Top 6 Zo voorkomt u een winterdip

Een winterdip is een milde vorm van depr essie die veroorzaakt wor dt door te weinig zonlicht. Dit tekort gooit uw biologische klok door de war , waardoor uw hersenen stofjes aanmaken die u moe en prikkelbaar maken. Maar gelukkig kunt u dat met deze tips voor een groot deel voorkomen:

1 Geef niet toe aan de behoefte om extra te slapen. Houdt u vast aan uw slaapritme. Zo raakt uw biologische klok het minst in de war .

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

2 Ga naar buiten. De zon schijnt misschien niet fel in uw gezicht maar elk extra UV -straaltje is meegenomen.

3 Beweeg zoveel mogelijk. Ga wandelen, fietsen, hardlopen. Zo komt er endorfine vrij, waardoor u zich beter voelt.

4 Eet gezond. Uw lichaam heeft juist als een winter - dip op de loer ligt vitamines en mineralen nodig. Fast - food en koolhydraatrijk eten zorgen voor een somber gevoel.

5 Spreek af met een kennis, vriendin of buur - vrouw. Als u gevoelig bent voor een dip in deze tijd, is de kans groot dat u juist de neiging hebt om u meer en meer terug te trekken. Niet doen. Door leuke dingen in te plannen, blijft u actief en vrolijk.

6 Neem extra vitamine D.

Ons gemiddelde dieet levert maar tien procent van de benodigde hoeveel - heid vitamine D, de andere 90 procent moet ons lichaam dus zelf aanmaken via direct zonlicht. En dat is lastig wanneer de dagen korter worden en het daglicht zwakker . De belangrijkste oorzaak van een winterdip is een gebrek aan serotonine, en zonder vita - mine D maak je dit geluksstofje niet voldoende aan.

Kies daarom voor goede vitamine D-supplementen om uw mood een boost te geven.

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 53 - 2021

Story - Editie 53 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer