slijmerig, maar ik vind dat je de kwaliteiten die jij hebt als zanger, in deze single echt maximaal naar voren brengt. Sommige collega-zangers noemen jou één van de beste zangers van ons land.” Bescheiden neemt Thomas het compliment in ontvangst, maar Jan heeft nog meer gevlei in petto. Het valt de liefhebber van het Nederlandse lied op, dat Thomas er goed uitziet. Jan complimenteert zijn gast: ”Glimmende ogen, een goed overhemd, jij ziet er altijd goed uit hè? En je zit goed in je vel zo te zien.” Thomas reageert op de ervaren radiopresentator van de zeer goed beluisterde middag/avondshow op NPO Radio 5: ”Ja, het gaat lekker.” De zanger doelt daarmee op zijn werk, maar ook op persoonlijk vlak is er iets leuks te melden: ”Onlangs hebben we natuurlijk ons grote nieuws naar buiten gebracht dat we er een kleine bij krijgen. Dat was wel hectisch. Het is ontzettend leuk en erg spannend allemaal.”

Rustiger

Thomas gooit zijn ziel en zaligheid helemaal open in de studio van de ’Jan Paparazzi Show’. Als Jan hem vraagt of hij nu in de beste fase van zijn leven en carrière zit, zegt Thomas: ”Honderdduizend procent. Ik had het leven niet anders gewild dat zoals het nu gaat. Jij zegt net dat mijn nieuwe single weleens een doorslaand succes zou kunnen worden; nou, ik ben er helemaal klaar voor. Ik denk dat ik er ook meer van kan genieten dan vroeger. Voorheen was het een achtbaan die nooit stopte. Ik moet het eigenlijk gewoon allemaal terugkijken om te weten wat ik gedaan heb überhaupt. Nu is dat veel rustiger. Dat heeft te maken met de fase waar ik privé in zit, als vader, maar ook met andere factoren. Ik ben nu 33 jaar en dat is toch anders dan 23 of 18 ofzo. Ik denk dat het ook wel een beetje te maken heeft met de meters. Ik heb wel echt heel veel kilometertjes gemaakt, maar ik heb het gevoel dat het beste misschien nog wel moet komen. Daar ben ik klaar voor, ik kan het aan, absoluut.”

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Iets te snel zwanger

Thomas’ prachtige vriendin Elianne Zweipfenning (25) is niet meegekomen naar de studio van Jan Paparazzi. De sympathieke zanger vertelt waarom: ”Ze is aan het werk op een festival. Ze heeft toevallig op deze dag een festival voor een school georganiseerd. Ze geeft af en toe les op middelbare scholen. Ze brengt de kinderen wat bij, ze geeft voorlichting, ze worden als team ingehuurd.” Over het precieze onderwerp van de voorlichting houdt Thomas zich een beetje op de vlakte, maar Jan vermoedt iets op seksueel vlak. Hij vraagt of Elianne dan misschien biologielerares is, maar daarover schiet Thomas direct in de lach: ”Nee, ze geeft geen biologie. Dat had ik beter kunnen doen, haha.” Met een knipoog naar zijn vruchtbaarheid -er is weer een baby op komst- lachen de beide mannen het onderwerp weg. Het is voor de welbespraakte radiopresentator wel een mooie opening voor een vraag over de aanstaande gezinsuitbreiding. Jan verbaast zich over het rappe tempo waarin Thomas en Elianne kinderen op de wereld zetten en vraagt zich af of Thomas in de periode van de bevruchting verder niets te doen had: ”Daar moeten we het natuurlijk ook even over hebben, want dat gaat bij jou zo hard. Was jouw agenda leeg geveegd ofzo, dat je altijd thuis zat? Hoe zat dat?” Thomas kan smakelijk lachen om Jans humoristische benadering van de snelle zwangerschap van Elianne, zeven maanden na de bevalling van zoon Saint. De zanger verklapt iets over de gezinsplanning die ze eigenlijk voor ogen hadden: ”We wilden eigenlijk pas na de zomer -als het natuurlijk allemaal mag en kan- proberen in verwachting te raken. Als het ons gegeven zou zijn. Maar goed, het is alweer gebeurd. Het was dus wat sneller dan na de zomer. Sowieso leek het ons mooi en fijn dat er niet zo heel veel leeftijd tussen zou zitten.”

Elianne is weer zwanger. Thomas: ”Het is ontzettend leuk, hectisch en erg spannend.”

Gelukkige vader

Thomas en zijn vriendin Elianne zijn op 26 december ouders geworden van een zoontje. Het jongetje werd op tweede kerstdag geboren en heeft de naam Saint gekregen. Hij is het eerste kindje dat ze samen hebben. Thomas was al vader van Jack uit zijn vorige relatie met fotograaf Myrthe Mylius. Met Jack gaat het goed, zo vertelt Thomas: ”Hij is al tien!” Ook met de kleine Saint gaat alles voor de wind. Thomas, trots: ”Ja, heel erg goed. Hij is al een maandje of zeven, dus het gaat als een speer. Op wie hij het meest lijkt? Echt op ons allebei. Ik kan niet echt zeggen van: dat is nou precies van haar of van mij. Hij lijkt wel wat op haar kant van de familie. Het is een schatje. Hij is ontzettend lief en lacht de hele dag door. En hij is blij, dat is het belangrijkste natuurlijk. Het is een gelukkig mannetje en ik ben een gelukkige vader. En thuis hebben we ook een gelukkige moeder zitten, absoluut.”

Lees meer

Alle artikelen
Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’
Story

Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’

Politieke partijen weten steeds vaker de weg naar Bekende Nederlanders te vinden. Ook Catherine Keyl kreeg de vraag om zich te verbinden aan een politieke partij. Als lijstduwer, maar ook om straks echt in de Tweede Kamer plaats te nemen. Catherine had echter een goede reden om dit niet te doen...

Lees meer
Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’
Margriet

Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’

Het is de Week tegen Eenzaamheid, waarin door heel Nederland activiteiten worden georganiseerd om elkaar te ontmoeten. Hennie, Irna en Renée – en hun maatjes – vertellen hoe het hen hielp om letterlijk en figuurlijk de deur te openen. Om weer in contact te zijn en fijne gesprekken hebben.

Lees meer
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer