Vader Mart Hoogkamer verlaat gezin

Mart en zijn vader Mart senior, voor wiens gedrag de zanger weinig begrip kan opbrengen.

(FOTO’S ANP, INSTAGRAM)

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Politie trof hem beschonken op straat aan

In zijn megahit Ik ga zwemmen (in Bacardi Lemon) zingt Mart Hoogkamer (23) over de vrolijke kanten van alcoholgebruik. Buiten de schijnwerpers heeft de zanger echter te maken met de schaduwkant van drankgebruik. In de documentaire 3Doc: Van vader op zoon, wordt een schokkend beeld gegeven van het leven van de jonge zanger. Marts vader Mart senior brak op vijftienjarige leeftijd door als zanger, nadat hij werd ontdekt door Willem van Kooten. Na twee plaatjes was het echter gedaan met zijn carrière en Mart senior had moeite dat te accepteren, wat leidde tot periodes van extreem alcoholgebruik. Met alle gevolgen van dien. In de docu is te zien dat Mart op de plek staat waar hij ooit zijn dronken vader moest wegtillen, nadat hij daar door politieagenten was aangetroffen. ‘Op zo’n moment gaat er zoveel door je heen, het is alsof je geen vader meer hebt,’ vertelt Mart. Tijdens dit soort periodes is Marts vader soms weken van huis en heeft dan ook helemaal geen contact met zijn vrouw Diana en zonen Mart en Luciano. Ook in de periode dat de tv-makers bij het gezin filmden, ging het mis en moest senior weer een aantal weken het huis uit voor wat hij zelf omschrijft als een ‘time-out’. Zoon Mart kan weinig begrip opbrengen voor het gedrag van zijn vader. ‘Zeg nooit “nooit”, maar ik kan me niet voorstellen dat ik mijn vrouw en twee kinderen, je bloedeigen kinderen, alleen laat.’Toch is dat dus precies wat er gebeurde tijdens het maken van de reportage. En daarmee is de ellende nog niet ten einde. De documentaire eindigt namelijk met de mededeling dat Marts vader opnieuw het huis heeft verlaten en dat het ‘nog onbekend is of hij zal terugkeren’.

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 42 - 2021

Story - Editie 42 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Frank Jansen op mannenjacht
Story

Frank Jansen op mannenjacht

Na een vechtscheiding die zijn weerga niet kent, staat Frank Jansen (75) open voor een nieuwe relatie. Lees in Story hoe Frank op zoek gaat naar liefde.

Lees meer
Nieuwe liefdesstorm op komst voor marco en leontine?
Party

Nieuwe liefdesstorm op komst voor marco en leontine?

Een ontwapenend interview gaf Leontine Ruiters in de ’LINDA.’, waarin we lazen dat ze vreemdgaande Marco alles vergeeft. Nu er nieuwe heftige overspelgeruchten binnen sijpelen, houden velen hun hart vast. Leggen de beschuldigingen een bom onder de relatie van Marco en Leontine?

Lees meer
Schadelijke straling?
Quest

Schadelijke straling?

Het 5G-netwerk in Nederland is al meer dan een jaar in gebruik. En volgens iedereen die er verstand van heeft, is het veilig. Toch zijn sommige mensen bang voor 5G-straling. Waarom is straling soms gevaarlijk? En wat maakt 5G juist wél veilig?

Lees meer
‘Gezien de verwondingen zal ze hebben gevochten voor haar leven’
Flair

‘Gezien de verwondingen zal ze hebben gevochten voor haar leven’

Dertien jaar geleden overleed Mariska, de vriendin en pleegzus van Bibi (38), onder verdachte omstandigheden in Honduras na een avond stappen met haar duikinstructeur, die vervolgens op de vlucht sloeg. “Dat hij nu gewoon rustig doorleeft in Australië is niet te verkroppen.”

Lees meer
BRIDGET MAASLAND “Stilstaan is voor mij geen optie”
Libelle

BRIDGET MAASLAND “Stilstaan is voor mij geen optie”

Presentatrice Bridget Maasland (47) zit niet stil. Ze is bezig met drie programma’s én ze rondde afgelopen jaar een regie-opleiding af. “Volgens mijn psycholoog maken vrouwen hun beste werk doorgaans ná de overgang. Dus ik zit te wachten.”

Lees meer