Verloofde Maxime Meiland is dolgelukkig... en dat mag wat kosten!

Uitgavenpatroon realityster niet bepaald op bijstandsniveau

Voor Maxime Meiland ging op Valentijnsdag, maandag 14 februari jongstleden, haar droomwens in vervulling! De jongste dochter van Martien en Erica Meiland werd toen door haar vriend Leroy Molkenboer op romantische wijze ten huwelijk gevraagd. Dat was in gezelschap van haar ouders Martien en Erica, en hoogstwaarschijnlijk is dat gefilmd voor hun realityserie Chateau Bijstand. Kort daarop werd het moment waarop Leroy op zijn knie ging nog eens dunnetjes overgedaan in het duingebied van Noordwijk, waar een fotograaf de romantische herhalingsoefening voor Maxime en Leroy vastlegde. In Chateau Bijstand is te zien hoe Martien, Erica en Maxime Meiland een maand lang op bijstandsniveau leven, in een huurhuis in Uithoorn. ‘We waren voor het eerst zo lang van elkaar gescheiden dat Leroy dacht: ik kan nu niet meer wachten,’ vertelde Maxime na het huwelijksaanzoek aan Shownieuws. ‘Toen is hij op Valentijnsdag naar Uithoorn gegaan en toen stond hij hier voor de deur met echt een megaboeket met rozen. Ik dacht: oh, dit is voor Valentijn. En even later tijdens het eten heeft hij me gevraagd.’ Intussen heeft Maxime de wens uitgesproken nog dit jaar te trouwen. ‘Ik hoop deze zomer. We hebben een afspraak bij een kasteeltje hier in de buurt. We willen het klein en intiem houden, dus wat dat betreft worden het geen toeters en bellen.’ Mogelijk dient het huwelijk van Maxime als rode draad voor een nieuw seizoen van Chateau Meiland.

De pas gek ochte woning in Noordwijk bleek te klein...

...dus wordt er verhuisd naar een nieuwe villa.

Mislukt

Hoewel Maxime en Leroy voornemens zijn om komende zomer te trouwen, hebben ze momenteel weinig tijd om hun bruiloft voor te bereiden. De twee zitten immers midden in een verbouwing van hun nieuwe villa in Noordwijk, waar het stel binnenkort naartoe hoopt te verhuizen. Dat Maxime en Leroy gaan verhuizen kwam voor velen als een verrassing, omdat het stel pas enkele maanden in hun tweekapper in Noordwijk woonde. Maar dat optrekje bleek al snel te klein, zeker toen in september dochtertje Vivé werd geboren, waarna Maxime en Leroy hun oog lieten vallen op het riante huis van Rosette Hensen, de vriendin van zanger Alex, bekend van zijn grote hit Een Bossie Rooie Rozen. Maxime en Leroy betaalden 1.200.000 euro voor hun nieuwe stulp, terwijl hun huidige woning, waar 734.000 euro voor werd betaald, voor zover bekend nog niet is verkocht. De financiële positie van Maxime zorgt voor een hoop vraagtekens. Want hoe kan Maxime na haar mislukte kledinglijn Monciel zo’n enorme hypotheek afsluiten? ‘Ik ben meer dan een halve ton kwijtgeraakt,’ vertelde Maxime vorig jaar over haar mislukte kledinglijn. ‘Dat lag deels aan mezelf en deels aan de media.’ Daarmee doelt Maxime op de publicaties over haar kleding, die gedeeltelijk afkomstig bleek te zijn van AliExpress, een online platform voor onder meer kleding. Maxime verkocht die kleding vervolgens voor veel geld door alsof het haar eigen items waren. ‘Ik heb er bewust voor gekozen om een bestaande collectie van een fabrikant aan te passen, omdat ik het eng vond om helemaal vanaf nul te beginnen. Dat kon volgens de media niet door de beugel, wat overal breed werd uitgemeten. Ik neem het mezelf kwalijk dat het is mislukt, want ik heb toch de simpele weg gekozen.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

Afstand

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de verbouwing van de woning van Maxime en Leroy en zijn de bouwvakkers druk bezig met een nieuwe vloer. Omdat een verbouwing altijd duurder uitvalt dan gepland en een zomerse bruiloft ook niet bepaald goedkoop is, kan het niet anders dan dat Maxime en Leroy er warmpjes bij zitten; Maxime rijdt sinds kort zelfs rond in een Jeep met een catalogusprijs van 86.390 euro! Na de verschijning van de biografie van Maxime’s moeder Erica, die daarin kritische kanttekeningen plaatste bij moslima’s die een hoofddoek moeten dragen, trokken diverse sponsors hun handen van de Meilandjes af. Ook Maxime werd daarbij niet gespaard. Zo werd haar verweten dat ze niet openlijk afstand nam van de uitspraken van Erica, waarna enkele sponsoren de samenwerking met Maxime beëindigden. Het lijkt erop dat Maxime’s teruggelopen sponsorinkomsten haar in financiële zin dus nauwelijks hebben geraakt.

Maxime rijdt sinds kort in een peperdure Jeep.

(FOTO’S EDWIN SMULDERS)
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen