‘Toen heb ik de fbi maar in de arm genomen’

Elly heeft op financieel gebied niets te klagen, maar zou graag weer verliefd worden Daarom trapte ze bijna in de praatjes van een internetoplichter.

‘Mijn inkomen uit Nederland – pensioenen, lijfrentes plus AOW – komt binnen op een Franse bankrekening. Ik betaal hier belasting. Mijn huis, in de buurt van Montpellier, kocht ik in 2008, met mijn man. Hij overleed in 2014. Hoewel ik één dag per week een tuinman, een schoonmaker en een klusjesman heb, moet ik toch veel zelf doen. Daarom verkocht ik dit huis, de overdracht is eind april, en ging op zoek naar een appartement met zeezicht. Maar ik werd verliefd op een huis in Grasse, dat is eerlijk gezegd nóg groter. Geen zeezicht, wel een zwembad. En het is onderhoudsvriendelijker. Een woonoppervlakte van ruim 175 vierkante meter was mijn vereiste, ik heb zo’n vierduizend boeken en ik spaar KLM-huisjes, heb vitrines vol. Veel huisjes heb ik gekocht, andere kreeg ik als ik businessclass vloog. Tijdens een reis in 2018 door Zuid-Amerika kwam ik via Messenger in contact met ene ‘George’. Ik heb een tijd met hem geappt. Een vriendin vertrouwde het niet en raadde het af, maar ik kon de verleiding niet weerstaan. Hij stuurde berichtjes waarin hij lieve dingen zei. Maar toen begon hij over een pakketje dat naar me toe zou komen. Om het aan te nemen zou ik geld moeten betalen. Ik heb via kennissen contact opgenomen met de FBI, die keken mee en hebben me vanaf dat moment begeleid. Hij bleek inderdaad een internetlover die probeerde mij geld afhandig te maken. Gelukkig ben ik er geen cent armer door geworden, maar het was wel pijnlijk. Ik had behoefte, net als iedereen, aan een arm om me heen. Verliefdheid is van alle leeftijden. Je verstand weet dat je belazerd wordt, maar je gevoel wil dat het echt is. Over dit avontuur schreef ik Hello Honey, are you there? Ik heb het boek in eigen beheer uitgegeven, wat me ruim 20.000 euro heeft gekost. Het zal even duren voor ik dat eruit heb. Zodra het qua corona kan, wil ik weer reizen, maar ik leef in Frankrijk ook al ‘als God’. Uit eten is een hobby, dat doe ik gemiddeld twee keer per week. Ik ben geen kokkereller. Als ik logés heb, is mijn voorwaarde dat zij koken. Mijn boodschappen doe ik bij Intermarché, daar geef ik gemiddeld 500 euro per maand uit. Ik ben dol op garnalen. Ach, ik kan me zulke luxe permitteren en ben van plan dat vele jaren vol te houden, want ik heb met mezelf afgesproken dat ik honderd word.’

→ Ook meedoen? Stuur een mail naar geldengeluk@dpgmedia.nl

(TEKST EDITH ANDRIESSE FOTO ELISABETH DE RU)

Elly van Driel (79) is gepensioneerd. Ze werkte bij de luchtmacht, Shell, IBM en het CBR. Elly woont in Frankrijk in een huis met grote tuin, jacuzzi, sauna en zwembad.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

BESTE KOOP

‘Een appartement in Scheveningen in 1989, aan de boulevard, voor ik mijn man kende. Een paar jaar terug heb ik het goed kunnen verkopen.’

MISKOOP

‘Aandelen World Online. Mijn man en ik waren in een paar weken ruim 13.000 gulden kwijt, eigenlijk door hebberig te zijn.’

Dit artikel komt uit:
Mezza - Editie 6 - 2022

Mezza - Editie 6 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer