Victor abeln

Hij wordt afgeschilderd als hartenbreker, maar first dates- barman viktor abeln (37) heeft zelf ook vaak genoeg liefdesverdriet gehad. “Ik heb de neiging me te verliezen in de ander.”

trui SAMSØE SAMSØE bij ABOUT LIFESTYLE FOR MEN shirt ARKET

Beroepsgeheim “Als barman hoor ik veel, maar ik vertel niets door. Wat ik superleuk vind aan mijn vak is dat ik van straatveger tot rechter voor me krijg. Iedereen heeft een ander verhaal en al naar gelang wie er zit, krijgt het gesprek een andere tone of voice of diepgang. Soms kijk ik of ik gasten met elkaar in gesprek kan brengen. Als dat lukt en ik als een soort sociaal dirigent iedereen in full swing heb, beleef ik een topavond.”

Betrokken “Dat mijn jongste zusje het syndroom van Down heeft, is medebepalend geweest voor mijn jeugd. Vanzelfsprekend ging er veel zorg en aandacht naar haar. Mijn kijk op het leven is er onvermijdelijk door beïnvloed. Zo word ik kriegel van mensen die doen alsof álles maakbaar is. Ik ben trots op mijn ouders, zoals zij het hebben aangepakt. Ze zijn samen met zes andere ouderparen een particulier wooninitiatief gestart. Zeven hulpbehoevende kinderen wonen in een huis onder professionele begeleiding. Onder de titel Betrokken zijn door los te laten heb ik daar mijn bachelorscriptie over geschreven. Hoe dat functioneert tussen ingehuurde professionals en veertien ‘bazen’ die bij hun kinderen nog steeds de deur platlopen en allemaal hun eigen visie hebben, is een interessante dynamiek.”

Therapie “Heb ik gehad toen ik door een depressieve periode ging. Soms voel ik me nog steeds een outsider. Mijn levenspad hangt van toevalligheden aan elkaar, ik volg geen uitgestippelde route. Nu vind ik dat eigenlijk wel fijn, maar er is ook een tijd geweest dat ik me daar onzeker over voelde. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Het enige lastige aspect daaraan is dat alcohol wel een beetje een valkuil voor me is. Anderhalf jaar heb ik vrijwel droog gestaan. Ook toen kon ik mijn vak prima uitoefenen, maar inmiddels ben ik milder voor mezelf en drink ik weer. Dat ik daar voorzichtig mee moet zijn, is iets waar ik mijn weg nog in moet vinden.”

Woede “Als barman stel ik me dienstbaar op, maar er zijn grenzen. Van onbeschoftheid word ik pissig. Ik ben voor mijn gasten tot veel bereid, maar buigen doe ik voor niemand. Wie binnenkomt met de houding van ‘wie betaalt, bepaalt’ zit bij mij verkeerd.”

Liefdesverdriet “Legt een bom onder je bestaan. In de media ben ik afgeschilderd als hartenbreker. Ja, ik heb wat harten gebroken, maar de andere kant ken ik ook. Dat ik helemaal van de kaart was, omdat zij maar niet inzag dat we elkaar wat te bieden hadden. Anderzijds is het ook wel makkelijk om te zeggen: ‘De ander ziet het verkeerd.’ Als je relatie stukloopt, heb je daar zelf ook altijd een aandeel in. Misschien komt het door mijn zusje, maar ik ben nogal sterk ingesteld op de behoeftes van de ander. Daarin kan ik mezelf verliezen. Met mijn laatste ex, met wie ik drieënhalf jaar samen was, ben ik nog altijd goed bevriend. En met sommigen van haar voorgangsters trouwens ook. Inmiddels ben ik weer verliefd, maar daar wil ik niet veel over kwijt. We zitten nog in de verkenningsfase.”

