Verloofde Maxime Meiland is dolgelukkig... en dat mag wat kosten!

Uitgavenpatroon realityster niet bepaald op bijstandsniveau

Voor Maxime Meiland ging op Valentijnsdag, maandag 14 februari jongstleden, haar droomwens in vervulling! De jongste dochter van Martien en Erica Meiland werd toen door haar vriend Leroy Molkenboer op romantische wijze ten huwelijk gevraagd. Dat was in gezelschap van haar ouders Martien en Erica, en hoogstwaarschijnlijk is dat gefilmd voor hun realityserie Chateau Bijstand. Kort daarop werd het moment waarop Leroy op zijn knie ging nog eens dunnetjes overgedaan in het duingebied van Noordwijk, waar een fotograaf de romantische herhalingsoefening voor Maxime en Leroy vastlegde. In Chateau Bijstand is te zien hoe Martien, Erica en Maxime Meiland een maand lang op bijstandsniveau leven, in een huurhuis in Uithoorn. ‘We waren voor het eerst zo lang van elkaar gescheiden dat Leroy dacht: ik kan nu niet meer wachten,’ vertelde Maxime na het huwelijksaanzoek aan Shownieuws. ‘Toen is hij op Valentijnsdag naar Uithoorn gegaan en toen stond hij hier voor de deur met echt een megaboeket met rozen. Ik dacht: oh, dit is voor Valentijn. En even later tijdens het eten heeft hij me gevraagd.’ Intussen heeft Maxime de wens uitgesproken nog dit jaar te trouwen. ‘Ik hoop deze zomer. We hebben een afspraak bij een kasteeltje hier in de buurt. We willen het klein en intiem houden, dus wat dat betreft worden het geen toeters en bellen.’ Mogelijk dient het huwelijk van Maxime als rode draad voor een nieuw seizoen van Chateau Meiland.

De pas gek ochte woning in Noordwijk bleek te klein...

...dus wordt er verhuisd naar een nieuwe villa.

Mislukt

Hoewel Maxime en Leroy voornemens zijn om komende zomer te trouwen, hebben ze momenteel weinig tijd om hun bruiloft voor te bereiden. De twee zitten immers midden in een verbouwing van hun nieuwe villa in Noordwijk, waar het stel binnenkort naartoe hoopt te verhuizen. Dat Maxime en Leroy gaan verhuizen kwam voor velen als een verrassing, omdat het stel pas enkele maanden in hun tweekapper in Noordwijk woonde. Maar dat optrekje bleek al snel te klein, zeker toen in september dochtertje Vivé werd geboren, waarna Maxime en Leroy hun oog lieten vallen op het riante huis van Rosette Hensen, de vriendin van zanger Alex, bekend van zijn grote hit Een Bossie Rooie Rozen. Maxime en Leroy betaalden 1.200.000 euro voor hun nieuwe stulp, terwijl hun huidige woning, waar 734.000 euro voor werd betaald, voor zover bekend nog niet is verkocht. De financiële positie van Maxime zorgt voor een hoop vraagtekens. Want hoe kan Maxime na haar mislukte kledinglijn Monciel zo’n enorme hypotheek afsluiten? ‘Ik ben meer dan een halve ton kwijtgeraakt,’ vertelde Maxime vorig jaar over haar mislukte kledinglijn. ‘Dat lag deels aan mezelf en deels aan de media.’ Daarmee doelt Maxime op de publicaties over haar kleding, die gedeeltelijk afkomstig bleek te zijn van AliExpress, een online platform voor onder meer kleding. Maxime verkocht die kleding vervolgens voor veel geld door alsof het haar eigen items waren. ‘Ik heb er bewust voor gekozen om een bestaande collectie van een fabrikant aan te passen, omdat ik het eng vond om helemaal vanaf nul te beginnen. Dat kon volgens de media niet door de beugel, wat overal breed werd uitgemeten. Ik neem het mezelf kwalijk dat het is mislukt, want ik heb toch de simpele weg gekozen.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Afstand

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de verbouwing van de woning van Maxime en Leroy en zijn de bouwvakkers druk bezig met een nieuwe vloer. Omdat een verbouwing altijd duurder uitvalt dan gepland en een zomerse bruiloft ook niet bepaald goedkoop is, kan het niet anders dan dat Maxime en Leroy er warmpjes bij zitten; Maxime rijdt sinds kort zelfs rond in een Jeep met een catalogusprijs van 86.390 euro! Na de verschijning van de biografie van Maxime’s moeder Erica, die daarin kritische kanttekeningen plaatste bij moslima’s die een hoofddoek moeten dragen, trokken diverse sponsors hun handen van de Meilandjes af. Ook Maxime werd daarbij niet gespaard. Zo werd haar verweten dat ze niet openlijk afstand nam van de uitspraken van Erica, waarna enkele sponsoren de samenwerking met Maxime beëindigden. Het lijkt erop dat Maxime’s teruggelopen sponsorinkomsten haar in financiële zin dus nauwelijks hebben geraakt.

Maxime rijdt sinds kort in een peperdure Jeep.

(FOTO’S EDWIN SMULDERS)

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 10 - 2022

Story - Editie 10 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer