Tijdschrift.nl logo
Elke Week

Top 6 Zo voorkomt u een winterdip

Een winterdip is een milde vorm van depr essie die veroorzaakt wor dt door te weinig zonlicht. Dit tekort gooit uw biologische klok door de war , waardoor uw hersenen stofjes aanmaken die u moe en prikkelbaar maken. Maar gelukkig kunt u dat met deze tips voor een groot deel voorkomen:

1 Geef niet toe aan de behoefte om extra te slapen. Houdt u vast aan uw slaapritme. Zo raakt uw biologische klok het minst in de war .

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

2 Ga naar buiten. De zon schijnt misschien niet fel in uw gezicht maar elk extra UV -straaltje is meegenomen.

3 Beweeg zoveel mogelijk. Ga wandelen, fietsen, hardlopen. Zo komt er endorfine vrij, waardoor u zich beter voelt.

4 Eet gezond. Uw lichaam heeft juist als een winter - dip op de loer ligt vitamines en mineralen nodig. Fast - food en koolhydraatrijk eten zorgen voor een somber gevoel.

5 Spreek af met een kennis, vriendin of buur - vrouw. Als u gevoelig bent voor een dip in deze tijd, is de kans groot dat u juist de neiging hebt om u meer en meer terug te trekken. Niet doen. Door leuke dingen in te plannen, blijft u actief en vrolijk.

6 Neem extra vitamine D.

Ons gemiddelde dieet levert maar tien procent van de benodigde hoeveel - heid vitamine D, de andere 90 procent moet ons lichaam dus zelf aanmaken via direct zonlicht. En dat is lastig wanneer de dagen korter worden en het daglicht zwakker . De belangrijkste oorzaak van een winterdip is een gebrek aan serotonine, en zonder vita - mine D maak je dit geluksstofje niet voldoende aan.

Kies daarom voor goede vitamine D-supplementen om uw mood een boost te geven.

Lees meer

Alle artikelen
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer
Do it yourself in één middag klaar
Flow

Do it yourself in één middag klaar

VAN TRASH TOT TREASURE Illustrator Silvia Zacchello laat zien hoe je van simpele plastic flacons beschilderde vazen maakt.

Lees meer
ZoMeRTopje Ida
Handwerken zonder grenzen

ZoMeRTopje Ida

Ida is echt een topje voor warme dagen. Zo gebreid in heerlijk katoen, luchtig in het dragen en makkelijk in het onderhoud! Een vakantietoppertje. Gauw beginnen dus.

Lees meer
Diy - do-it-yourself -
vtwonen

Diy - do-it-yourself -

Met kwast, hamer en boormachine gingen vtwonen-klussers aan de slag. Het resultaat? Drie zelfgemaakte sfeermakers in de categorie zo gedaan tot een weekend werk.

Lees meer