Costa Rica “Samen met mijn toenmalige vriendin heb ik daar vier maanden op een huisje in de jungle gepast. In de tropen is het om zes uur ’s avonds pikkedonker. Dan gebeurt er helemaal niks meer. Je bioritme past zich daarop aan. Je wordt ’s morgens al heel vroeg wakker van de apen en de vogels die je toeschreeuwen: ‘Joh, ik weet niet wat jij doet, maar wij gaan aan de dag beginnen!’” Het huisje had geen ramen, dus alles was gewoon open. Slangen en spinnen? Viel wel mee, hoor. We hebben alleen een keer of drie bezoek gehad van cleaning ants, een kolonne mieren die door je huis marcheert. Alle ongedierte dat uit hoeken en gaatjes komt, zoals kakkerlakken of torretjes, wordt door de mieren opgevreten. De lokale bevolking is blij met ze, want alles wordt opgeruimd en je hoeft alleen maar te wachten tot ze klaar zijn.”

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Ultieme droom “Ergens in mijn achterhoofd schuilt nog het Ik vertrek-verlangen. Dan peer ik hem bijvoorbeeld naar Panama waar ik in een paar huisjes gasten ontvang. Dicht bij de natuur heb je niet veel nodig. Een flodderbroekje en een shirtje volstaan.”

trui ARKET broek LOIS

‘DOOR MIJN ZUSJE MET DOWN WEET IK DAT HET LEVEN NIET ALTIJD MAAKBAAR IS’

VIKTOR ABELN

DEVENTER, 5 JANUARI 1984 BEROEP Barman MOEDER Vrijwilligster bij het Etty Hillesum Centrum VADER Managementconsultant GEZIN Drie zussen OPLEIDING Studie sociologie IS single TV First Dates en De slimste mens BOEK Cocktails met Viktor

FOTOGRAFIE PABLO DELFOS STYLING OLIVIER JEHEE VISAGIE JAN FUITE

Dit artikel komt uit:
LINDA. - Editie 210 - 2021

LINDA. - Editie 210 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
JAMAI LOMAN “Ik wil heel graag vader worden”
Libelle

JAMAI LOMAN “Ik wil heel graag vader worden”

Iedereen kent hem als ‘dat ventje met dat brilletje’ dat Idols won. Inmiddels is Jamai Loman een man met een huis, een relatie, interessant werk en… een kinderwens. “Ik ben nu vijfendertig, dus mijn leeftijd begint een rol te spelen.”

Lees meer
Showbizzvriendin over vreemdgaande partner van presentatrice: ‘Linda was gewaarschuwd voor Jeroen...’
Story

Showbizzvriendin over vreemdgaande partner van presentatrice: ‘Linda was gewaarschuwd voor Jeroen...’

Ze vergaf hem vaak, maar dit is de druppel De wereld van Linda de Mol (57) staat compleet op zijn kop. Afgelopen weekend bekende haar liefdespartner Jeroen Rietbergen (50) dat hij schuldig is aan seksuele contacten met deelnemers aan The Voice of Holland. Linda’s hart is gebroken, en ze realiseert zich dat ze niet verder met hem kan. Ze heeft haar relatie met Jeroen verbroken. ‘Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie,’ laat Linda in een verklaring weten. ‘Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet. Ik heb inmiddels mijn relatie verbroken, Jeroen woont niet meer bij mij. Mijn werkzaamheden leg ik de komende tijd neer…

Lees meer
Wie denkt Tim Hofman wel dat hij is?
Nieuwe Revu

Wie denkt Tim Hofman wel dat hij is?

PROFIEL — Hij is nogal recalcitrant en dat zorgt vaak voor sappige programma’s. In een nieuw seizoen Over Mijn Lijk is Tim Hof-man (33) echter doodserieus. Het is maar goed dat hij daar geen rokjes en nagellak draagt.

Lees meer
‘Ineens bleken we halfzussen te zijn!’
Vriendin

‘Ineens bleken we halfzussen te zijn!’

Mayasari (41) en hartini (40) werden beiden als baby geadopteerd uit indonesië. Ze kennen elkaar al jaren. Tot hun grote verbazing ontdekten ze vorige maand dat ze halfzussen zijn. “Jarenlang dacht ik dat ik alleen op de wereld was.”

Lees meer
Een verrassende kijk op de winter
CHIP FOTO Magazine

Een verrassende kijk op de winter

Wanneer je goed gebruik maakt van kleur en licht, zien je winterfoto’s er niet saai en grijs uit. Integendeel!

Lees meer