Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen

Het zit Herman den Blijker op dit moment niet mee. Hij probeert al een tijdje zijn prachtige twee-onder-een-kapwoning in Rotterdam te verkopen, maar nog altijd zonder succes. En dat terwijl de topkok al tonnen heeft moeten toegeven. Heeft hij het geld nodig omdat zijn restaurants slecht lopen of is er wat anders aan de hand?

TEKST: ROB VUURENS,
FOTO’S: ANP, FUNDA.NL

De laatste keer dat Herman den Blijker in het nieuws is geweest, was omdat hij samen met zijn keukenbrigade de catering verzorgde op het verjaardagsfeest van Gordon. Voor de rest is het eigenlijk al een tijdje stil rond de tv-kok en restauranteigenaar. Dat Herman den Blijker als chef-kok over kwaliteiten beschikt, daar is vriend en vijand het wel over eens. Niet voor niets ontving hij in 1997 een Michelinster voor zijn allereerste restaurant De Engel in Rotterdam. Daarna heeft Herman nog vele restaurants geopend, zoals onder andere Rosso, Las Palmas en Herrie. Op het laatst was hij alleen nog betrokken bij Las Palmas. Herman verschoof zijn werkzaamheden steeds meer naar de televisiewereld. Programma’s als ‘Herman Zoekt Een Chef’, ‘Mijn Tent Is Top’ en vele andere programma’s trokken altijd veel kijkers. Op dit moment staat Herman onder contract bij Talpa/SBS waar hij onder meer het programma ‘Crisis In De Tent’ presenteert. Maar ook op het gebied van televisie is het eigenlijk bijzonder rustig rond de topkok.

Geen kopers

Onrustig is het eigenlijk alleen maar rond de verkoop van zijn luxe tweeonder-een-kapwoning in Rotterdam. Herman kocht dit huis in Rotterdam in de chique wijk Hillegersberg in september 2004 voor iets minder dan 544.000 euro en liet er een hypotheek inschrijven van maximaal 1 miljoen euro. Hier woont hij met zijn vrouw en zoontje, zijn oogappel. Herman wil blijkbaar graag verhuizen en zette zijn optrekje in eerste instantie te koop voor een vraagprijs van 2.550.000 euro. Als hij zijn twee-onder-een-kapwoning voor die prijs had weten te verkopen, gloorde er een winst van bijna 1,6 miljoen euro aan de horizon. Maar helaas kwam er geen serieuze koper op af en daarom besloot Herman de prijs met 300.000 euro te verlagen naar 2.250.000 euro. Maar ook dat mocht niet baten. In eerste instantie haalde Herman zijn vrijstaande woning daarom uit de verkoop, om deze recent weer op de markt te zetten en wel voor een vraagprijs van 1.995.000 euro; net onder de 2 miljoen-grens dus. De mogelijke winst is inmiddels afgenomen met 555.000 euro; oftewel meer dan een half miljoen euro is in rook opgegaan.

Geldzorgen?

Het lijkt allemaal een beetje op paniekvoetbal. Heeft Herman het geld ergens zeer hard voor nodig? Gaat het hem zakelijk niet voor de wind en heeft hij geld nodig om in zijn zakelijke activiteiten te kunnen pompen? Het is zeker geen geheim dat vele horecazaken hard zijn getroffen door de maatregelen in coronatijd. Heeft ook Herman, net als zoveel andere bedrijven, belastingen voor zich uit geschoven of moet hij wellicht eventueel ontvangen loonsteun terugbetalen aan de overheid? Dit alles is niet bekend, maar dat hij haast lijkt te hebben met de verkoop van zijn woning leidt geen twijfel.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

De villa werd eerder van de markt gehaald, maar staat nu toch weer te koop… voor véél minder.

 

Herman kocht de ietwat statige twee-ondereen-kapwoning negentien jaar geleden voor iets minder dan 544.000 euro.

 

Achter het huis ligt een opvallend diepe tuin.

Geen ander huis

Als Party in de boeken duikt om te onderzoeken of er misschien een goede reden is voor Hermans haast, ontdekken we dat er op zijn woonadres vier bedrijven zijn geregistreerd; Den Blijker Holding B.V., De Engel Holding B.V., The Tent en Palmrest. De laatste cijfers die bij de Kamer van Koophandel zijn gedeponeerd, maken duidelijk dat het zeker niet slecht gaat. Het zijn cijfers van eind 2021. Met plussen en minnen komt Party op een eigen vermogen van zeker drie miljoen euro. Dit geld zit echter vast in een B.V. en dat kan Herman er niet zomaar uit halen. Wellicht dat er in 2022 of 2023 iets is gebeurd waardoor de topkok de vraagprijs van zijn optrekje zo hard naar beneden heeft bijgesteld… Dat doet iemand immers niet zomaar, tenzij er om welke reden dan ook mogelijk enorm veel haast bij is. Voor zover bekend heeft Herman tot op heden nog geen ander huis gekocht, wat zou kunnen verklaren waarom hij zo snel mogelijk van zijn luxe woning af lijkt te willen. Wellicht dat het allemaal snel duidelijk gaat worden…

Lees meer

Alle artikelen
Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’
Story

Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’

Politieke partijen weten steeds vaker de weg naar Bekende Nederlanders te vinden. Ook Catherine Keyl kreeg de vraag om zich te verbinden aan een politieke partij. Als lijstduwer, maar ook om straks echt in de Tweede Kamer plaats te nemen. Catherine had echter een goede reden om dit niet te doen...

Lees meer
Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’
Margriet

Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’

Het is de Week tegen Eenzaamheid, waarin door heel Nederland activiteiten worden georganiseerd om elkaar te ontmoeten. Hennie, Irna en Renée – en hun maatjes – vertellen hoe het hen hielp om letterlijk en figuurlijk de deur te openen. Om weer in contact te zijn en fijne gesprekken hebben.

Lees meer
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer